| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 8/5/2015 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19:00 | תולעים - | תוכי (טווסון ים-תיכוני) | 1 | |
| 22:00 | קלמארי - | אבו- נפחא (לגינון נודד) | 1 | |
| 22:30 | קלמארי - | טלויזיה (סילגו נודד) | 1 | |
הדו"ח:
מגיע לנקודה באיזור 18:30.
ים פלטה, מים צלולים שמיים בהירים...בקיצור, אין לי ציפיות גבוהות במיוחד.
מחליט לנסות לתפוס דג לפיתיון אבל מקקוה גם למשהו רציני יותר - חכה ראשית עם קלמארי על קרס 3 צוואר ארוך וקרס 6 צוואר ארוך, חכת ז'רזור עם משקוליות של בוס ותולעת על קרס 6 צוואר ארוך.
הקטנה רק נוגעת במים וישר יש נעילה, אני מקווה לטלוויזיה\סרגוס ומקבל בתמורה תוכי שחוזר למים. מאותו רגע, כלום.
בית קברות, אין נגיעות ואין נעליים. אל המיים נכנסים פתיונות ויוצאים כמו שהם כאשר מדי פעם הם נשארים שם יחד עם המשקולת, קרס מזדמנת וקצת חוט.
מחליט לז'רז'ר.
מאבד סיליקון, תופס עצבים וחוזר לדמם משקוליות למים.
רשת מגיעה בשקיעה ושוב פורסת בול מולי כדי לסדר לי עוד יותר את מצב הרוח.
שעה מאוחר יותר אני זורק עם הקטנה למים וכשאני מעלה משהו נראה לי מוזר - איכשהו, התולעת שזרקתי למים גדלה פתאום...
מבט נוסף שזו תולעת חדשה שחמדה את התולעת שעל הקרס שלי ופשוט נתקעה שם.

התולעת החדשה חוזרת למים עם קרס אבל לא מביאה תוצאות.
שעה נוספת עוברת ופתאום המקל הראשי מתחיל לרקוד. אני לוקח נשימה עמוקה, מחכה למשיכה הבאה, נותן הוק סט חזק ומרגיש שיש לי את זה. ההתנגדות חזקה יחסית ואני מקווה שזה טעים.
דקה מאוחר יותר עולה אבו נפחא במשקל של קילו, אולי קצת פחות... הוא עולה לשמיים וחוזר אל המים יחד עם שלל ברכות בערבית.
אני מחמש את הראשית שוב וזורק.
חצי שעה אח"כ שוב דפיקות, שוב הוק סט ועכשיו עולה טלוויזיה. כבר די מאוחר אבל אני מנסה בכל זאת לתקוע בה קרס ולהחזיר אותה למים.
מפה והלאה אין נגיעות, הדגיג עולה ללא רוח חיים (לא היו לי תקוות, הוא נפגע קשה בתפיסה שלו) ואני הולך הביתה בידיים כמעט ריקות.
המסקנה העיקרית שלי מהיום הזה היא זו: פעמיים תפסתי אבו נפחות ופעם אחת איבדתי קרס. בכל הפעמים השתמשתי בחוט ניילון, רק שבפעמים שהעלתי אותו למרות זאת השתמשתי בקרס עם צוואר ארוך (הם לא בלעו עד הסוף ויצאו כמו גדולים) ככה שאולי שווה לנסות, בעיקר אם משתמשים בקלמרי (כולם עלו על קלמרי).

)

צוות המורים!