תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/7/2015 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
09:40 | תולעים - Ecogear L | סרגוס (סרגוס משורטט) | 4 | חזרו למים |
הדו"ח:
היציאה הייתה משבוע שעבר(4/7/15) אבל רק עכשיו מעלה את הדו"ח.

אישית,שונא לעלות דו"ח לאחר שעבר כל כך הרבה זמן מהיציאה כי קצת מאבדים את "הקסם" אבל נקווה שזה
גם יספיק

אז סוף סוף סיימתי את השנה ה-11 בלימודים,סוף השנה הייתה לחוצה מאוד וכמעט ולא החזקתי חכה ביד,ושלא לדבר על לראות את הים....

אבל הכל מאחורי והגיע הזמן להתחיל לחזור לנשום קצת אוויר מלוח

בעקבות הפלישה של האצות על חופי ישראל החלטתי לשנות חוף. החוף קצת מוכר כי בתחילת דרכי בזרזור ביקרתי בו לא מעט(ובייחוד עשיתי שם לא מעט טעויות

הים עד 1.2 מ'-מצויין לדג המטרה שלי(הלברק) אבל החיפוש אחריו בזרמים ובבורות לא העלה דבר,רק חייב לציין שהתגעגתי "לקרוא את הים" , כלומר לחפש את אותם זרמים שבו הלברק אוהב לארוב לטרף.

השעה כמעט 10 והאנרגיות מתחילות להיגמר,ככל שאני מצפין הקרקעית יותר סלעית.
ים עובד+קרקעית סלעית=סרגוסים
דג שהתגעגתי אליו מאוד ,הפייט,הנגיחות..הכל.
במהלך הליכה, קורץ לי איזה מקום.אני עם ציוד מדיום לכן לא הבאתי בכלל פלאפלים אבל הבאתי ריגים מוכנים ותולעים של אקוגיר שנתנו תוצאות מצויינות בקיץ שעבר.

זריקה ראשונה,אכילה אך לא ננעל מספיק טוב ומצליח להשתחרר כמה מטרים לפניי.

בזריקות הבאות, הם כבר דאגו שאטעם קצת מהאקשן.

הרגשה פשוט חלומית להרגיש דג בקצה החוט לאחר כל כך הרבה זמן של חוסר דייג וים
וההרגשה עוד יותר טובה שיש עליך מצלמת גופרו שמצלמת הכל

בסך הכל נתפסו כ-4 סרגוסים. 3 חזרו למים ועוד אחד בלע את הקרס עד לזימים לכן נתרם לדייג השכן.
בסביבות 11 חוזר שוב פעם לאותה נקודה אבל הפעם אין כבר פעילות אך יש פעילות מסוג אחר:
במרחק של 25-35 מ' ממני לוקוס מגודל עושה שמות בבזרי שגולשים על הגלים. מחזה מדהים,כל מה שזרקתי למים לא גרם לו לתקוף,אבל מה אכפת לי,פשוט סיום מוצלח ליום מוצלח.

לסיכום,התגעגתי לים ואין הרגשה יותר טובה מזו.
בלי שום קשר לתחרות,כל הסרגוסים היו חוזרים למים בכל מקרה
תודה למנהלי הפורום שתמיד יודעים לפנק ותמיד חושבים מחוץ לקופסא ומעלים רעיונות יצרתיים.תודה גם לדני "כוכב- הים" שלא מפסיק לפנק אותנו

מקווה שתהנו מהסרטון,בסך הכל פעם שנייה שאני עורך סרטון כלשהוא: