AdirC
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום רב לכולם. אני פותח את הפוסט פה כי אני מאמין שהמנהלים ירימו את הכפפה לנוכח הרעיון. אולי כדאי לבנות מדריך שיחרורים - מה הכוונה? הכוונה היא: יש פה מידע עצום בפורום על איזה דג בסכנת הכחדה ואיזה לא, אני מאמין גם שיודעים באיזה דג יש מספיק בשר במשקל מסוים ובאיזה דג לא. לא כולם יודעים לאיזה גדלים דגים מגיעים ולעיתים דגים כמו גומבר שזה דג בגודל לא קטן כמו טלוויזיה לצורך העניין זה יכול לבלבל דייגים חובבנים מתחילים (בדיוק כמוני) ובמידה ודג כזה בגודל הנ"ל עלה בחכה, עלולים לקחת הביתה וחבל שכך. בשורה התחתונה מה שאני מבקש וממליץ שמישהו ירים את הכפפה עם מספיק ידע ונסיון לכתוב מדריך. שם דג תמונה (במידה ואפשר זה יועיל אין ספק) מאיזה משקל לקחת מאיזה גודל לקחת (בסנט' לא לכולם יש משקל נייד בערכת הדייג)
כך שנוכל לדעת שבמידה ודגים מסויימים קטנים ממה שהומלץ, אז נוכל לשחרר ולא להוות נזק לדייג בארץ.
את הרעיון הפקתי מדו"ח אחד, שהעירו לבחור שלקח הביתה דג מעט קטן וחבל שלא שוחרר (חס ושלום לא מבקר את הבנאדם, יתכן שהייתי לוקח את אותו סוג דג וקטן אפילו פי שתיים בטעות).
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
רעיון מעולה לצערי אני לא מתמצא בדגי ים אוכל להוסיף מעצמי לגבי קרפיונים שם תחום הטיפול והשחרור של הדג שונה שמיים וארץ ממה שרגילים בים
|
|
|
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 08, 2015, 22:00:16 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
קודם כל...אהבתי  מכיוון שרוב הסיכויים שאין מישהו אחד שמכיר את כל הזנים והגדלים, זה יכול להיות פרויקט קהילתי... אני מוכן לעצב ולערוך את המדריך ברגע שיהיו נתונים מספקים. אני מזמין כל מי שמעוניין להוסיף בדיון זה סוגי דגים וגדלים מינימליים מומלצים. לאחר שנאסוף את הנתונים - נעשה ממוצעים לגדלים וניצור מזה מדריך 
|
|
|
|
AdirC
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רון, אין לי בעיה לקחת את זה עלי, עיצוב ותכנון המדריך. ואני לא חושב שזה יהיה פרוקיט כזה גדול, אין לנו יותר מדי סוגי דגים, יש את המיינסטרים שתמיד עולים בחכתנו ויש כמה שפחות. אבל אין מגוון כזה עצום כמו ביתר העולם. השאלה איך כדאי להתחיל את הרעיון?
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
קודם כל רעיון מ ע ו ל ה ! ניתן לדעתי להתבסס על ממשק הדוחות כרשימה התחלתית של דגים להוסיף נתונים כמו גודל ממוצע גודל רצוי לשיחרור גיל בגרות מינית קצב התרבות וכדומה יכול לשמש בעתיד שטיעון לא קטן מול הרפורמה הנה הספורטיבים עושים בלי קשר אלייכם ומתרגמים את הקוד העולמי לשימור הלכה למציאות צריך להדפיס ספרון קטן + סרגל מידה לפשוט לחלק לדייגים שירצו לדעתי זה יהיה הצעד הכי גדול שנעשה בפורום עד היום לשימור הדגה ויתן אותותיו שנים רבות קדימה כמו שחינוך לערכים יודע לעשות ... זמן אין לי לתרום לצערי אבל מתחייב לתרום 1000 ש"ח ראשונים להדפסות לטובת חלוקה לחברי הפורום וכל מי שידרוש אני בטוח שכל חבר פה יתרום כמה שקלים להשלים את החסר ומי יודע אולי יום אחד משרד החקלאות יחלק אותם במקומנו
|
-------------------------------
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
|
רון, אין לי בעיה לקחת את זה עלי, עיצוב ותכנון המדריך. ואני לא חושב שזה יהיה פרוקיט כזה גדול, אין לנו יותר מדי סוגי דגים, יש את המיינסטרים שתמיד עולים בחכתנו ויש כמה שפחות. אבל אין מגוון כזה עצום כמו ביתר העולם. השאלה איך כדאי להתחיל את הרעיון?
חוק המינימום קיים במיצרים/לבנון. תתרגם לעיברית במידת הצורך.
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
קדימה,
מצורפת רשימת כל הדגים שקיימים ביומן הדוחות. כל אחד מוזמן לעשות "העתק-הדבק" לדגים שהוא רוצה, ולרשום לידם את הערך שהוא רואה לנכון. (אני אעשה זאת גם בהמשך).
* הערה - לדעתי נכון לציין אורך ולא משקל. בכל העולם נהוג למדוד את הדג, כי זה הרבה יותר קל וזמין מאשר לשקול את הדג.
לברק-חלק גומבר (גומבר טורפני) קרפיון מצוי (קרפיון בריכה) קרפיון בר (סאזאן) בורי (קיפון גדול-ראש) אמנון מצוי (עדדי) שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) בינית ארוכת ראש (קרסין) בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) אריען (אמית ארין) מליטה / ברקודה (אספירנה מליטה) ברקודה (אספירנה פסוסה) חניתן דק חדלסת הכתמים לוקוס לבן (דקר המכמורת) לוקוס - דאור (דקר הסלעים) לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) לברק -נקוד גמל / קמל / בן גוריון (דבשתן ים-תיכוני) טרולוס (צנינית אטלנטית) טרכון ים תיכוני דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) מוסר מלכותי (עיט הים) לבט / קורבינה/קורבל (יבלן האדווה) סאינס (אוכם גדול-קוץ) סרגוס עספור / פונטצו (חודון אזור) חדאד / פיגמה / זברה (סרגוס הפסים) מרמיר (שישן מסורטט) סולבי / שלבה (סלפית צהובת-פסים) גרבידה (ורדית שישנית) שינן הניבים (ארוס) שינן החוט (גרבידה / פרידה) פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) דניס /אגאג \מבויית\"/ציפורה (ספרוס זהוב)" טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) פלמידה פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) טונה אלבקור (טונה לבנה) בוניטו (בוניטו אטלנטי) אראס (סיכן הודי/משורטט) נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) גיטרן / סלפוך (גיטרן מובהק) כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) שינן עינני (בוחלוק) פורל (טרוטת עין-הקשת) ברקן אדום (מואסטה / אדמונד) אבו- נפחא (לגינון נודד) שורי (שורי ערפילי) כריש דג חרב לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) לוקוס - דקרנית האיים טונה סקיפ גק אגאג (דניס בר) אדמירל (אופון זהוב-פס) אוט-אוט / אטוט (כחלון ים-תיכוני) אמנון הגליל (מושט אביאד/מושט לבן) אמנון הירדן (מושט לובד) בורי דהבאן (קיפון זהוב) בורי טוברה (קיפון טובר ) בננה / רופוס (גובוס גלילי ) בקלה (בקלה ים-תיכונית) ברבוניה (מולית הפסים) ברקן כסוף גרבידה אילתית (סנפן) דבק / אמלה (דבק נצמד) דג מעופף (דאון מפליג) דג \עקרב\" (דרקון שדי)" ווק ווק / קווה-קווה (גממית ים-תיכונית) זיפיון מחוספס חפפי (חפף ישראלי) חתול-ים / סטרוכה (תריסנית קוצנית/טריגון חד-אף) טונה כחולה טונה \שיני כלב\"/דוג טות טונה (Dog tooth tuna)" טורפן פוטה טלויזיה (סילגו נודד) כסיף (כסיף שפל-עין) להבי ים-תיכוני לוקוס דבע (דקר חיפני) לוקוס \יהודי\"" לוקוס \אמריקאי\" (אוקונוס משורטט)" מורנה / צלופח / נחש ים (מורנה ים-תיכונית ) מושט ים (לובוט כל-ימי) מקרוני / ארלה (אופירית נודדת) סבידה (דיונון הרוקחים) סולטן איברהים (מולית אדומה) סקומברי (קוליס כול-ימי ) סרגוס (סרגוס משורטט) סרגוס כתפי (חרען) סרדין ים (טרית דקה ) סרדין כנרת (לבנון הכנרת) פורל (טרוטת עין-הקשת) פארידה פיגמה (ספרוס הפסים) צלופח (צלופח אירופי) צנינון דו-ימי צנינית שיננית קלמארי (דיונון) שפיץ / בומחיט (חדלסת הכתמים) שפמית ארסית תוכי (טווסון ים-תיכוני) אמור / קרפיון עשב בס GT - גי טי טונה יולופין לטנון ים תיכוני / דג לטאה רצוען דק
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
אוקי אני מרים את הכפפה ומנסה על הלברק אבל נתקלתי בבעיה אם אני מנסה לפי יומן דוחות הדיג אני מקבל לפי משקל ונגיד שאני חופר ברשת לגבי הדג אני אגלה את האורכים המקסימלים שלו אך אני ממיר משקל לאורך בלי קשר אני אחפש ממדינות זרות מידע בנושא
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
|
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
|
|
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
הרעיון טוב מאוד. לגבי הלוקוסים, אם הם יוצאים נפוחים, יש להוציא את האויר בעזרת החדרת מחט של מזרק כ2 ס"מ מאחורי סנפיר הצד. לאחר ההחדרה, צריך לשמוע את האויר יוצא. אני גם עוזר לו לצאת ע"י לחיצה על הבטן. לאחר הוצאת האויר, ניתן לשחרר את הדג. כמובן התהליך צריך להיות מהיר.
|
|
|
|
AdirC
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים יקרים, אני כל כך שמח שיש פה הרבה מאוד דעות בעד. נכון לרגע זה אני עומד לפני לימודים, מתחיל ב25.5 (עוד שבועיים). כרגע יש לי זמן פנוי אבל אין לי את הידע, אין לי בעיה ללקט את המידע רק תתנו לי מקורות ואעשה כמיטב יכולתי. כל הכבוד לכולם כאן! 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יופי של יוזמה אדיר ויופי של רעיון..  חברים יקרים, אני כל כך שמח שיש פה הרבה מאוד דעות בעד. נכון לרגע זה אני עומד לפני לימודים, מתחיל ב25.5 (עוד שבועיים). כרגע יש לי זמן פנוי אבל אין לי את הידע, אין לי בעיה ללקט את המידע רק תתנו לי מקורות ואעשה כמיטב יכולתי.כל הכבוד לכולם כאן!  שאפו על הנכונות 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|