תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/12/2011 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | גלי | 40 - 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:00 | - WINGSING SQUID/FISH 100G | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 3 | 21 |
9-13 | גיג בינוני - מדאי WINGSING | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 14 | הרבה |
הדו"ח:
אתם מכירים את הימים האלה שאתם יודעים שלמרות הכול יהיו דגים על הסירה?
יום שני היה יום כזה.
זה התחיל בזה ששכחתי את הכריכים שאישתי הכינה במקרר(נימר הציל את המצב עם בגלה טרי טרי!!)
כבלים לרכב על הבוקר ???והכי מעצבן זה ששוב טעו בתחזית!!
רוח צפונית מזרחית רעה הקפיאה לנו את הצורה ואני בלי חלון קדמי להגנה נגד השפריצים(החלון הניילון בתיקון

בגלל התנאים לא יכולנו להעמיק כמו שהיה בתחנון אז נשארנו בעומק של 30מ-45מ.
נסינו לתפוס כמה דגים לדייג על חיי אבל לא היו מתנדבים שקפצו על הסביקי.
מה נשאר??? גיג כמובן.מי זה, ברוך השם לא חסר!!אני עם תיק של כ15ק"ג ברזל ונימר עם 5 ק"ג.
אצלי הסריטה יותר עמוקה

נימר לוקח אותי למקום חדש שהרבה זמן לא ביקר שם.
האקו הראה סימן ברור של אינטיאסים ואנחנו שולחים את הגיגים למים.
כמה הקפצות ונימר נעול.כמה שניות אחריו גם אני נעול!
יש רק בעיה אחת.אין מי שיפעיל את המצלמה!!נימר נועל את הדג שלו ולא נותן לו להוציא ס"מ של חוט.
גם אני נעול את שלי ומרגיש נגיחות עצבניות בחכה.אחרי כ4 דקות אנחנו עם שני אינטי אסים של 9 ק"ג על הסיפון.כך צריך להתחיל את הבוקר,כמו בימים הטובים.אקשן אקשן ועוד אקשן!!
שוב חוזרים לתקלה. שוב שולחים את הגיגים למים ונימר כבר נעול ומתחיל את המלחמה.
אני גם ננעל ואחרי כמה שניות הדג לוקח לי את הגיג.לא נורא.יש לי עוד אלף בבית.אני מסדר לי ריג חדש ונימר מעלה עוד אינטיאס קצת יותר קטן.
שוב חוזרים למיקום אבל הלהקה שהייתה נעלמה.בכל זאת מורידים גיגים למים אבל ללא תוצאות.
עוברים צפונה יותר לסלע בעומק של 45מ.מקום שבעבר תפסתי הרבה פארידות וגם אינטיאסים.
שוב האקו מראה פעילות על הסלע והגיגים יורדים למים.כמה הקפצות אבל אין נגיע אחת.
אני עובר למדאי וישר מקבל נעילה.פייט ארוך מהרגיל וחזיר סוס של 2.8 ק"ג עולה לסירה.הרבה זמן לא ראיתי גודל כזה.נימר כבר הספיק לורדי גם מדאי וגם הוא נעול!הפעם המצלמות מופעלות ויש נעילות בשידור חיי.
נימר גם מביא לנו חזיר סוס של 3 ק"ג. מעניין למה הפארידות לא תוקפות אני אומר לנימר? כשיש 100 חזירים בסביבה לפארידה אין סיכוי להגיע לפיתיון!!
שוב חוזרים לסלע ושוב המדאים למים.אני מניח את החכה שלי על הכיסא והולך לשתות.
פתאום נימר צועק"החכה החכה"וברגע האחרון תופס אותה לפני שהיה עפה למים.
אני מתחיל להילחם עם סוס שמושך לי הרבה חוט מהרולר.נלחמתי איתו לא פחות מ6-7 דקות.
על סט לייט זה אחלה פייט(רולר אוקומה סדרוס 40 וחכה 40ג-120ג)
חזיר בהמה של 3.6 ק"ג כמעת לקח לי חכה של אלף שקל למים.
הרוח ממשיכה לדפוק ואנחנו אוספים עוד כמה חזירים וחפאש קטן וחוזרים למרינה.
שבוע טוב