רפי צר לי להגיב ככה אבל די נמאס עם כל ההתחסדויות מה לא הוצאתם 20 אלבקורים עם מתן ראיתי עשרות סרטונים שלך רפי עם לוקוסים של פחות מקילו ביו טיוב ושלומי מה עם התמונה של אור עם חמישה לוקוסים וחמישה אנטיאסים שכולכם עודדתם מי אמר שעדיף לשחרר דג קטן ולא גדול מחקרים אומרים ההפךהסיכויים של הגדול להשרדות ורבייה גדולם יותר ואם מישהו יוצא פעם בחודש ומוציא שני לוקוסים ושני אנטיאסים ופלמידה אז אתם תשימו יד שזה לא יקרה ומה עם חמש עשרה בייבי לא נחשב פשוט לפני ששופטים מישהו תשפטו את עצמכם וחוץ זה כולנו ילדים גדולים שמודעים מתי שאנחנו חומדים.אז אנא מרוב רצון להציל את הים תגרמו להשמדת התחביב.
ariegler,
קבעת את הסגנון אז "צר לי" אם אענה לך בסגנונך (המיותר) - לא יותר אך גם לא פחות...
*אם "נמאס" - אז לפני הכל נמאס לקרוא שאנשים כותבים בלי להכיר את המציאות העובדתית -
כפועל יוצא הם כותבים שטויות, מעוותים את התמונה ומעוותים את המציאות וזה בדיוק מה שעשית כאן....
*לא פחות "נמאס" מזה שאנשים לא מסוגלים לנהל דיון ענייני ולהביע דעתם גם אם החולקת או הנוגדת-
מבלי "לחפש בנרות" איך להעביר את הדיון לפסים אישיים ולנסות "לחפש מתחת לקש"
*ולעתיד, כשאתה מתיימר להטיל דופי או לבוא בהאשמות וטענות -
לפחות תקפיד לדייק בעובדות ולפחות תלמד להבין לעשות את ההבחנות המתבקשות בהתאם לנושא...
אם לא מצאת מה שחיפשת "מתחת לקש" - אל תיקח גרגר שמצאת ותציגו בתור ערימה...
*
דבר אחרון, מוצע לך כי תחשוב בעתיד שבע פעמים לפני שאתה נחפז לייחס למישהו צביעות -
ותבדוק 17 פעמים את העובדות ואם העובדות אכן מעידות על צביעות....*אלמלא הייתי מניח כי כתבת מתוך בורות - המסקנה היתה כי כתיבתך מעידה על דמגוגיה ומנפולטיביות.
האם אתה בכלל הבנת מה כתוב בהודעה הפותחת ומה מטרת הדיון?!!! ממש לא נראה לי...
נתת דוגמאות שהפנית אלי אז אתיחס לכך ספציפית - רק משום חוסר הדיוק המשווע בדבריך:
*
לגבי האלבקורים - כל השוואה בין אלבקורים לבין לוקוסים מעידה על בורות וחוסר הבנה...
לגבי הכמות שנתפסה - העליתי הרי דו"ח בפורום שם הבהרתי מה הכמות ויש גם סרטון....
אלבקורים הם דג פילאגי נודד רחוק מחופינו שממש לא מצוי בסכנת הכחדה -
הדיג שלהם ע"י דייגים ספורטיביים שיוצאים לטרגט אותם מהמרינות מתבצע במהלך עונה של כחודש וחצי,
ההשלכה של הדיג הזה )המתבצע בטרולינג) על אוכלוסיית האלבקורים בחופינו הוא אפסי לחלוטין...
ואגב אם שאלת אותי - אני למשל יצאתי לדוג אותם השנה פעם אחת...
מה הקשר לדגי הלוקוס שהם דג מקומי שמתרבה כאן?!!
מחר תשווה בין הוצאת 30 טלויזיות או בורים לבין הוצאת 30 לברקים או מוסארים - מה הקשר?!!
כל השוואה בין לוקוסים או מוסארים או לברקים - לבין אלבקורים או בורים או טלויזיות,
מעידה על חוסר הבנה מוחלט במקרה נטוב - לבין התחסדות במקרה הפחות טוב...
*
לגבי דבריך אודות "סרטונים שלי עם לוקוסים":
ראשית ראוי שתדייק כי ברגע שאתה
מפריז ומנפח זו כבר בעיה כי קשה להתיחס לדבריך ברצינות...
כשאתה מייחס למישהו "התחסדות" מן הראוי כי תקפיד מאוד לדייק בעובדות - וזאת לא עשית...
כתבת שראית ביוטיוב "עשרות סרטונים שלי עם לוקוסים" משמע עשרות זה לפחות 20 -
ואני אומר לך כרגע בוודאות כי אין בכל היוטיוב גם לא 15 סרטונים שלי עם תפיסת לוקוסים!!! תבדוק!!!
יתרה מזו, להערכתי לא קיימים גם לא 10 סרטונים שלי עם לוקוסים ובטח שלא 10 עם לוקוס מתחת לקילו,
ובג'יג וכל הסגנונות שאינם טרולינג - לא תמצא בכל היוטיוב 3 סרטונים שלי עם לוקוס של פחות מקילו..
אם אתה בא בטענות - לפחות ראוי כי תשתדל להמנע מהגזמות פופוליסטיות ומהפרזות מגמתיות....
