פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   לברקים בפתיונות |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: לברקים בפתיונות (נקרא 3248 פעמים) |
הדפסה |
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לברקים בפתיונות בשנה שעברה תפסתי כמה לברקים בפתיונות - החל בלברקים נקודים של 400 גר' וכלה בלברק גיבור במשקל מעל 3 ק"ג. הם נתפסו לרוב על רצועות או זרועות קלמרי. לא בכוונה אלא כשחיפשתי סרגוסים. חברים תפסו גם על תולעים. תמיד בחוף חולי ובים גלי- חלש - עד גלי. בשנה הזו לא נתפס ולו אחד  למשהו יש נסיון בלברקים בפתיונות? יש מישהו שבונה ריג או משתמש בפתיון במיוחד בשביל לטרגט אותם?
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
ביזרי חי או ארידס ( קפצונים )
תבקר במרינה בעכו תראה מה ילדים בני 10+ עושים ללברקים
רוב התפיסות שמדווח עליהם בצפון הם מהמרינה בעכו ..דייגי הפורומים ראו אותם ילדים ותפסו טרמפ על הנקודה
חזקה בלברקים אבל הרוב קטנים
הם נתפסים שם בכל שעות היום עם בזרה חי..סרדין חי ..וארידס..
את הפתיון החי משיגים בקלות גם מהמרינה !!
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
ביזרי חי או ארידס ( קפצונים )
תבקר במרינה בעכו תראה מה ילדים בני 10+ עושים ללברקים
רוב התפיסות שמדווח עליהם בצפון הם מהמרינה בעכו ..דייגי הפורומים ראו אותם ילדים ותפסו טרמפ על הנקודה
חזקה בלברקים אבל הרוב קטנים
הם נתפסים שם בכל שעות היום עם בזרה חי..סרדין חי ..וארידס..
את הפתיון החי משיגים בקלות גם מהמרינה !!
אתה מספר להם רק את הדברים הטובים בנקודה הזו  ספר להם מה קורא למי שמתיישב להם על הנקודה  ילדים בני 10+ , מה הם עושים לדייגים שבאים "להפריע"  התשובה נמצאת אצל הסיני  , לא יפני , סיני.. פותר החידה יזכה בתמונת פוטו מונטאז' על רקע נמל עכו 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
בשיא עונת הלברקים אני והשותף שלי שהוא מקצוען בדייג חוף ולברקים בפתיון בפרט לא מוותרים על כמה יציאות לחוף. בשיא עונת הז'ירז'ור יש כיף וקסם בדייג הזה ,לא רצים על הריפים ,יושבים בכיף חכות בסטנד ,סטיקלייטים בהיכון וקפה טוב עם סיגריה ,תענוג אלוהי בציפיה לכיפוף המיוחל. עכשיו לדייג עצמו , גם אנחנו מחפשים אותם בחופים חוליים אבל עם רצועות סבידה כי באיזור שלנו הסרגוסים מפרקים קלאמר טוב אז עם הסבידה אנחנו מרוויחים קצת זמן. דווקא הלברק הגדול ביותר בצוות שלנו הגיע בפתיון לשותף שלי אסף ,לברק של קצת יותר מ-3.5 קילו גם לי אישית הלברק הגדול ביותר בא בפתיון (אומנם חי) 2.600 קילו כל שנה זה מאתגר להביא אחד או שניים בפתיון 
|
|
|
|
עמיקו
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
שלא יעבדו עלייכם הסיכויים גדלים עם הקרסים
|
|
זורקים אותם אוליי ( את הדייגים)? 
|
צוות חארטה משחיז קרסים
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
לברקים תפסתי יותר ממה שאני יכול לספור על אצבע אחת...  אבל פחות מיד אחת...  הלברק הראשון שלי היה בשובר של הדולפינריום בתל אביב תוך כדי גילגול זרוע של סבידה החוצה כי כבר התייאשתי משעת הבוקר המאוחרת,החום המעיק של החופש הגדול ומיליוני האנשים ששחו במים הצלולים עם הסוולים הנמוכים.... משום מקום הוא הופיע ותקף את הזרוע ויצא לנשום אויר אחרי 20 שניות. לברק של 25-30 ס"מ גג שעקב הנסיבות שוחרר למים ... אני חושב שזה היה אחד השחרורים המודעים הראשונים שלי...  שנים רבות מדי אחר כך תפסתי ב"פנס" בנהריה בסוף החורף אם זכור לי נכון,לברק שמן של קילו וחצי או קצת יותר על תולעת אדומה של דברת (אלו של הקומפוסט) בים עובד עם סחף חזק וגלים עם שטיחי קצף נרחבים. שני האחרונים היו לפני כשנתיים באמצע החורף עם מזרחיות מטורפות שדפקו במשך שבועיים והלבינו את הריפים. תפסתי קלאמרי גדול ואת זרוע הציד הארוכה השחלתי על ריג עם קרס גדול 1 כמו גרב. על אותו הריג נתפס לברק ראשון של 25-30 ס"מ בערך ואז השני של 50 ס"מ בערך. על אותה החכה נתפס גם סרגוס ענק אבל על רצועה קטנה מאותו הקלאמרי ואלו היו 3 הדגים שיצאו באותו לילה בין 3-4 חברה עם 10 חכות בערך...  היום אני מטרגט אותם עם ריג מתחת למשקולת באורך 60 ס"מ עם קרס גודל 1 וקלאמרי או תולעי ים גדולות שלמות. בעיקר בים תיכון... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הלברק - לדעתכם - תוקף בתגובה לתנועה של רצועת הפתיון במים, כלומר הטיזינג הוויזואלי חשוב או שהוא מחפש פגרי קלמארי ונמשך על ידי הטעם והריח?  כנראה גם וגם, לא? מעניינת המשיכה של דג טורף כזה לתולעים, אוכל של דגים חננות (לא תראו גומבר אוכל תולעת, לא?)
