בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  סיוטים בהורדת סירה למים בחופים שלנו? הפתרון המושלם
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סיוטים בהורדת סירה למים בחופים שלנו? הפתרון המושלם  (נקרא 6556 פעמים) הדפסה
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #15 ב- : אוגוסט 18, 2015, 08:35:02 AM »
סאמח מסכים. זה אכן סיוט להוריד סירה שלא דרך מרינה

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 IP: [ מחובר ]
מרום משה
חבר פורום

מנותק מנותק

חברה תדברו בשקט כי במדינה ישמעו ויתחילו לקחת מיסים ורישיונות וכל מה שאפשר לקחת כמו כל דבר טוב לא יתנו לשמוח
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

wwwowwwww!!!!!!!!!
 בראוו בראוו בראוו
מרום משה
חבר פורום

מנותק מנותק

כל הכבוד יגאל ככה צריך שלא יבינו אבל תן תרגום
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גימיק נחמד ולא יותר לדעתי...

אני רוצה לראות איך הוא מתממודד עם חוף חולי או סלעי קלות.
חוץ מאלו, לאן לא יכול להגיע ג'יפ עם 4X4 ולהוריד את הסירה ברברס??

גיא, אני חולק עליך בשני החלקים:

1-חוף סלעי קלות בד"כ לא יורדים ממנו..העניין פה שעם חוף חולי מכל סוג כלשהו אתה יכול לרדת גם בחוף לא מוגן...

2-בתאוריה 4X4 מגיע לכל מקום..אבל זה רק בתאוריה..ואני מדבר מתוך נסיון שלי ושל הרבה אחרים. אפילו פוצקר-שזה האתר הורדה הכי מסודר שקיים בחופי הצפון לדעתי, הוא לא מספיק מסודר, וגם לי היה שם סיוטים בתנאים מסוימים וגם לחברים שאחד מהם פשוט הזמין חילוץ גם כשהיה לו 4X4.
לא ארחיב על הבעייתיות שנוצרת, ממה ומתי, אבל יש המון בעיות. הפתרון עם הרגליים האלו הוא ענק אבל מסתבר שהמחיר בהתאם ומוגזם פי 1000 אז כבר לא ריאלי לי לפחות.
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גימיק נחמד ולא יותר לדעתי...

אני רוצה לראות איך הוא מתממודד עם חוף חולי או סלעי קלות.
חוץ מאלו, לאן לא יכול להגיע ג'יפ עם 4X4 ולהוריד את הסירה ברברס??
ראשית עם 4X4 אסור לחלוטין לנסוע בחופים וגם כאשר הצלחת לרדת, הרדידות של החופים מחייבת אותך להיכנס ממש למרחק מה בתוך המים כדי להוריד את הסירה מהעגלה.

אני לא מהנדס מכונות ולא מכונאי, אבל לדעתי ניתן ליישם זאת עם שילוב של מערכת הידרואלית למערך הגלגלים + מנוע 12V אטום למים היושב על הגלגל הקידמי.
כמו שאני מכיר אותך סאמח אתה כבר מתחיל לפתח את הרעיון.
אחרי שבדקתי עלות עם החברה sealegs מתברר שהם מנצלים את הפטנט והבלעדיות עד אין סוף ומוכרים את הפטנט יחד עם סירות שלהם.
המחיר לחצי קשיחה 6.1 מטר הוא 150000 דולר עוד לפני תוספות ולפני הרבה דברים. מחיר כזה הוא לא רק מוגזם אלא מחיר לעיליתות שלא עושים חשבון לכסף. פשוט הזוי.

