פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   בניית קיאק מתקפל "סקין און פריים" |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בניית קיאק מתקפל "סקין און פריים" (נקרא 8437 פעמים) |
הדפסה |
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
הודעות: 6322
תמיד זמין 053-6064261
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 4366
|
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
הודעות: 4418
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
 מה שכבר נאמר 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 31, 2015, 16:19:03 PM על ידי yosi asuline
|
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
|
|
|
הכיסוי מחוץ לקיאק אחרי שהדבק התייבש
|
|
|
|
|
 |
|
|
הקיאק מקופל. הנעל להמחשת הגודל. השמשונית מתקפלת ל 76 ס"מ (אורך תושבת החצאית שנמצאת בתוכה ומתקפלת לשניים) מוטות אלומיניום, רובם מטר אחד, חלקם קטנים יותר. פוליאתילן, הצלע הכי רחבה 56 ס"מ, גובה 30 ס"מ בערך. אלו המידות של הקיאק מקופל, בקלות ניתן לעלות איתו על מטוס (באתי איתו לברזיל עוד לפני שהיה גמור). נשאר לי להוסיף רוכסנים וסקוצ'ים מעל הרוכסן, לתפור תיק לקיאק משאריות שמשונית, חיזוקי הדבקות פנימיות וחיתוך השאריות בפנים הכיסוי. תושבות רגליים, אני עדיין לא יודע אם לעשות פדלים משאריות פוליאתילן או לייצר משהו מרצועת בד. משענת גב, רצועת בד עם ריפוד. מצופים פנימיים, אני מתכוון לייצר בעתיד, מצופים בצורת משולש לחרטום וירכתיים, פתיחת המצוף בדומה לפתיחת שקית אטימה למים כך שניתן יהיה לאכסן ציוד במצוף עצמו. ההבדל משקית אטימה הוא שתהייה צינורית ניפוח אוויר לכל מצוף. זה כל מה שאני זוכר בנתיים, בטוח יש עוד כמה דברים קטנים שאצטרך לעשות. יש לי מחשבה על בניית מערכת כבלים לשינוי מידת הרוקר תוך כדי חתירה. הרעיון פשוט לביצוע אבל קצת מסרבל בהרכבת הקיאק אז אני לא בטוח שאעשה את זה. אם ארגיש צורך אעשה. סך הכך נתתי רוקר דיי חזק והקיאק מאוד נוקשה ושומר על הרוקר. אני מתכוון לחתור בעיקר בנהרות אז הרוקר הזה אמור להתאים. למי שלא יודע מה זה רוקר, זאת הקשת התחתונה של הקיאק. זה מה שקובע את היחס בין תמרון הקיאק לבין שמירת הכיוון. כן, זמן הרכבה, כחצי שעה עכשיו, ללא כפתורים וללא מייתרי גומי המחברים את כל המוטות. אני מאמין שבקלות אוכל לרדת לרבע שעה עם מייתרי גומי וכפתוריי נירוסטה לנעילת מוט למוט. כרגע אני משתמש בחוט פלדה מקופל, פתרון זול ומהיר. לא מצאתי בארץ יצרן כפתורים אז אילתרתי. זה הכל אני חושב, אשמח לענות על שאלות ולעזור למי שירצה לבנות קיאק כזה בעצמו.
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
הודעות: 2965
צוות המורים
|
|
מטורף!!!!!
עבודה מקצועית ביותר...כבוד!!
|
-------------------------------
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
הודעות: 4418
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
זה לא שגרתי מה שאתה עשית המון כבוד באמת כל הכבוד ראוי להערצה
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
הודעות: 6166
050-9020301
|
|
ממש מדהים כל הכבוד 
|
-------------------------------
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 217
|
|
כל הכבוד , אין ספק שהתברכת בידיים טובות . תודה על השיתוף .
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
שאפו ענק יפתח... על הביצועים המדהימים ועל השיתוף  כל הכבוד , אין ספק שהתברכת בידיים טובות . תודה על השיתוף .
זה לא רק ידיים - זה גם הרבה ראש ויצירתיות... במקרה הזה - גם תכנון וגם ביצוע... מרשים ויותר מאשר מרשים 
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
תודה רבה רפי ובכלל המון תודה על כל העזרה בהרשמה לאתר ועל המשך קיום הפורום הנפלא הזה. היו לי מעט בעיות להירשם לאתר מברזיל אבל רפי דאג אישית שאצליח להירשם.
בקשר לקיאק, עוד לא סיימתי. לא היה לי זמן לעבוד עליו וכל מה שעשיתי מאז ציפוי הקיאק היה לבנות לו תיק. זה לא באמת תיק אלא יותר קיטבג, פחות או יותר אותו גודל של קיטבג צבאי רק שהתיק שבניתי עשוי כולו שמשונית אטומה למים. הסגירה ע"י שתי רצועות המתגלגלות אחת על השנייה. בקיצור, גם תיק לקיאק וגם שק ענק אטום למים. ישמש אותי בעיקר בטיולים של מעל יום כשיש הרבה ציוד שרוצים שישאר יבש. זה ממש אוטם טוב, ניפחתי באוויר וישבתי על התיק, אין דליפות. אעלה תמונות בקרוב, אני מאמין שהרבה מחברי הפורום פה יכולים למצוא שימוש לשקית אטומה, כמובן לא במידות האלו אבל הבנייה היא אותו הדבר. ההבדל משקיות אטומות שקיימות בשוק, קודם כל המחיר, דבר שני העמידות ודבר אחרון והכי חשוב, ההנאה בלעשות משהו לבד ולהנות ממנו. הבנייה היא פשוטה, אין כמעט תפירה, הכל דבק ויניל, החומרים ישראלים.
חוץ מזה, קניתי חומר כדי לבנות מצופים פנימיים לקיאק, זה נקרא בפורטוגזית פי וי סי פנאומטי ושילמתי עליו מחיר מגוחך של 5 ריאל למטר רץ. זה אותו חומר ממנו עשויים בלוני ים ומצופים קטנים לילדים. זה לא עמיד במיוחד אבל יכול לשמור על לחץ. בתוך הקיאק לא באמת צריכים עמידות. התכנון הוא לבנות שני מצופים משולשים שישמשו גם כשקית אכסון אטומה אבל יאפשרו ניפוח של השקית בעזרת צינורית שמגיעה אל החותר. קניתי גם נאופרן 3 מ"מ, כבר התחלתי לבנות את החצאית לקיאק אבל עוד לא היה לי זמן לסיים. נשאר לי גם להתקין רוכסן וסקוצ'ים בפתיחה של הקיאק, מאמין שאמצע לזה זמן שבוע הבא. אעלה תמונות של הבנייה וכבר מחכה להעלות תמונות של הקיאק במים.
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 2189
|
|
 רגע מהתחלה מאיפה התחלת? שמע מדהים 
|
-------------------------------
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
|