בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  שימורי טונה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שימורי טונה  (נקרא 1808 פעמים) הדפסה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

שימורי טונה
« ב- : יוני 26, 2015, 20:26:26 PM »
הנה תרגום לעברית של מתכון השימורים הקודם שפרסמתי + דרך ההכנה שלי

המצרכים:

נתחי טונה
שמן זית
קומקום מים רותחים

תבלינים:
מלח גס

אביזרים:
סיר לחץ
צנצנות בנפח 250 סמ"ק מעוקרות עם מכסה מתכת. (צנצנות שמיועדות להכנת ריבות)



* יש לוודא שמספר הצנצנות שקיים יכול להכנס לסיר לחץ


אופן ההכנה:

-   לחתוך את הדג לפרוסות/חתיכות. לא משנה ממש הגודל/עובי.
-   כל צנצנת יש למלא בנתחי הדג, יש לדחוס את הנתחים כך שלא ישאר כמעט חלל בין הנתחים. (אני חותך את הנתחים לפי המקום הפנוי שיש וממלא).
-   יש למלא עד גובה של 2 ס"מ מהפתח של הצנצנת.



-   לאחר שכל הצנצנות מלאות יש לשים בכל צנצנת כחצי כפית מלח בישול עד הדג.



-   למלא כל צנצנת בשמן זית עד שהוא מכסה את הדג.
-   לקחת סכין מעוגל בקצה/ידית של כף ולדחוס את הנתחים כך שכל האויר יצא החוצה והשמן יחלחל פנימה.
-   להוסיף עוד קצת שמן במידה הצורך (יש לוודא גובה פנוי של 2 ס"מ)



-   לקחת נייר סופג ולעבור על שפתי הצנצנת ולנגב היטב.
-   להבריג את המכסים עד הסוף ולהדק היטב.



-   לשים את הצנצנות בסיר לחץ בקומה אחת או שתיים.



-   למזוג את המים הרותחים לתוך הסיר לחץ ולהוסיף עוד מים כך שהמים יגיעו עד גובה של תחילת המכסה של הצנצנות התחתונות (כ 7 ס"מ).
-   להוסיף כפית חומץ למים (מיועד למנוע אבנית מהצנצנות)
-   לסגור את סיר הלחץ ולהדליק את האש.
-   כאשר מתחילים לצאת האדים מהשסתום של הסיר, להחליש את האש לבינונית (לא חלשה). צריך כל הזמן לשמוע את הלחץ בסיר.
-   לכוון טיימר ל 100 דקות. (חשוב לחץ גבוה בסיר לפרק זמן של 90-100 דקות)
-   לאחר כ100 דקות או במקרה שנגמרים המים (שומעים שהאדים מפסיקים לצאת. זה מה שקורה אצלי אחרי כ90 דקות עצוב) מכבים את האש ומחכים שהלחץ מהסיר ישתחרר.
-   לאחר שחרור הלחץ, יש להוציא את הצנצנות למשטח עץ (זהירות הן רותחות).
-   שימו לב, תהיינה צנצנות שהמכסה התנפח מהלחץ ויש כאלו שלא. אלו שהמכסה לא התנפח, יש להחזיק עם מגבת ולהדק את סגירת המכסה.
-   תוך כמה דקות, אמורים להתחיל לשמוע רעש של פוקים מהצנצנות והמכסה נשאב פנימה.
-   צנצנת שלא נוצר בה תת לחץ והמכסה לא נשאב, אין לשמר אותה אלא לשים לאחר הקרור במקרר ולאכול.
-   ניתן ללחוץ קצת על המכסים הנפוחים לאחר כמה דקות ואז הם נכנסים פנימה.
-   להשאיר על המשטח למשך כמה שעות עד קרור מלא של הצנצנות.



-   לשמור במקום חשוך לפחות חודש ואז ניתן להתחיל לפתוח.



-   הצנצנות נשמרות לפחות שנה.
-   בתאבון

עריכה אחרונה: יוני 27, 2015, 15:31:14 PM על ידי shragam
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין: שימורי טונה
« הגיב #1 ב- : יוני 27, 2015, 06:50:57 AM »
תודה רבה.
יש הרבה מידע ברשת כיצד משמרים מזון בצורה זו, בארה"ב אוהבים את צורת המזון הנ"ל ויש המון דרכים וציוד עזר לשמור על הסטריליזציה.

יחד עם זאת חשוב להבין ולדעת. אם זה לא סגור כראוי, ואין אטימות וסטריליזציה ,זה עלול להפוך למשהו רעיל ומסוכן !
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: שימורי טונה
« הגיב #2 ב- : יוני 27, 2015, 07:36:53 AM »
תודה רבה.
יש הרבה מידע ברשת כיצד משמרים מזון בצורה זו, בארה"ב אוהבים את צורת המזון הנ"ל ויש המון דרכים וציוד עזר לשמור על הסטריליזציה.

יחד עם זאת חשוב להבין ולדעת. אם זה לא סגור כראוי, ואין אטימות וסטריליזציה ,זה עלול להפוך למשהו רעיל ומסוכן !
צודק בהחלט  אתה בסדר. לכן הדגשתי את הדברים החשובים
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
AviramLevi

צוות המורים!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 36

הודעות: 2965

צוות המורים

בעניין: שימורי טונה
« הגיב #3 ב- : יוני 27, 2015, 10:59:21 AM »
נראה טוב שרגא תודה רבה!!
-------------------------------
צוות המורים! צוות המורים!
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: שימורי טונה
« הגיב #4 ב- : יוני 27, 2015, 15:52:23 PM »
שרגא, עברנו אתך את רגעי ההכנה...
הסתקרנו יחד אתך לראות אם תשאר בחיים.... מתבייש
מסתבר שהכל עבד היטב - אכלת ונהנית ונשארת בחיים קריצה

תודה על השיתוף המושקע והמאוד מומחש - התמונות מוסיפות המון אתה בסדר

אגב,
לדעתך טונית (שחורה) ואלבקור יצא אותו דבר?
אם איזה מהם ניסית?
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: שימורי טונה
« הגיב #5 ב- : יוני 27, 2015, 16:01:07 PM »
שרגא, עברנו אתך את רגעי ההכנה...
הסתקרנו יחד אתך לראות אם תשאר בחיים.... מתבייש
מסתבר שהכל עבד היטב - אכלת ונהנית ונשארת בחיים קריצה

תודה על השיתוף המושקע והמאוד מומחש - התמונות מוסיפות המון אתה בסדר

אגב,
לדעתך טונית (שחורה) ואלבקור יצא אותו דבר?
אם איזה מהם ניסית?
שאלה טובה רפי 
בחו"ל הסגנון הזה די נפוץ.
כשיהיה דג שונה, אנסה לעשות גם אותו בשימורים ואדווח.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 3379

בעניין: שימורי טונה
« הגיב #6 ב- : יוני 28, 2015, 12:11:40 PM »
יוצא טוב גם עם טונית שחורה,מאוד
דומה לטונה בקופסאות רק יותר טעים .
אלבקור לא ניסיתי נראה יותר רך ועסיסי.
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!