ייתכן ומישהו בארץ יכול לייצר דבר כזה בעלות נמוכה של כמה עשרות אלפי שקלים בודדים...אבל שווה לבדוק ולראות אם יש מי שיכול. אני אומר מנסיון, אין פתרון מושלם יותר מדבר כזה...גם לא 4X4 הכי חזק בעולם, אני יודע מה אני אומר!
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

כל הכבוד יגאל ככה צריך שלא יבינו אבל תן תרגום

כל כך מצא חן בעיניי ,שהיתי רוצה דבר כזה בתור רכב חברה או ליסינג !  yahoo
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #22 ב- : אוגוסט 18, 2015, 11:54:38 AM »
סאמח מסכים. זה אכן סיוט להוריד סירה שלא דרך מרינה

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
יגאל, הצלקות עדיין לא הגלידו על הידיים גיחוך
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אגב, מי שרוצה קצת להתעמק בעניין מוזמן לעיין במאמר שכתבתי פה בפורום בפינת המאמרים.
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יאללה סאמח תרים את הכפפה .. נשלח לסין לייצור חיקוי ונשבור אותם 
פתרון מדהים , השאלה היא האם מותר לרדת בחוף עם דבר כזה ?
כל השאר נראה פשוט מעולה . צריך גם לחשוב על נגרר לרכב שלא יפרקו אותו בזמן שאתה במים ..
המחיר לא משהו  וואלה לא יודע
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #25 ב- : אוגוסט 24, 2015, 02:28:31 AM »
רעיון יפה,  באמת איך לא חשבו על זה קודם
ראיתי את הסרטון ללא סאונד אז אני לא יודע אם נתנו פרטים טכניים. הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה שהגלגלים זה בדיוק גלגלים של מיכלזון. זה גם הרבה יותר הגיוני להשתמש במנוע הידראולי ולא מנוע חשמלי.
מיכלזון (או אפרוני אם אתה קיבוצניק) זה כלי שמשמש לעבודות גובה בחקלאות, בדרך כלל קטיף וגיזום אבל מושבניקים מצאו הרבה שימושים לדבר הזה במשך השנים.  אני בניתי איתו את הצימרים, קיבוצניקים רוקדים איתו בשבועות.
אבל נחזור לנושא,  הכלי הזה הוא המצאה ישראלית ויש המון כלים כאלו מפוזרים בארץ.  הגלגל מגיע יחד עם המנוע זה בדיוק הגלגל שבסרטון. אתה יכול למצוא מיכלזון ישן ולפרק לו את שלושת הגלגלים ואולי גם את המשאבה ההידראולית.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #26 ב- : אוגוסט 24, 2015, 02:48:53 AM »
המיכלזונים הישנים בעלי שלושה גלגלים.  שני גלגלים אחוריים מונעים, גלגל קדמי הוא גלגל משוגע,  כלומר מסתובב לאן שבא לו. ההיגוי נעשה על ידי הבדלי מהירויות או כיוון תנועה בין גלגל שמאלי לימני. בסרטון גם הגלגל הקדמי הוא גלגל מניע, אני לא חושב שיש בזה צורך.
איפה הבעיה,  רוב המיכלזונים הם עם הנעת רצועות ודריי שאפט. המיכלזונים הראשונים היו נטו הידראולים ולגלגלים המניעים היה צמוד מנוע הידראולי פשוט.  הדבר הזה עשה הרבה בעיות,  הצינורות היו נתקעים בענפים והיו הרבה נזילות,  ההיגוי לא היה חלק והיו הרבה קפיצות בהיגוי אבל הסיבה העיקרית שהחליפו את המנועים האלו הייתה שהם מאוד מאוד איטיים.
כל אחת מהבעיות האלו לא רלוונטיות לך בסירה. הבעיה העיקרית היא למצוא מיכלזון ישן כזה עם מנועים תקינים. לי יש אחד אבל הוא עדיין בשימוש. ..
אם תצליח למצוא,  זה לא סיפור למצוא רתך שיתאים וירכיב לך אותם לסירה. עם או בלי בוכנות הידראוליות להרמת הגלגלים. ניתן גם להרים ביד כשהסירה במים ולהוריד כשהיא על הנגרר. 
חיבור הגלגל הקדמי יהיה קצת יותר מורכב אבל אני בטוח שיש פתרון.
מעבר לזה תצטרך לקנות גם מערכת של מנוע חשמלי ומשאבה הידראולית. זאת תהיה לפי דעתי ההוצאה הכי גדולה.  אני לא חושב שתגיע כולל  הכל ל 10k אבל אני באמת לא יודע.
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #27 ב- : אוגוסט 28, 2015, 20:19:20 PM »
המיכלזונים הישנים בעלי שלושה גלגלים.  שני גלגלים אחוריים מונעים, גלגל קדמי הוא גלגל משוגע,  כלומר מסתובב לאן שבא לו. ההיגוי נעשה על ידי הבדלי מהירויות או כיוון תנועה בין גלגל שמאלי לימני. בסרטון גם הגלגל הקדמי הוא גלגל מניע, אני לא חושב שיש בזה צורך.
איפה הבעיה,  רוב המיכלזונים הם עם הנעת רצועות ודריי שאפט. המיכלזונים הראשונים היו נטו הידראולים ולגלגלים המניעים היה צמוד מנוע הידראולי פשוט.  הדבר הזה עשה הרבה בעיות,  הצינורות היו נתקעים בענפים והיו הרבה נזילות,  ההיגוי לא היה חלק והיו הרבה קפיצות בהיגוי אבל הסיבה העיקרית שהחליפו את המנועים האלו הייתה שהם מאוד מאוד איטיים.
כל אחת מהבעיות האלו לא רלוונטיות לך בסירה. הבעיה העיקרית היא למצוא מיכלזון ישן כזה עם מנועים תקינים. לי יש אחד אבל הוא עדיין בשימוש. ..
אם תצליח למצוא,  זה לא סיפור למצוא רתך שיתאים וירכיב לך אותם לסירה. עם או בלי בוכנות הידראוליות להרמת הגלגלים. ניתן גם להרים ביד כשהסירה במים ולהוריד כשהיא על הנגרר. 
חיבור הגלגל הקדמי יהיה קצת יותר מורכב אבל אני בטוח שיש פתרון.
מעבר לזה תצטרך לקנות גם מערכת של מנוע חשמלי ומשאבה הידראולית. זאת תהיה לפי דעתי ההוצאה הכי גדולה.  אני לא חושב שתגיע כולל  הכל ל 10k אבל אני באמת לא יודע.

