| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/5/2015 | כנרת - צפון | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 7.45 | ניקל בינוני - ניקל 5 ג' זהב הולוגרמה | בורי (קיפון גדול-ראש) | 1 | 1.2 |
הדו"ח:
את הדו"ח במקור כתבתי אתמול, יום הדייג, אך הוא התפוגג לו במרחבי הרשת.כנראה בהשפעת צדיקי מירון
שחגגו לא רחוק מביתי "זכיתי" בחויה שלא היתה לי עד היום גם אחרי יותר מ50 שנות דייג.כדי להמנע מה"צפיפות" של הסופ"ש יצאתי לכמה שעות זירזור בצפון הכינרת. בסביבות 7 וארבעים מחבר דמוי ניקל זהב סיני פשוט, 5 גרם עם הולוגרמה ומתחיל לעבוד, לבדוק את השטח ולגלות מוקשים בולעי דמויים.
זריקה אחת, שתיים, ובשלישית-בזזזזזזזזזז.......בזזזזזזזזזז!!!!!!
יציאת חוט מטורפת. מנסה לסגור את הקלטצ, כלום!! חוט ממשיך לצאת! שם יד על השפולה,
המקל (חדש יחסית, שימנו קאטאנה ul) מכופף בקשת 180 מעלות. חושש לסגור עוד קלטצ שהחוט לא יתפוצץ, ניילון 02 מ"מ. ואז מתחילות נגיחות, כאילו זה קרפיון. מנסה לגלגל ואז ריצות ימינה ושמאלה. חושב –מושט זה לא, שפמנון זה לא, וגם הריצות לא בעומק, יותר קרוב לפני המים, לא מאפיין בינית. מה זה??? מתחילה מלחמה הדג מוציא חוט, אני מגלגל......
אני הייתי במים, עד הברכיים, מחליט לעלות לחוף ולנסות לגרור אותו אלי. הנגיחות לא מפסיקות, חושש שלא יגמר לטובתי. עוד דקה ואני רואה צללית מבהיקה על פני המים.
מקל מכופף, יד על השפולה, כמה צעדים והדג בחוץ. ואז.....עיניים ניפתחות, לסת נופלת...
ב-ו-ר-י-!!! גדול, שמן, יפיפה, עם דמוי ניקל זהב בפה! הזוי לחלוטין.
מביט בו דקות ארוכות ולסל.
אכן, אין חוקים וכללים בדייג ותמיד יש הפתעות. לי כנראה היה נס לג בעומר.
אחרי זה היו כמה מושטים יפים, חלקם נפלו לי למים בדרך לסל מחוסר ריכוז. מובן. וגם ציקדה שעשתה רילוקיישן בין סלעי הכנרת.
בבית הדג נשקל-1.2 ק"ג.
בינתיים, בשישי הבורי הפך למעדן אמיתי, לא משתווה לשום דג מים מתוקים שהכנתי עד היום.
שבת שלום

כל הכבוד על התפיסה המיוחדת ..

צוות המורים!