| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 14/5/2015 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | גבה גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 16:30 | דמוי נוצה - דמוי נוצה ירוק צהוב | טונה סקיפ גק | 1 | 2 |
| 06:30 | דמוי דג בינוני - RAPALA X-RAP GRAY | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 1 | |
הדו"ח:
שלום חברים, קצת באיחור, אבל עדיין רלוונטי...
מפליגים ללימסול לפני שבועיים יוצאים מישראל וכל הדרך הלוך אין כלום חוץ מטיזר ציפור 20 ס"מ שדג מאוד גדול או כריש קרע לי מחכה שעליה היה חוט 1 מ"מ, אנחנו לפני לימסול בזריחה ושום תקיפה על הדמויים, באסה הכבוד שלי על הפרק והמפליגים רעבים לטונה...
3 ימים עושים בטן-גב בלימסול והופ, חוזרים, בוקר עדיין כלום, הולך לישון בצהריים, שמתעורר מודיעים לי שמשהו תקף את הראפאלה XRAP וקרע את החוט פלדה של 60LB שהיה קשור לדמוי עם סביבלים ג"כ 60LB, מחליף לנוצה המנצחת ירוק צהוב שתמיד מביאה אלבקורים, בצהריים הים עולה ל1.5 - 2.0 מטר ים גבה גלי, פתאום בזזז המיוחל, 40 NM מלימסול, עולה לרוח (היינו עם מפרשים ללא מנוע), סוגר קצת קלאצ' והבזז נעצר, מתחיל לחשוש שהלך הדג כי לא היה מתח בחוט לכמה שניות, מחליט בכל זאת לגלול חוט, הרגשה מוזרה ולא ברורה יש או אין דג (הציוד שלי כבד מאוד-אין תחושה בדגים קטנים), גולל ורואה טונית חמודה בערך 60 ס"מ, נראה לי שהיא פשוט חטפה התקפת לב והייתה בשוק, מסכנה חחח.
וידוא הריגה קצר תמונה וחזרה להפלגה, בלילה כמובן כלום, בזריחה מתכוננן לחזרה לישראל, בערך ב06:00 שוב בזזז, 17 NM מחיפה עולה לרוח (הייתי על מפרשים) סוגר קצת קלאצ' (אולי חזק מדי) מכין את חגורת הלחימה ומוציא מהסטנד, בנתיים שרפתי 7 שניות קריטיות שהחוט היה רפוי, הדג ברח, כנראה דג גדול לפי המשיכה...
עוברת עוד חצי שעה (06:30) 15 NM ממפרץ חיפה חבר שהיה עם רולר אומוטו וחכה פשוטה מוציא אלבקור 9 ק"ג למרות שלא טרח להוציא את החכה מהסטנד-זה עבד לו והגד עלה אחר כבוד לסיפון.
מקסנות:
*לא לסגור קלאצ' יותר מדי-עדיף לתת לדג למשוך חוט 20 שניות ע"פ לסגור קלאצ' ולגרום לרפיון בחוט
*לא להשתמש עם כבל פלדה 60 LB בהפלגת עומק, טונה כחולה קורעת אותו בלי בעיה-אם כבר ללכת על טסט של 100LB.
*אם שמים טיזר ציפור-פשוט להוסיף חכה נוספת במערך ולוודא שהיא לא מתנגשת בשאר הקווים\דמויים.
*להוסיף ריג להקה של SQUID בקו-בשביל להעלות את הסיכוי שלהקה תבחין בדמויים-כי בדרך הלוך לא היו כמעט תקיפות.

בכל אופן, עדיף לתפוס מקל ביד עם הוקסט ולשמור

צוות המורים!