יפתח זרקת רעיון יפה. אני בודק את זה.
תודה רבה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

כל הסרטונים ניתנים לצפיה ביוטיוב, האמצעי רק ביוטיוב...

בהחלט פטנט גאוני, מדהים לראות את היצירתיות...
אז בינתיים מסתבר סאמח שכפי שכתבת - זה מאוד ביוקר....

שמחתי לראות את יפתח כאן בדיון...
אולי שניכם סאמח ויפתח, עם העניין הרב שלכם בתחום והיצירתיות המוכחת שיש לכם בתחום -
תצליחו לייצר איזה פטנט או ליין במחיר שפוי.... מתבייש
לא פוסל האפשרות כי ניתן יהיה לייצר ביצור עצמי - השאלה מה העלויות...
יפתח, אתה מדבר על 10,000 $ ?!

אגב, בהחלט אין לפסול ייצור בסין...
אם מבינים את הטכנולוגיה אפשר בהחלט ליצור שם משהו מעניין - אם חושבים למכור את זה...
אולי לעניין מישהו בארץ שזה תחום עיסוקו....
עריכה אחרונה: ספטמבר 06, 2015, 14:53:21 PM על ידי rafi
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #29 ב- : ספטמבר 06, 2015, 15:12:19 PM »
מכיר מישהו בארץ, רתך עם הרבה ניסיון בהידראוליקה ובמיכלזונים בפרט.  הבעיה שאין לו זמן להתעסק עם זה.  בכל אופן סאמח אם תמצא מיכלזון ישן אני אוכל להכווין אותך למישהו עםהמון יצירתיות שיעשה עבודה טובה. הייתי בונה לך את זה בעצמי, בחינם רק כדי לראות את הפרוייקט הזה רץ, אבל אני לא גר בארץ. מגיע לביקור בדצמבר אם בא לך לקפוץ למושב בצת תראה את המיכלזון ותקבל מושג כללי לגבי מה צריך ואיך לבנות.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!