פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   בניית קיאק מתקפל "סקין און פריים" |
עמודים: 1 2 [3]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בניית קיאק מתקפל "סקין און פריים" (נקרא 8434 פעמים) |
הדפסה |
|
|
בניית שקית אטומה מצטער מראש, חשבתי שהיו לי יותר תמונות משלבי הבנייה. בכל אופן, יריעת שמשונית בגודל מטר על מטר בערך. יצירת גליל והדבקת השמשונית לעצמה, חפיפה של סנמטימטר אחד מספיקה ביותר. שלב שני, הדבקת התחתית, אני עשיתי תחתית מרובעת. שקיות קטנות לא מחייבות בכלל תחתית אלא פשוט סגירת הגליל על עצמו. השתמשתי באטבי כביסה כדי לקבע את החיבורים בזמן שהדבק מתייבש. בסיום יש להפוך את השקית פנימה לתוך עצמה (לא משימה קלה עם שמשונית 610). שלב אחרון, תפירת רצועות לחלק הפתוח של השקית וחיבור אבזם פלסטיק פשוט. הדבק הוא דבק ויניל, מגיע בשפורפרות של 17 גרם בדרך כלל. בארה"ב ניתן לקנות אותו בקופסה של חצי קילו או יותר כשלפקק מחוברת מברשת. בארץ מצאתי דבק מעט שונה מזה שבארה"ב במחיר של 26 ש"ח לשפורפרת. שפורפרת אחת תספיק ליותר מעשר שקיות קטנות. לפני הדבקה רצוי לנקות את האזור, אני השתמשתי באלכוהול (יש לתת לשמשונית להתייבש לפני ששמים את הדבק). רצוי לתחום את אזור ההדבקה עם נייר דבק כדי לקבל פס אחיד של חיבור. אם הדבקתם טוב, הדבק יחזיק יותר טוב מתפירה, השמשונית תיקרע לפני שהדבק ייפתח (מניסיון).
|
|
|
|
|
ותמונה עם הקיאק, המשוט, אפוד הציפה והחצאית בתוך השקית צירפתי גם תמונה של החצאית שבניתי, נאופרן 3 מ"מ.
|
|
|
|
|
תיקון טעות, הגובה של השקית הוא מטר שלושים לא מטר. החלק הכי ארוך של הקיאק הוא מטר וחמישה אבל הייתי צריך שהמשוט ייכנס ושעוד ישאר לי קצת ספייר כדי שאוכל לגלגל את הרצועות. מטר שלושים זה גבולי ובדיעבד הייתי עושה מטר ארבעים. השמשונית עבה ולא לקחתי את זה בחשבון. הרצועות הן בעובי שלוש ס"מ אבל כשמגלגלים שמשונית עבה עליהן כל גלגול יוצא כמעט 10 ס"מ במקום 6. בקיצור, אם אתם בונים שקית כזו משמשונית 610, קחו את זה בחשבון. שני גילגולים לא יספיקו כדי לאטום את השקית מפני מים אבל כן יספיקו כדי למנוע מהשקית להיפתח. דרך אגב, השמשונית נקראת כך כי היא שוקלת 610 גרם למטר רבוע. לשקיות קטנות אפשר לקנות שמשונית יותר דקה במחיר יותר זול. זה לבינתיים, שלב הבא בניית מצופים פנימיים, מקווה לא לשכוח לצלם תוך כדי. בהצלחה לבונים, אני כאן אם יש שאלות.
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
ממש מדהים 
|
-------------------------------
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
|
מצופים פנימיים המצופים עפ"י המידות הפנימיות של הקיאק שלי. משמשים גם כשקית אטומה למים לאכסון ציוד. אפשרות פתיחה ע"י רצועה מתגלגלת בחלקו העליון של המצוף. ניפוח ייעשה בעזרת צינור סיליקון שמגיע אל החותר, ניתן לנפח בישיבה בקיאק. עדיין לא התקנתי את הצינורות משום שאני מחפש שסתומים גדולים עם הברגה (כמו אלו שיש במזרנים מתנפחים). אם לא אמצא שסתומים כאלו אני פשוט אחבר את הצינור ללא שסתום והסגירה תהייה קיפול קצה הצינור. חשבתי להשתמש במחברי פלסטיק של צינורות חשמל (עם הברגה), להתאים קצת את המחבר ולהשתמש בו כדי לחבר את הצינור למצוף. מקווה שאמצא משהו מתאים, מעדיף הברגה על קיבוע עם אזיקון.
