תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/12/2011 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 40 - 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8-10 | סבידה חיה - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 2 | 6.5 קילו |
10-11 | סבידה מתה - | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 7 | 14 קילו |
הדו"ח:
חלון הזדמנות לעוד יציאה עם הסירה ל4 שעות התאים לי מאד עם כל מה שיש לעשות היום !!
מקבל הזמנה מהשותף שלי לשעבר ( יוסף הטייפון ) ביחד לא יצאנו כמה שנים מלבד יציאות מזדמנות
לדור טנטורה מגיע כשעה לפני להתארגן עם פתיון חי...ים פלטה ללא רוחות בחוף מאד מתאים !!
תוך פחות משעה יש כבר 2 סבידות בדלי ..אחת בינונית והשניה ענקית !!
החברה כבר בחסקה קוראים לי ומחכים שנצא כבר לאור ראשון...הפלגה של כ 20 דקות ואנו כבר בעמק
הנצרנים אותה תקלה שהניבה עשרות נצרנים העונה וגם לבנים ואינטיאסים !!
נמאס כבר מנצרנים

אור ראשון סיכוי גדול יותר ללבנים בג'יג..מחמש את ה PE 5 עם קואנטום 200 גר" ויוצא לדרך !!
התקלה כך כך קטנה שכל 5-10 דקות חובה לתקן..עומק מים 30 פאדום ..נסיון בג'יג למשך כחצי שעה
לא מניב שום תוצאה

האור כבר מלא והסבידות מתעקשות שהגיע התור שלהם לצלילה לעומק

לא מעצלנות אבל משאיר את הג'יג עם זוג הקרסים ( הייתה לי הרגשה ) ולא מחליף לריג של החי

תופר את הסבידה הקטנה על הבניה הקצרה ומשחרר לעומק

לא עוברות דקות והחזירים מתחילים לנשנש בפתיון ..נושכים בבשר של הסבידה וכאילו נושכים
לי בבשר

כל נשיכה כאב אחד גדול לבסוף מחליט להרים ולהתרחק מהם ...ולתקן שוב..אבל הסבידה כבר לא
בחיים ויצאה ללא ראש בכלל

שומר בצד כפתיון לנצרנים ותופר את הסבידה השניה ...הפעם מוריד אחרי שהתרחקתי מהתקלה
סבידה כל כך עצבנית שהתחילה להשפריץ דיו איך שנגעה במים

מגיע לקרקעית ומרים משהו כמו 2 פאדום ומחכה בסבלנות

לא עוברות 2 דקות ומרגיש מכה חזקה ומרגיש בבירור איך הסבידה נתלשה מהקרס בלי שהדג ינעל

מזהה בבירור שמדובר באינטיאס ..מייד ואחרי שהרגשתי שאין כבר משקל של הסבידה מוריד את הג'יג
ומתחיל לג'גג'ג ..2 -3 מכות למעלה ויש תקיפה ונעילה ...הדג מנסה לקחת אבל בלי כוח ...כולה מדובר
בזרזיר של 3 קילו

אין יותר פתיון חי מנצל את הגוף של הסבידה הראשונה ומוריד אותו למטה...הצבע הזוהר היה חזק מאד
והיה ברור שגם אותו יתקפו...גם הפעם ובתוך פחות מ 2 דקות עוד תקיפה ונעילה לעוד זרזיר של 3 וחצי
קילו ..נתפס בעצם הראש עם הבניה הארוכה יותר אחרי שתלש את הסבידה מהבניה הקצרה
עניין של מזל

אין יותר פתיון ממשיך לנסות ג'יג שלא הניב שום תוצאה
עובר לפתיונות וחוזרים לנצרנים

תוך שעה יצאו כמה חמודים חלקם גורילות שנתנו פייט נחמד

שעת האפס מגיעה וזה הזמן להתקפל

היה נחמד היה כיף...עד ליציאה הבאה