תודה גיא על הפירוט
חוט ניילון 120 עושה את העבודה?
חוט 100 וגם חוט 120 וגם פלואורוקרבון 100, בסופו של דבר נחתכים.
סופו של דבר יכול להיות אחרי כמה דקות ואולי תספיק להוציא את הגומבר ובסופו של דבר יכול להיות אחרי 20 שניות.
תלוי איך נתפס ובגודל של הדג...
אם הכבל מטריד אותך, תהיה רגוע. לגומבר זה לא מפריע. וגם ללוקוסים. וגם לפרידות. וגם ללברקים. וגם לאינטיאסים אז נראה לי שאין בעיה לאף אחד מהדגים...

גיא בהחלט פירוט מועיל,
ברשותך שאלה- האם אתה ממש זורק את הסרגוס החי בעוצמה כמו הטלה "רגילה" של משקולת ופיתיון? מעולם לא ניסיתי אולם מצד אחד אם תזרוק חזק סיכוי שימות או יגזר מהקרס ואם תזרוק חלש לא יהיה מרחק סביר...מה השיטה?
אם אני תופר בעדינות רק דרך העור, אני מטיל בקשת ובעידנות יחסית.
תפירה של סרגוס כמו שהראיתי כאן, מאפשרת הטלה חזקה בלי חשש.
אישית אני זורק כאילו היה פילה בורי או רצועת קלמארי

גיא וינון - תודה רבה.
שאלה קטנה - שמתי לב שאצל ינון החוד של הקרס מופנה לכיוון ראש הדג (או מה שאמור להיות הראש) ואצל גיא הוא מופנה לזנב. זה משנה? כי אם שניכם משיגים תוצאות עם כיוונים הפוכים אז יכול להיות שאני יכול להיות קצת פחות קפדן...
גם שמתי לב שאף אחד מהקרסים שלכם לא בולט מסנפיר הגב, דבר שראיתי שהוא די נפוץ בסרטוני תפירה - יכול להיות שזו הבעיה שלי וזו הסיבה שתמיד אוכלים לי מסביב?
בים שקט ודג חי אני תופר מהזנב לראש.
זה מאפשר לו להמשיך לחיות לאורך זמן רב יותר.
אם הים עובד, גלים או סחף חזק, אני תופר מהראש לזנב ומנצל את ההידרודינמיות של הדג ובכך מוריד מהפיתולים והסילסולים בריג והסיבוכים בחוט הראשי.
נתפסו גם ככה וגם ככה

לגבי תקיפה באזור סנפיר הגב, רק במקרים נדירים היו לי שם תקיפות.
ברוב המקרים הדג מקבל ביס בזנב או בראש ויש מקרים שמשום מה הם מתבייתים על הבטן הרכה...
תפירה בגב בלבד טובה לדיג מסירה ולדגים גדולים שבולעים את הטרף אבל נוגדת את כול היגיון להטלה מהחוף (התנגדות הכי גדולה שאפשר בזמן התעופה) ובטירגוט גומברים (שנושכים ולא בולעים ומתמקדים לפחות מניסיוני באזורים שציינתי קודם).
אם אני מטרגט אינטיאסים למשל, תפירה אחד בסנפיר השת תשאיר את הדג חי לזמן הארוך ביותר ותאפשר לו לפרפר ולמשוך טורפים בצורה היעילה ביותר.
בדג ארוך כמו בורי, הייתי בוחן את האפשרות של כניסה בסנפיר השת ונעיצה בגב.