|
|
|
|
|
הלברק - לדעתכם - תוקף בתגובה לתנועה של רצועת הפתיון במים, כלומר הטיזינג הוויזואלי חשוב או שהוא מחפש פגרי קלמארי ונמשך על ידי הטעם והריח?  כנראה גם וגם, לא? מעניינת המשיכה של דג טורף כזה לתולעים, אוכל של דגים חננות (לא תראו גומבר אוכל תולעת, לא?) הוא אוכל כי זה נכנס לו לפה.....  כמו כל הטורפים הוא לא יוותר על אוכל בחינם שלא מצריך אותו לבזבז אנרגיה.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
הלברק - לדעתכם - תוקף בתגובה לתנועה של רצועת הפתיון במים, כלומר הטיזינג הוויזואלי חשוב או שהוא מחפש פגרי קלמארי ונמשך על ידי הטעם והריח?  כנראה גם וגם, לא? מעניינת המשיכה של דג טורף כזה לתולעים, אוכל של דגים חננות (לא תראו גומבר אוכל תולעת, לא?) הוא אוכל כי זה נכנס לו לפה.....  כמו כל הטורפים הוא לא יוותר על אוכל בחינם שלא מצריך אותו לבזבז אנרגיה. אני מכיר גם כמה אוכלי חינם שלא מבזבזים אנרגיה בשביל לאכול 
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הלברק - לדעתכם - תוקף בתגובה לתנועה של רצועת הפתיון במים, כלומר הטיזינג הוויזואלי חשוב או שהוא מחפש פגרי קלמארי ונמשך על ידי הטעם והריח?  כנראה גם וגם, לא? מעניינת המשיכה של דג טורף כזה לתולעים, אוכל של דגים חננות (לא תראו גומבר אוכל תולעת, לא?) הלברק, בדיוק כמו המוסר, אוכל גם "יצורי ים" וגם דגים חיים. בהיעדר דגים חיים או במטרה לחסוך אנרגיה במרדף, הוא ירד לקרקעית ויחס סרטנים קטנים, תולעים וכן גם פגרים של יצורים כמו קלמרי. אבל תגיד את האמת, אם היית מתהלך לך באיזור לא מיושב (קרקע חולית), היית רעב מת (לברק) ואז הייתה מופיעה איזו רצועת קלמרי מטוגנת (או צרובה על הפלנצ'ה, תלוי בטעם האישי), ואתה יודע שאף אחד לא רואה אותך, לא היית נותן ביס?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הלברק - לדעתכם - תוקף בתגובה לתנועה של רצועת הפתיון במים, כלומר הטיזינג הוויזואלי חשוב או שהוא מחפש פגרי קלמארי ונמשך על ידי הטעם והריח?  כנראה גם וגם, לא? מעניינת המשיכה של דג טורף כזה לתולעים, אוכל של דגים חננות (לא תראו גומבר אוכל תולעת, לא?) הלברק, בדיוק כמו המוסר, אוכל גם "יצורי ים" וגם דגים חיים. בהיעדר דגים חיים או במטרה לחסוך אנרגיה במרדף, הוא ירד לקרקעית ויחס סרטנים קטנים, תולעים וכן גם פגרים של יצורים כמו קלמרי. אבל תגיד את האמת, אם היית מתהלך לך באיזור לא מיושב (קרקע חולית), היית רעב מת (לברק) ואז הייתה מופיעה איזו רצועת קלמרי מטוגנת (או צרובה על הפלנצ'ה, תלוי בטעם האישי), ואתה יודע שאף אחד לא רואה אותך, לא היית נותן ביס?  גם אם היו רואים..... אבל אני רומני. הייתי אוכל ולוקח את הפלנצ'ה איתי  עכשיו שרצועת החוף מפוצצת בסרטנים כל הלילה, הדעת אומרת שחובבי פירות הים יסתובבו ממש קרוב לחוף ובזרם המקביל לחוף וגם בחוזר כדי לחטוף חטיפים עם צבתות. אז ההגיון אומר שדווקא זריקות קרובות יעשו את העבודה ולא רחוקות.
