| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 21/5/2015 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| כל היום | גיג קטן - | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | מי יכל לספור כמות כזאת בכלל | |
| כל היום | גיג קטן - | מושט ים (לובוט כל-ימי) | ||
הדו"ח:
היי חברים
בשעה טובה אני מעלה דו"ח ראשון שלי בז'ירז'ור..
לפני הכל.. הדו"ח הזה מוקדש לעידן(דייגוס) רק בזכותו זה יצא לפועל יחד עם העצות שלו.
אז תודה רבה רבה לך איש יקר !
רק בזכותך קיבלתי דלק להמשיך הלאה עם התחביב ולא להתייאש..
ועכשיו לפרטים: מצטער אם זה יצא קצת ארוך..
הייתי האמת על סף כמעט ייאוש מהז'ירז'ור, אחרי שתקופה של חודש וחצי אני יוצא כמעט כל יום ולא נתפס כלום. אפילו לא רדיפות.. נאדה נישט גורנישט כלום
לעומת זאת, בחכת חוף עם פתיונות יוצא קבוע דגים.. אבל זה עדיין לא המטרה.
אז אחרי שדיברתי עם עידן שבוע שעבר, וקיבלתי ממנו כמה עצות על ז'ירז'ור.
הוא גם די הצליח להדליק אותי על ז'ירז'ור בכנרת, אמר שזה עכשיו אחלה זמן.
למרות שאני בכלל בחור מלוח, אמרתי לעצמי יאללה מה יש להפסיד???
ארזתי את חבר שלי בבגאז' בהתראה של יום, וכבר למחרת ביום חמישי היינו בקברות צדיקים על הבוקר(קודם משהו לנשמה) ואז משם לים(עכשיו גם הנפש יכולה להנות גם)
בערך בשעה 11:30 התמקמנו בחוף
כמובן באנו עם מנגל שתיה קרה נשנושים וכו.. (אמרתי גם הנפש צריכה להנות)
לחבר שלי שאין נסיון בדיג פתחתי לו חכה רגילה עם פתיונות של תירס מהקופסת שימורים(מזל שקניתי 2 קופסאות כי הוא אכל כמעט הכל... כנראה התבלבל וחשב שהוא הדג)
חוץ מאיתנו היו עוד כמה דייגים בחוף אבל לא משהו היסטרי. גם השאר היו עם חכות רגילות.
אחרי שהתפטרתי ממנו ופירקנו את הציוד והאוכל וכו' לשולחנות (המטרה הייתה לאכול צהריים ואם הדייג לא יהיה משהו כאן אז להמשיך לעוד נקודות שקיבלתי עליהם המלצה מעידן)
עכשיו הגיע הזמן לפתוח את החכה שלי
זאת החכה:
מקל שימנו 2.7 משקלי זריקה 10-30 מדגם NEXAVE
ביחד עם רולר גם שימנו NEXAVE 2500
חוט בד של פאוור פרו... ושוק לידר(מקווה שזה המונח הנכון) באורך של מטר בערך..
חכת מתחילים לכל הדעות
כמובן חבר שלי התחיל לצחקק עלי.. מה זה הצעצוע הזה?? כנ"ל 2 דייגים שהיו בסמוך אלינו.. ניסו לתת עצה שחבל על הזמן פה הולך רק פתיונות..
טוב.. עצות לחוד ומעשים לחוד. בדרך לחוף עצרתי בחנות דייג בשביל לקנות רשת לשים את הדגים אם יתפסו בפנים ולהשאיר במים. כמובן שהמוכר הצליח לדחוף לי דמוי פיצפון בטענה שזה "ביטוח" של מאה אחוז !! עם זה אין מצב שלא תתפוס..
כמו פתי הקשבתי לו. חיברתי בומבט ואז את הדמוי.. זורק זריקה.... וכלום.. ככה כמה פעמים...
החבר והדייגים מסביב עם חיוך ענק על הפנים וכאילו דיקלמו ביחד..."אמרנו לך???"
אמרתי לעצמי טוב.. עזוב משחקים! קיבלת עצות מעידן זה הזמן ליישם אותם.
פרשתי הצידה. חתכתי את כל מה שחיברתי.. וחיברתי ג'יג קטן ירושה מאבא ז"ל.. (משהו בסביבות 10 גרם אם אני לא טועה)
