חצי נתח פילה אלבקור
1 בצל בינוני קצוץ
6-7 עגבניות שרי פרוסות
חצי חבילת פטריות חתוכות
שמנת לבישול כחצי קופסא.
שמן זית
תבלינים:
פלפל שחור
מלח גס
אופן ההכנה:
- להמליח ולפלפל את נתח הדג.
- לשמן את הנתח ולעסות מעט עם האצבעות.

- לחמם מחבת עד שהיא חמה, להוסיף מעט שמן זית לשים את הנתח ולהחליש מעט את האש.
- לצרוב מכל צד כחצי דקה/דקה. המראה צריך להיות כחצי ס"מ מהפילה כבר בצבע לבן.
- להוציא את הנתח ולשים בצלחת בצד.

- להוסיף עוד שמן זית למחבת ולטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
- להוסיף את פרוסות עגבניות השרי ולהמשיך לטגן את שהן מתחילות להתרכך.

- במקביל, לפרוס את נתח הדג בצלחת לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ.

- להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כחצי דקה.

- להוסיף את השמנת לערבב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

- לאחר כשתי דקות להניח את הפרוסות במחבת על הרוטב לנער מעט ולהמתין כחצי דקה.

- להפוך את הפרוסות לעוד חצי דקה ולהוריד מהאש.

- לשים כמה פרוסות בצלחת ועליהן את הרוטב

- בתאבון