אגב, מן הסתם שמת לב שאני לא העליתי סרטוני תפיסה - עם זאת ידוע לי היטב מתי הוסרטתי....
בכל מקרה, אני מכיר תוכן הסרטונים בהם אני מופיע - ומאיפה ידוע לך איזה לוקוס שחררתי ואיזה לא?!
*
לגבי תפיסת לוקוסים על ידי - מה שכתבת גובל במקרה הזה במניפולציה או דמגוגיה או שניהם,
כי מה שכתבת משדר "גילוי אמריקה" ושאני כביכול "מסתיר" שתפסתי ולקחתי לוקוס של פחות מקילו:
--ראשית, אתה מוזמן לקרוא בדוחות שהעליתי, לא פעם תפסתי במפורש כי נתפס לוקוס של 600/700 גרם
ונלקח לטובת ארוחה לאישתי שאוהבת לאכול רק לוקוסים בגודל הזה, אז לא הסתרתי ולא התיפיפתי...
ולא אכנס כאן לנושא של לוקוסים שעולים במצב גרוע ולמקרים בהם "שוחררו" ע"י חברים ונותרו לצוף מתים...
--לגבי שחרור גדול או קטן אז גם כאן לא גילית את אמריקה, כתבתי כאן בפורום ויותר מפעם ואולי גם קראת,
כי לדעתי ולעמדתי עדיף לשחרר לוקוס גדול על פני כמה קטנים, אתה מוזמן לקרוא - מה כתבתי בדיון הזה:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=9867.0ומאחר וכתבת את דבריך בזיקה לתמונה שבפתח הדיון:
--בתמונה 8 לוקוסונים קטנים אשר רובם במשקלי 200-300 גרם, הכי גדול אולי 500 גרם...
לעיתים וכידוע, הכמות עושה את המהות ויוצרת את חוסר הסבירות - גם מבחינה אוביקטיבית....
האם בעיניך לקיחת לוקוס או שניים במשקל 600-700 גרם דומה ללקיחת 5 או 8 לוקוסים של 200 גרם?!
--תשומת לבך וכך ביציאות שלי - שככלל מה שיוצא בסירה ובפרט בטרולינג, מתחלק בין מי שבסירה...
וכן, קורה שנתפס לוקוס של 600 גרם ומישהו מודיע שהוא רוצה אותו לאכילה...
במה זה דומה לחמישיה או שמיניה של לוקוסוני 200-300 גרם שטורגטו במודע....
--- ובכלל, איפה בדיוק כתבתי שלדעתי זה "מוקצה" לקחת לאכול לוקוס של פחות מקילו?!
---לבטח נתקלת במשפט "אין הנדון דומה לראיה" וזה בדיוק מה שקורה כאן...
להוציא 8 או 5 או שלושה לוקוסים של 200 גרם זה כמו לקחת לוקוס של 700 גרם?
מילא לכתוב תוך הפגנת בורות ויצירת היקשים מעוותים בין הראיה לבין הנדון -זה קורה,
אך לנהוג כך תוך הטלת דופי וייחוס צביעות?!!!
בתגובתך עשית סלט, יצרת יש מאין וחבל....
ומה דעתך שלך ariegler על התמונה הזו שהועלתה-
על דייג ספורטיבי שמטרגט ולוקח 8 לוקוסים במשקלי 200-400 גרם?!
עושה לך "וואו" וחשק ללמוד ממנו איך בדיוק?! צורם לך?! לא צורם לך ולא מזיז לך?!
ומאחר שבתגובתך רק באת בטענות אז אולי נבין ונשמע את עמדתך שלך?נ.ב.
ואם מישהו יוצא פעם בחודש ומוציא שני לוקוסים ושני אנטיאסים ופלמידה אז אתם תשימו יד שזה לא יקרה
ראשית, מי זה "אתם"?!!!
טרם הבחנת שאין כאן "אתם" ובנושא הזה יש בין מנהלי וחברי הפורום מגוון דעות שממש לא דומות זו לזו?!!!
אילו היית עוקב אחרי מה שאני כותב לאורך השנים וכתבתי לא מעט בנושא הזה,
היית מבין כי לעמדתי האישית אותו מישהו מהדוגמא שציינת יש לו הזכות המלאה לקחת -
ואם הלוקוסים הם במשקל 200 גרם אז בשביל שלושה ביסים די מיותר להרוג שני לוקוסים...
ולגבי המשפט הזה שכתבת -
"אז אנא מרוב רצון להציל את הים תגרמו להשמדת התחביב."לפחות בזה אנחנו לגמרי תמימי דעים - זו דעתי מאז ומתמיד...
כמו ברוב העניינים אין מקום להקצנה לשום כיוון -
ממילא הדיון נפתח בכיוון של הזמנה להביע דעות ללא שום אמירה שמכוונת להגבלה גורפת...
וכמו בכל סוגי העניינים - הציפייה ובמיוחד מאנשים מבוגרים היא להתבטא ולהביע עמדתם בצורה עניינית...
מה שעשית הוא לקחת דיון ענייני ולהפכו לויכוח אישי....
מה שעשית זה להטיל דופי תוך עיוות וסילוף המציאות והתוכן...
חבל מאוד...