בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  רולרים לדייג חופי אך למעשה מיועדים להטלות רחוקות - לידע כללי לחברי הפורום !!!!!
עמודים: 1 2 [3] 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: רולרים לדייג חופי אך למעשה מיועדים להטלות רחוקות - לידע כללי לחברי הפורום !!!!!  (נקרא 9438 פעמים) הדפסה
מרום משה
חבר פורום

מנותק מנותק

גקי זה שוב אני לפני זריקת המדידה כדאי לזרוק 2 או 3 זריקות כדי לשחרר את החוט ואז קל לו להיפתח למרחק גדול יותר
 IP: [ מחובר ]
מרום משה
חבר פורום

מנותק מנותק

גקי זה שוב אני לפני זריקת המדידה כדאי לזרוק 2 או 3 זריקות כדי לשחרר את החוט ואז קל לו להיפתח למרחק גדול יותר
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

היי מרום שלום לך
לגבי הזריקה זריקה רגילה מעל לראש
אורך חכה 4.5 מטר ( אבל זאת חכת חוף 3 חלקים ולא טלסקופית  ובנוסף טבעות החכה גדולות בצורה משמעותית )
המשקולת 121גרם משקולת אווירודינמית בצורת ״ פצצה ״
חוט בד 8 גידים ולא 4 גידים חוט בד 4 גידים מאוד מחוספס כשהוא משתחרר ומתחכך על השפולה נוצר חיכוך שפוגע בשיחרור החוט
חוט בד 8 גידים טוב הוא כמעט כמו חוט ניילון
לגבי השפולה תמונה שווה אלף מילים( אין לי מושג איך להעלות מהאייפון אם מישהוא יכווין אשמח)
ממליץ לך להריץ חיפוש בגוגל על shimano super aero fliegen
לגבי לזרוק פעמיים שלוש לפני ההטלה כדי לשחרר את החוט    - בשום פנים ואופן לא  אפילו להיפך ( ויתקנו אותי מלמדי המיקצועיים בפורום אם טעיתי )
במיוחד עם חוטי בד ברגע שהחוט לא יושב צמוד אופן השיחרור שלו לא מדוייק ועלולים להיווצר פלונטרים  אני אחרי ההטלה אפילו מחזיק את החוט ביד
ואוסף את החוט על הרולר בלחץ קבוע כדי שהחוט ישב הדוק הדוק   אתה בסדר
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

אחד מהבעיות שנתקלתי בהן להטלות רחוקות שכאשר הייתי משתמש בחוט בד ממש דק של 14lb הרבה פעמים הוא היה נקרע לי ואני מעוניין להשתמש בחוטים אפילו דקים יותר הייתי רוצה לדעת מאנשי הפורום במיוחד מאלה שמשתמשים בחוט בד לדייג חופי להטלות רחוקות על איזה חוט הייתם ממליצים ואולי משהוא בציוד שלי לא מתאים בתודה ג׳קי
חשוב לי רק על חוטי בד 8 גידים ודקים פחות מ 14 lb
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחד מהבעיות שנתקלתי בהן להטלות רחוקות שכאשר הייתי משתמש בחוט בד ממש דק של 14lb הרבה פעמים הוא היה נקרע לי ואני מעוניין להשתמש בחוטים אפילו דקים יותר הייתי רוצה לדעת מאנשי הפורום במיוחד מאלה שמשתמשים בחוט בד לדייג חופי להטלות רחוקות על איזה חוט הייתם ממליצים ואולי משהוא בציוד שלי לא מתאים בתודה ג׳קי

גקי כדי לקבל שחרור יותר טוב של החוט אתה יכול להשתמש בספריי סיליקון או ב - wd40

מה שטוב שהחוט לא נדבק וכך יש לך שחרור חוט יותר טוב , חוט שאני יש לי ועבדתי הרבה

זה -  FINS XS Braid חוטים מעולים ,עוד חוט של החברה שהוא נקרא Shock Absorbing fins

החוט הזה מה שטוב שהוא יכול להימתח בזמן לחץ על החוט, שאת זה אין בכל החוטים ,חוט בד שהוא

מתנהג כמו מונו , עוד דבר קטן אין הרבה בארץ דייגים שדגים בחוטים שהם 14 ליברות

במיוחד בחופי או הטלות.

מה שכן מעניין אותי איזה חכה אתה משתמש דגם של החכה .

<a href="https://www.youtube.com/embed/eLF0Jf3--cE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/eLF0Jf3--cE</a>

<a href="https://www.youtube.com/embed/MnoLdlS_H9E" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/MnoLdlS_H9E</a>

<a href="https://www.youtube.com/embed/Pri_kN8xJdI" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/Pri_kN8xJdI</a>

עריכה אחרונה: יולי 10, 2015, 06:36:32 AM על ידי MOTI-M
-------------------------------
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ציטוט
אבל זאת חכת חוף 3 חלקים ולא טלסקופית  ובנוסף טבעות החכה גדולות בצורה משמעותית

השאלה שלי למה טבעות גדולות ?שהיום יש טבעות קטנות שהם  מיוחד לחוטים דקים .