וכמובן אמרתי לדגים בכנרת... שמעו ! כל דג שיתפס מובטח לו להגיע אלי לשולחן שבת. ככה שהתיקון שלו מובטח לו ובגילגול של דג הוא כבר לא יגיע
כמובן הזכרתי גם את הצדיקים ובמיוחד את רבי נחמן.. אמרתי להם דחילאק !!! יאללה תעשו משהו..שמעו חברים.. פה הדו"ח יכול להסתיים. מזל שהיה איתי חבר שלי ועוד אנשים סביבנו אני לא יודע בכלל איך להגדיר את מה שהלך מאותו רגע!
לא הייתה זריקה בלי נעילה !
בנעילה הראשונה הרגשתי אדרנלין זורם בכל הגוף! סוף סוף המקל רוטט. חודש וחצי חיכיתי לזה !
מלחמה קצרה והבינית הראשונה בחוץ..
צ'יק צ'ק מעלים את הרשת שמים את הבינית בפנים.. וזורקים שוב את החכה.. אני לא מספיק לספור עד שלוש ובום ! עוד נעילה !
כמות הדגים שתפסתי אני חושב שאני יכול לסמן V על מכסה של שנה שלמה. אין זריקה כמעט בלי נעילה.
חבר שלי מעצבים תקע לי 5 עופרות וכלום לא יוצא לו
כנ"ל הדייגים מסביב. רק מושט אחד פעם בשעה יצא להם.
אחרי שעתיים החבר שלי חטף קריז
אומר לי תקשיב זה לא הולך ככה ! תחבר לי גם דג בכאילו ! אני גם חייב לתפוס משהו...עכשיו בעיה.. החכת חוף שלי משקלי זריקה 80-200 מה אני אעשה איתו??
חיברתי לו מצוף קלקר עם משקולת כבדה(משהו מהענתיקות שאבא שלי ז"ל השאיר לי..) ואחרי מטר את הדמוי דג שדחפו לי בחנות.
ככה התפטרתי ממנו.. והפלא ופלא גם הוא הצליח להוציא בינית אחת ומושט אחד... האמת שלקח לו לא מעט זריקות.. באיזשהו שלב הוא שם גם תירס על הקרסים של הדמוי
כנראה שזה עבד חחחחחברים ככה משעה 12:00-12:30 עד שעה 17:00 בלי הפסקה הדגים היוצאים..
הדייגים מסביבנו התבאסו קיפלו ציוד והלכו. לא לפני שהם באו לצלם את הגיג שאני עובד איתו..
בשעה חמש שמתי לב שמתחילים לצאת רק פריטים קטנים אז החלפתי את הגיג בניקל של 30 גרם ואז חזרו שוב הגדולים לצאת..
ככה המשכתי עוד שעה עד 18:00 ואז חבר שלי כבר הראה סימני עייפות/ייאוש.. וזה היה זמן לנקות את הדגים.. לנקות את החוף אחרינו. ולהתקפל
לגבי השלל שלקחנו.. אני לא אגזים ואומר שבערך פי 6 מהכמות שלקחנו.. ואפילו יותר פשוט שיחררנו. אין טעם לקחת סתם. ובטח לא פריטים שחלקם היו קטנים
אבל משהו כן היינו צריכים לקחת.
עידן הזהיר אותי לגבי הבינית שהיא מלאת קוצים. בזה הוא צדק.
אבל מה שכן הדג הזה פשוט טעים בטירוף! אחד הדגים הטעימים שאכלתי עד היום.
אז שוב תודה לעידן הדייגוס !
אין עלייך איש יקר.
עכשיו בהחלט יש דלק להמשיך הלאה ולא להתייאש...
מה שכן זה היה פשוט אחלה שיעור של יום שלם. כל דג שהוצאתי.. כל גרירה כל הקפצה למדתי משהו חדש. שאני מאוד מקווה שיהיה שווה משהו גם בים התיכון.
ומקסימום אם ים התיכון חלש... תמיד אפשר לתת גיחה לכנרת למלא מצברים

ללא ספק על סיפתח כזה לא העזתי לדמיין אפילו.
וקצת תמונות..
זה הגיג

זה הדג על הגיג(ראיתי יש כמה סוגי ביניות. אני עדיין לא יודע לזהות את ההבדלים אז בחרתי בדו"ח אחד.. אם לא נכון תגידו ואתקן)

וזה הדגים שלבסוף לקחנו.. כמובן אחרי כמות מטורפת ששיחררנו

ואז היא תבוא ומיד