אהלן מוטי
אני משתמש בבאטל 5000 לג'רג'ור כבד מהחוף ואני יכול להגיד לך שלג'יג לייט אתה לא צריך יותר מזה, חד משמעי.
עכשיו השאלה היא
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "עמוק יותר"?בהתאם לעומק נקבע משקל הג'יג וכנ"ל גם המקל, הרולר והחוט מן הסתם.
אם אתה שואל "האם אפשר לעבוד עם ה-5000 בעומק" התשובה היא כן. האם זה פרקטי? ממש לא.
תצטרך להוריד ג'יג שלא תואם את הציוד שברשותך ומה גם שלא תחזיק מעמד לאורך זמן בעבודה אינטנסיבית כמו ג'יג.
בנוסף לכך, הבדל המשקל בין הדגמים הוא 65 גרם, הבדל לא קטן כשמדובר בעבודה פיזית ממושכת כמו בג'יג.
שורה תחתונה אחי, זה עניין של תקציב.
תחליט באיזה עומקים אתה מתכוון לעבוד ובהתאם לכך תרכיב סט שיענה לך על הצרכים.
לא הייתי מציע לעבוד עם אותו ציוד בשיטות שונות (הכוונה לג'יג עומק וג'יג לייט). כנראה שלא תהנה מהציוד כמו שאתה חושב.
לגבי האיכות של הבאטל, גם הוא אטום למים והמיסבים בדגם החדש גם הם אטומים לגמרי (לעומת הדגם הישן יותר)
ככה שאם תשמור ותטפל ברולר כמו שצריך הוא ישרת אותך במשך שנים טובות. הקלאץ' שלו חזק מאוד,
הקיבולת חוט שלו מצויינת (מקביל לדגמי 8000 של שימנו בערך) והגוף מאלומיניום עם ציפוי נגד קורוזיה.
אחלה תמורה לכסף!שיהיה בהצלחה

קשה להוסיף אחרי תשובה כזו - מאוד מקצועי ומאוד נכון

נותר לי לחזק את עיקרי הדברים....
ממליץ לך מוטי ללכת על ה-5,000 ומכמה סיבות:
*מכיר את המשפט "תפסת מרובה לא תפסת"?!
לטעמי אין כזה דבר סט שיתאים גם לג'יג לייט וגם לג'יג כבד,
יש סט ש"מתאים" לשניהם - בפועל לא ממש מתאים לשום דבר....
לפחות לטעמי - 6,000 כבד מידי לג'יגלייט וקטן מידי לגיג כבד בעומקים...
*בג'יגלייט חלק מהעניין הוא עבודה רציפה ללא הפסקה - זה לא מעייף ומתיש כי הסט קל משקל...
*המקל שלך לא מתאים הרי לג'יגים כבדים...
*גם בג'יג "כבד", הדיג מתבצע לרוב בעומקים של 80-45 מטר (בעיקר אם מדובר באזור ראש כרמל),
לעיתים בעומקים של עד 100-110מ' (בעיקר אם מדובר על אכזיב והסביבה אך גם בראש כרמל),
אם הדריפט איננו חזק - תוכל עדיין להשתמש ברולר 5,000 עם חוט 30ליב' חזק ואיכותי וג'יג 120-150 גרם..
*אם אתה רוצה לדוג ג'יג כבד, בעומקים גבוהים כשהדריפט חזק, וגם להנות מדיג אפקטיבי -
תצטרך לרכוש סט נוסף ומתאים ואז הרולר יהיה 8,000 ומעלה - כי 6,000 לא ממש מתאים...