כמו החכות בסגנון שלי .

לחוטים כל כך דקים אין צורך בטבעות גדולות וזה אני אומר לך מניסיון .

אתה בסדר
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

אני משתמש בחוט בד של פן 0.17 מ"מ , יציאת חוט טובה וללא נטיה להידבקות בשפולה

ולא קרה לי מצב שניקרע בהטלות
http://www.ebay.com/itm/111125661608?_trksid=p2060353.m1438.l2649&var=410194757500&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ציטוט

כמו החכות בסגנון שלי .

אתה בסדר

מוטי מה רע בטבעות גדולות  הרי זה מוריד את אופציית החיכוך של החוט והקשר

של השוק לידר בטבעת

עריכה אחרונה: יולי 10, 2015, 17:49:27 PM על ידי yoelsh
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

ציטוט

כמו החכות בסגנון שלי .

אתה בסדר

מוטי,
הטבעות הגדולות מאפשרות לחוט לצאת יותר בקלות בגלל חיכוך מופחת.
אתה צריך לזכור שהרולרים שעובדים איתם בקרפיונים אלו רולרים גדולים בסגנון BIG PIT והם מגיעים לגדלים של 10000 וגם 14000.
עם רולרים בקטרים כאלו, אתה לא יכול לעבוד עם חכה עם טבעות קטנות כי הטבעת הראשונה תיצור שבירה חזקה של החוט שיוצא מהרולר.
חכה עם טבעות קטנות תתאים יותר לרולרים בגדלים של עד 5000 או 6000 בלחץ וכמובן שלרולרים בייטקאסטינג מדגמי ה-.LOW PROFILE
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ציטוט
אבל זאת חכת חוף 3 חלקים ולא טלסקופית  ובנוסף טבעות החכה גדולות בצורה משמעותית

השאלה שלי למה טבעות גדולות ?שהיום יש טבעות קטנות שהם  מיוחד לחוטים דקים .

כמו החכות בסגנון שלי .

אתה בסדר

מוטי,
אתה צריך לזכור שהרולרים שעובדים איתם בקרפיונים אלו רולרים גדולים בסגנון BIG PIT והם מגיעים לגדלים של 10000 וגם 14000.
עם רולרים בקטרים כאלו, אתה לא יכול לעבוד עם חכה עם טבעות קטנות כי הטבעת הראשונה תיצור שבירה חזקה של החוט שיוצא מהרולר.
חכה עם טבעות קטנות תתאים יותר לרולרים בגדלים של עד 5000 או 6000 בלחץ וכמובן שלרולרים בייטקאסטינג מדגמי ה-.LOW PROFILE

בדיוק מה שרציתי לכתוב  לכן אין יותר מה להגיד  אתה בסדר

רק נוסיף דבר נוסף , אנחנו מדברים על חוטים בקוטר קטן לכן בדייג החופי גודל הטבעת הוא לא חשוב

רק במידה ואנחנו עולים בקוטר החוט 0.40 עד 0.60 בחוטים דקים אין בעיה .
עריכה אחרונה: יולי 11, 2015, 09:36:36 AM על ידי MOTI-M
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גקי כדי לקבל שחרור יותר טוב של החוט אתה יכול להשתמש בספריי סיליקון או ב - wd40

מה שטוב שהחוט לא נדבק וכך יש לך שחרור חוט יותר טוב , חוט שאני יש לי ועבדתי הרבה

זה -  FINS XS Braid חוטים מעולים ,עוד חוט של החברה שהוא נקרא Shock Absorbing fins

החוט הזה מה שטוב שהוא יכול להימתח בזמן לחץ על החוט, שאת זה אין בכל החוטים ,חוט בד שהוא

מתנהג כמו מונו , עוד דבר קטן אין הרבה בארץ דייגים שדגים בחוטים שהם 14 ליברות

במיוחד בחופי או הטלות.

מה שכן מעניין אותי איזה חכה אתה משתמש דגם של החכה .

<a href="https://www.youtube.com/embed/eLF0Jf3--cE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/eLF0Jf3--cE</a>

<a href="https://www.youtube.com/embed/MnoLdlS_H9E" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/MnoLdlS_H9E</a>

<a href="https://www.youtube.com/embed/Pri_kN8xJdI" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/Pri_kN8xJdI</a>

מוטי WD40 לא מומלץ לשימוש  כי לאורך זמן הוא יעשה נזק לאלומיניום של הרולר,זה לא שמן זה חומר חומצי שמשחרר חלודה .
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שימוש בשוק לידר קוני ימנע לדעתי את קריעת חוט הבד 14 ליברות
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

ציטוט
אבל זאת חכת חוף 3 חלקים ולא טלסקופית  ובנוסף טבעות החכה גדולות בצורה משמעותית

השאלה שלי למה טבעות גדולות ?שהיום יש טבעות קטנות שהם  מיוחד לחוטים דקים .

כמו החכות בסגנון שלי .