|
|
|
|
|
והמוצר הסופי (כמעט) משהו ששכחתי לציין, אני משתמש בסוג ניילון שנקרא בפורטוגזית ניילון פנאומטי, מיועד למתנפחים. הניילון הזה קל מאוד להדבקה אבל הוא דק מאוד והדבק קצת "תוקף" את הניילון. דבק ויניל כמו שהזכרתי קודם. אפשר לראות באחת התמונות, ההדבקה נעשתה בשלבים, קודם הדבקה של קטע חפיפה בשני הניילונים בעובי של 1 ס"מ. אח"כ קיפול החפיפה והדבקה נוספת. בשיטה זו קיבלתי הדבקה הרבה יותר חזקה ואמינה. עדיין לא בדקתי דליפות מתחת למים אבל לא נראה לי שיהיו. אם יהיו, פשוט אעשה עוד קיפול של קטע החפיפה והדבקה. הדבק הרבה יותר חזק מהניילון והוא מאפשר אטימה מוחלטת. על השק האטום הקודם שעשיתי ישבתי, לפחות שתי דקות... אין דליפות.
|
|
|
|
|
המוצר המוגמר, המצופים/שקית אטומה לציוד עם צינור ניפוח. מצאתי שסתומים מוכנים אבל המחיר היה יקר מידי לחתיכת פלסטיק פשוטה. החלטתי להכין שסתומים בעצמי, מחבר חצי צול של מיכל אגירת מים. המחבר מגיע עם 10 ס"מ הברגה, קיצרתי ל 1.5 ס"מ. הצינור מתחבר עם דבק פי וי סי, המחבר מתברג משני צידי ניילון. בצד הפנימי של המחבר חברתי פיסת שמשונית 610. החיבור נעשה בעזרת מלחם, כמה נקודות חום דרך השמשונית אל המחבר. לפני החיבור כמובן שיוף עדין ויישור המשטח עליו יושבת השמשונית. לאחר מכן הדבקת חתיכה קטנה יותר של שמשונית מעל אזור החורים שיצר המלחם (נותן יותר חוזק ואטימה). זה הכל, מעט וזלין על השמשונית ומתקבלת אטימה מוחלטת.
|
|
|
|
הנהלת ISF
|
הנהלת האתר חבר פורום    
מנותקגיל:
14
|
|
הקפצה לטובת מי שפספס את השרשור המיוחד הזה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אין מה לומר יפתח, השארת אותי עם "וואו" ענקי.... בזמנו התפעלתי והגבתי... מאז הוספת עוד ועוד.... קראתי וצפיתי בעניין רב בדברים שהעלית בהמשך כולל בתמונות הממחישות... שאפו על היצירתיות ותודה על השיתוף המושקע....  גם מי שלא מתכוון לבנות בעצמו - יכול להפיק וללמוד המון מתוך העדכונים המפורטים שהוספת בליווי ההסברים והתמונות הממחישות... יישר כוח!
|
-------------------------------
|
|
|
|
חלון קצר בו אני לא חסום... מעלה כמה תמונות נוספות. הגבהת תושבת החצאית, שסתומים חדשים (אין לי תמונה) ותושבת חכה נשלפת לא מוצא תמונה כרגע. הרעיון של השסתומים החדשים מפליא בפשטותו. אני גם לא האמנתי שזה יחזיק אבל זה עבר את מבחן הזמן. שסתומים ללא חלקי פלסטיק קשיח, הכל ניילון פנאומטי, לחץ האוויר גורם לניילון לקרוס על עצמו ולהאטם. שחרור אוויר על ידי הכנסת צינור קשיח לתוך השסתום. קצת קשה להסביר במילים, אני אחפש תמונות מתהליך הבנייה ואעלה.
|
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #41 ב- : נובמבר 21, 2016, 23:20:00 PM » |
|
משענת הגב משמשת גם כמצוף משוט. זה בעצם כיס עם סגירה אליו מחוברים מצופי הבננה. מצוף משוט הוא מצוף המתלבש על המשוט ובעזרת טכניקה נרכשת, ניתן להיכנס בקלות לתוך קיאק ישיבה פנימית. אותי אישית זה מסרבל ואני נכנס לקיאק שלי ללא עזרה וללא מצופים. הבעיה היא בים סוער כשהגוף מותש, העניינים מתחילים להסתבך. לשמחתי או לצערי עוד לא מצאתי עצמי במצב בו אני צריך להשתמש במצוף משוט אבל תמיד טוב שיהיה.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|