| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/7/2015 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 22:00 | דמוי סיליקון - סיליקון + ג'יג הד | לברק-חלק | 1 | 0.9 |
הדו"ח:
אנשים חושבים שאני קמצן ..... כי אני מכבה ושומר בדלי סיגריות בשקית קטנה או בצידי הרשת של התיק דייג....
ולפעמים גם מציעים לי סיגרייה

לשאלתם אני עונה שאני פשוט לא זורק בדלי סיגריות בחוף....
בדרך לים חשבתי על הריח שיש לכל דג....
סרגוס בריחו העדין
טרולוס בריחו החריף
ברקודה - שאתה משכנע את עצמך שהריח ייעלם בבישול, בטיגון, בהחמצה או בעישון ואז מצטער שלא קברת אותה ב2 שקיות.....
לברק בריח של עצלן שישב כל היום בספה....
פלמידה - אוי פלמידה! ככה צריך להריח דג!!
גומבר..... - רגע ? איזה ריח יש לגומבר?? וואאאייי עליייי שכחתי!
אני זוכר שזה היה ריח של דג שרירי עם ריח זיעה של דג מזיע שכל היום שיחק תופסת.....
אבל ממש במעורפל.......
אז נסעתי למרינה הרצליה לחפש אותם.... יש שמועות שהם שם בערב.
אבל 3 שעות של כאבי רגליים ושעמום מטורף שלחו אותי לאשדוד.....
הים עובד מצויין, והלברקים בנקודה נראים עושים את עובדתם כמו בספרים, סורקים את קו החוף ומחפשים "מצב תקיפה".
אני מאמין שאם תביא את הדמוי שלך ל"מצב תקיפה" של הלברק כמובן במקום המתאים לכך, עשית את כל העבודה, נשאר רק לחכות לו.
כל זריקה במקום אחר , גם אם זה על ראש הלברק לא יניבו תקיפות.
אני רואה אותם מלמעלה והאדרנלין לא מרפה ממני, שאלה מהדהדת בראש....
"מה אנחנו פה עושים לא נכון שהם לא תוקפים ורק עוקבים או עוברים ליד...??"
אני קורא לזה "מצב תקיפה".
1 הלברק יגלוש עם הגל אחרי הדגים הקטנים שגם משתמשים באותו גל לשחות או לברוח לכיוון המים הרדודים.
2 בתוך הקצף , כשהקורבן מופתע לחלוטין
3 בתוך ובצידי הזרם החוזר, מאותה סיבה (ראה 2) וגם בשל היסחפות הטרף הקל.
אז ירדתי לכיוון החוף, על מנת לייצר "מצב תקיפה" - יותר נכון לסלעים הראשונים של המזח.
החלטתי בין כל המצבים שלא אתאר כאן , (כי אין זמן לחפור) להשליך סיליקון לבן שקוף עם ג'יג הד אדום לתוך איזור הקצף ....
התקיפה לא אחרה לבוא.......
ניעור , פייט מאוד קצר, ירידה בזהירות עם החכה מורמת למעלה , הנפה של הלברק באויר, גריפר בשפתיים והוא שלי.
כאן באה התפנית בעלילה. - הבחור שוקל כ-900 גרם, ואחרי שעתיים של רדיפה אחריו אני משאיר את החכה על הסלע ויורד לחוף לבצע טקס שחרור וצילום.
משחרר את הלברק לקול תשואות קהל מפצחי הבקבוקים והגרעינים על המזח...... וחוזר הבייתה מאושר

באמת פורום מספר 1 ! אין מילים !
תמשיכו בעבודה הטובה לטובת כולם.
סרטון תפיסה אין אבל שחרור יש....גם תמונה של הסיליקון

צוות המורים!