אתה בסדר

מוטי,

בדיוק מה שרציתי לכתוב  לכן אין יותר מה להגיד  אתה בסדר

רק נוסיף דבר נוסף , אנחנו מדברים על חוטים בקוטר קטן לכן בדייג החופי גודל הטבעת הוא לא חשוב

רק במידה ואנחנו עולים בקוטר החוט 0.40 עד 0.60 בחוטים דקים אין בעיה .

לא מדוייק.
בדיג קרפיונים עובדים עם חוטים דקים של 0.20 ועד 0.30  ועדיין עובדים עם חכות בעלות טבעות מוגדלות.
הסיבה כמו שציינתי קודם היא בגודל של הרולרים .
נסה לחבר רולר גודל 10000 או אפילו 8000 עם החכה שלך ואני בטוח שתרגיש מיד בהבדל בהטלות ובשחרור החוט...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ציטוט
לא מדוייק.
בדיג קרפיונים עובדים עם חוטים דקים של 0.20 ועד 0.30  ועדיין עובדים עם חכות בעלות טבעות מוגדלות.
נסה לחבר רולר גודל 10000 או אפילו 8000 עם החכה שלך ואני בטוח שתרגיש מיד בהבדל בהטלות ובשחרור החוט...

גיא הרולרים של השפולות טפלון שיש לי הם בגודל 8000 לא היה לי בעיה בכלל כל עוד החוט דק

הרולר יש לו גם שפולה לחוטים עבים יותר ואז אני מרגיש בהבדל ,עוד דבר נוסף לא ראיתי בדייג חופי

בים לדוגמה שיש טבעת שהגודל 50 מ"מ ,שים לב שבכל החכות הטבעות קטנות יותר .

בבדיקה שכן עשיתי חוט 0.40 בחכות שלי שחרור החוט לא טוב גם על רולר 4500 או 5000

היה לנו שרשור שפתחנו לפני כמה זמן על טבעות לחוטים דקים ויש טבעות שהם רק לחוטים דקים .

שזה מה שעושים היום לדייג בים ,קרפיונים זה כבר בעיה אחרת או שאולי הגיע הזמן לנסות משהו

אחר בדייג קרפיונים . מתבייש
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

ציטוט
לא מדוייק.

גיא הרולרים של השפולות טפלון שיש לי הם בגודל 8000 לא היה לי בעיה בכלל כל עוד החוט דק

הרולר יש לו גם שפולה לחוטים עבים יותר ואז אני מרגיש בהבדל ,עוד דבר נוסף לא ראיתי בדייג חופי

בים לדוגמה שיש טבעת שהגודל 50 מ"מ ,שים לב שבכל החכות הטבעות קטנות יותר .

בבדיקה שכן עשיתי חוט 0.40 בחכות שלי שחרור החוט לא טוב גם על רולר 4500 או 5000

היה לנו שרשור שפתחנו לפני כמה זמן על טבעות לחוטים דקים ויש טבעות שהם רק לחוטים דקים .

שזה מה שעושים היום לדייג בים ,קרפיונים זה כבר בעיה אחרת או שאולי הגיע הזמן לנסות משהו

אחר בדייג קרפיונים . מתבייש

צריך להחליף את הקרפיונים או את אלו שמנסים לתפוס אותם  גיחוך
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

היי חברה תודה על התגובות
מוטי אקח את העצות שלך בחשבון לגבי 1)ספריי סיליקון 2) החוטים של fins נראים באמת מעניינים 3)לגבי חכה עם טבעות קטנות אמרתי כבר שזה אחד הדברים שארצה לשים את ידי עליהם מהחברה של yuki  מתבייש
Yoelsh כרגע גם אני דג עם חוט בד 30 lb  בקוטר 0.17 בערך ובאמת אין לי פלונטרים והוא פגז ולא נקרע הבעיה היא כאשר אני דג עם חוטי בד דקים יותר 0.12 בערך מה שקורה שבגלל שהחוט יוצא במהירות הוא יוצא כמו מערבולת מסתבך לי באחד הטבעות האמצעיות ואז נקרע מוטי העלאה סירטון יפה בדיון המעמיק שהיה לכם על טבעות קטנות במהירות איטית שם רואים איך החוט משתחרר במערבולת
עוד דבר הסירטון שהעלאה gaichuk על הקשר gt knot שהצעתי כל כך קטן שהוא לא מורגש בכלל בטבעות  אתה בסדר
בכל אופן לציוד קרפ יש המון כבוד למדתי מהם המון ואפשר עוד המון הייתי רוצה לשאול את מוטי בחכה שלך של יוקי התופסנים של הטבעות פעם אחת הם מלמטה למעלה ופעם אחת להיפך אני חושד שאני יודע את התשובה זה בטוח לא ליופי אבל הייתי רוצה לדעת אם זה בגלל אותה הסיבה למנוע בעצם שהחוט בד מתלפף על הטבעת בטבעות באמצע ואז זה מה שפותר את הבעיה אשמח לעוד ידע מימך  אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!