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
משמעות גדולה יש למיקום הזריקה של הפיתיון בדיג חופי , לפחות כמו לסוג הפתיון האהוב כל כך על הלברק. רוב התפיסות שלי של לברקים לא היו בהכרח במרחק זריקה מקסימלי מהחוף אלא דווקא בקו שבירת הגלים ואולי טיפה אחריהם. זהו איזור התקיפה (מניסיוני) המועדף על סוג דג זה. כל הלברקים שתפסתי נתפסו כולם על רצועות קלאמרי בצורות שונות ועל קרסים שבין הגדלים 6-3. אני מוסיף גם טיזרים לפיתיון בעצרת המספריים.... 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
הלברק - לדעתכם - תוקף בתגובה לתנועה של רצועת הפתיון במים, כלומר הטיזינג הוויזואלי חשוב או שהוא מחפש פגרי קלמארי ונמשך על ידי הטעם והריח?  כנראה גם וגם, לא? מעניינת המשיכה של דג טורף כזה לתולעים, אוכל של דגים חננות (לא תראו גומבר אוכל תולעת, לא?) הלברק, בדיוק כמו המוסר, אוכל גם "יצורי ים" וגם דגים חיים. בהיעדר דגים חיים או במטרה לחסוך אנרגיה במרדף, הוא ירד לקרקעית ויחס סרטנים קטנים, תולעים וכן גם פגרים של יצורים כמו קלמרי. אבל תגיד את האמת, אם היית מתהלך לך באיזור לא מיושב (קרקע חולית), היית רעב מת (לברק) ואז הייתה מופיעה איזו רצועת קלמרי מטוגנת (או צרובה על הפלנצ'ה, תלוי בטעם האישי), ואתה יודע שאף אחד לא רואה אותך, לא היית נותן ביס?  גם אם היו רואים..... אבל אני רומני. הייתי אוכל ולוקח את הפלנצ'ה איתי  עכשיו שרצועת החוף מפוצצת בסרטנים כל הלילה, הדעת אומרת שחובבי פירות הים יסתובבו ממש קרוב לחוף ובזרם המקביל לחוף וגם בחוזר כדי לחטוף חטיפים עם צבתות. אז ההגיון אומר שדווקא זריקות קרובות יעשו את העבודה ולא רחוקות. אני לא חושב שהסרטנים האלו שרצים על החוף מהווים חלק מהתפריט של הלברקים... אלו סרטני חול שחיים במחילות עמוקות בחוף הים ומשוטטים על קו המים והאזורים שנשטפים ע"י הגלים בחיפוש אחר מזון שעולה לחוף. נכון שכשאנחנו רודפים אחריהם הם רצים למים אבל זה רק בגלל שהדרך למחילה ארוכה יותר. בניגוד לשייטים ששוחים מצויין ומחוץ למים מתפגרים במהירות,אלו חיים ביבשה ונכנסים למים מדי פעם בלבד. מי שניסה לאתר אותם עם פנס חזק אחרי שהם רצים למים יראה שהם נשארים ברוב המקרים בנקודה שבה המים פגעו בהם ושטפו אותם ולא נכנסים לעומק. אגב,מי שרוצה לתפוס סרטנים כאלו ובעיקר את הקטנים הטיפשים,שינסה לקבור פחית שימורים או בקבוק קולה חתוך בחול באזור שבו נצפים סרטנים ובתוכו לזרוק דג שנתפס חתוך לחתיכות. הריח שיבקע מהמלכודת ימשוך אליו את הסרטנים שינסו להגיע לחתיכות הדג בכול דרך אפשרית עד שיפלו פנימה. לצאת, כמובן שלא יוכלו...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בשיא עונת הלברקים אני והשותף שלי שהוא מקצוען בדייג חוף ולברקים בפתיון בפרט לא מוותרים על כמה יציאות לחוף. בשיא עונת הז'ירז'ור יש כיף וקסם בדייג הזה ,לא רצים על הריפים ,יושבים בכיף חכות בסטנד ,סטיקלייטים בהיכון וקפה טוב עם סיגריה ,תענוג אלוהי בציפיה לכיפוף המיוחל. עכשיו לדייג עצמו , גם אנחנו מחפשים אותם בחופים חוליים אבל עם רצועות סבידה כי באיזור שלנו הסרגוסים מפרקים קלאמר טוב אז עם הסבידה אנחנו מרוויחים קצת זמן. דווקא הלברק הגדול ביותר בצוות שלנו הגיע בפתיון לשותף שלי אסף ,לברק של קצת יותר מ-3.5 קילו גם לי אישית הלברק הגדול ביותר בא בפתיון (אומנם חי) 2.600 קילו כל שנה זה מאתגר להביא אחד או שניים בפתיון  יש תנאי ים ספציפיים בהם יש סיכוי טובים יותר לגדולים?  ומה היא העונה האופטימלית? מצטער על הבורות אבל 20 שנה על הסירות השכיחו ממני קצת דייג חוף טוב ומתחיל להתגעגע... אני קורא מה כתבת ומתחיל לקבל חשק.... 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]