מהי השיטה המומלצת ליצור מלכודת לבורי למים מלוחים ? איזה גודל קרסים ? האם לתת למלכודת לצוף או לשקוע ואיך ?
עדיף להכין בבית או לרכוש כזאת בחנות ?
תודה רבה

.
אחי מומלץ זה לדוג אותם בצורה ספורטיבית ולא במלכודת

תיהיה רציני ותאתגר את עצמך , תפוס אותם כמו דייג שמכבד את עצמו

אפשר להסתכל על זה ככה ואפשר גם אחרת.
אישית אני דג קרפיונים עם הייר ריג ונמנע משימוש בקפיצים עם מספר קרסים אבל יש מי שמעדיף ככה ...
גם בדיג של בורים יש מספר אפשרויות ומלכודת פיתה זו אחת מהן.
אם אני רוצה לתפוס בורי לפיתיון, אבחר בשיטה הזו ולא אשבור את הראש עם בוס ובצק נוזלי שזו גם אפשרות אבל אחת שדורשת מיומנות רבה וידע בתחום.
מהי השיטה המומלצת ליצור מלכודת לבורי למים מלוחים ? איזה גודל קרסים ? האם לתת למלכודת לצוף או לשקוע ואיך ?
עדיף להכין בבית או לרכוש כזאת בחנות ?
תודה רבה

.
אישית אני עובד עם חוט עבה יחסית 0.30-0.40 בכדי למנוע את הפלונטרים שמאפיינים חוטים דקים אבל גם כאן ובעיקר אחרי תפיסה יכולים להיות פלונטרים מטורפים...
יש כאלו שמעדיפים חוטים קצרים שיוצאים מהראשי בדומה לסביקי ויש כאלו שמעדיפים שהקרסים יהיו צמודים לחוט הראשי מה שמקל על הכנת המלכודת וגם בפרימה של פלונטרים.
אני מעדיף את האפשרות השניה.
שתי דרכים פשוטות להכנה שאני מכיר הן:
1. חבילה של קרסים קשורים של PSK גודל 7 או 8.
לוקחים ריג אחד ועושים לולאת קצה או קושרים לסוויבל או סיכה.
את הריג הבא קושרים בקשר SNELL על החוט של הריג הראשון כשהקרס של הריג השני במרחק של 4-5 ס"מ מהקשר.
את הריג השלישי קושרים גם כן בקשר SNELL על החוט של הריג השני ושוב כשהקרס של הריג השלישי במרחק של 4-5 ס"מ מהקרס של הריג השני וכן הלאה עד שהחבילה נגמרת.
מה שמתקבל זו שרשרת של קרסים במרחק של 4-5 ס"מ אחד מהשני.
2. האפשרות השניה פשוטה עוד יותר ומיועדת לדגים קטנים ולא לטירגוט בורים גדולים והסיבה פשוטה מאד.
הקשרים פשוטים ומחלישים את הריג ולכן כדאי להכין מחוט 0.40 שייתן מקדם בטחון מסוים.
את הריג הזה מכינים עם קרסים עם עין.
לוקחים מטר חוט 0.40 ואת החוט קושרים לקרס הקצה בקשר UNI.
את החוט משחילים בעין של הקרס הבא וממקמים אותו במרחק של 4-5 ס"מ וקושרים בקשר סבתא פשוט פעמיים.
את החוט משחילים בעין של הקרס השלישי ולאחר מיקומו במרחק של 4-5 ס"מ קושרים שוב כמו את הקרס השני וכן הלאה כ-10 קרסים.
אם הקשר סבתא ממש מטריד אותך, אתה יכול לקשור בקשר UNI או PALOMAR...
את הריג שהכנת (איך שלא יהיה) מלפפים על פיתה בדר"כ או על החלק הפנימי של לחמניה שקולפה.
במקרה של פיתה, פותחים אותה לשניים ואת הדופן מגלגלים כשהחלק הפנימי יהיה כלפי חוץ.
את הקרס הקיצוני נועצים בקצה אחד של הפיתה המגולגלת ומתחילים ללפף את הריג על הפיתה.
יש כאלו שנועצים את הקרסים מעט לתוך הפיתה לאחיזה טובה יותר ויש כאלו שבכלל לא...
את הקרס האחרון נועצים טוב לתוך הפיתה וזורקים למרחק הרצוי.
יש כאלו שטובלים את הפיתה בזריזות במים בכדי שתספוג מעט מים ותהיה כבדה יותר ובכך משיגים מרחק גדול יותר.
יש כאלו שקושרים גומיה משרדית מעל הקרס שקרוב לחוט הראשי ואת הגומיה מלפפים סביב החבילה לשמירה על הצורה ועמידות טובה יותר .
יש כאלו שמחדירים רצועת פלציב או קלקר לתוך הפיתה ויש כאלו שלוקחים את הצד העבה של הפיתה ואת הקרסים נועצים מסביב במעגל...
יש מיליון וריציות למלכודת וכול אחד מוכן להישבע ששלו היא הטובה ביותר.
גילוי נאות, את המלכודות שיש ברשותי כרגע, קניתי מוכנות ב-10 ₪...
