פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   המלצה לחוט על שפולה |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: המלצה לחוט על שפולה (נקרא 2473 פעמים) |
הדפסה |
|
em seod
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי חברים . איזה עובי חוט מומלץ לדייג פתיונות ביום ( עם שוק לידר כמובן ) ? חשבתי לשים חוט בעובי 0.28 אבל משהו טוב ושוק לידר של כמה מטרים בודדים , מה דעתכם? האם יקרע בזריקת מערך ששוקל כ200 גרם? האם לא יתמודד עם פייט טוב?
|
|
|
|
סקומברנוס
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני בטוח שתקבל תשובות יותר מוסמכות ממני אני סך הכל מתחיל, אך בקשר לאורך השוק לידר - לדעתי זה תלוי בעומק בתוואי השטח וסוג הדגים שאתה מטרגט. כלומר בעומק של 1 מטר בעיקר חולי לעומת 2-3 מטר עומק וסלעי אתה תכוון לאורך יותר גדול של שוק לידר בעמוק יותר וסלעי.
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
היי חברים . איזה עובי חוט מומלץ לדייג פתיונות ביום ( עם שוק לידר כמובן ) ? חשבתי לשים חוט בעובי 0.28 אבל משהו טוב ושוק לידר של כמה מטרים בודדים , מה דעתכם? האם יקרע בזריקת מערך ששוקל כ200 גרם? האם לא יתמודד עם פייט טוב?
שלום לך קשה להגיד למי כי חבל שאני לא יודע מה השם  חוט 0.28 בסדר גמור לא צריך להיות בעיה ,שוק לידר בדייג מהחוף הוא כדי לספוג את העוצמה של ההטלה שלך השאלה למה מערך ששוקל 200 גר ? בקשר לפייט אתה צריך לדעת איך להתנהג בתפיסה של דג ,שזה בתור התחלה זה מה שקורה להרבה דייגים שלא יודעים לעבוד נכון ולהוציא את הדג מחוץ למים , מה אורך החכה שיש לך ? מה החוט שיש לך היום ? 
|
-------------------------------
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
שלום לך
בחירת עובי חוט ראשי תעשה על פי תוואי השטח בו אתה דג
ולפי סוג הדג שאתה מעונין לתפוס ולא לפי יום או לילה
השימוש בחוטים לפי מצב היום ( יום או לילה ) ישפיע בעיקר בבחירת
החוטים לקרסים ופחות על הראשי
מה הסיבה שאתה רוצה לרדת בעובי החוט הראשי
ובאיזה תוואי שטח אתה דג ( חולי , מעורב , מסולע )
|
|
|
|
|
 חוט שנחשב סטנדרטי לדייג חופי הוא סביב 0.3, 15 ליב. יש גם בטסט יותר גבוה ועדיין באותו קוטר. גם חוט 0.28 יתמודד יפה עם כול מה שיבוא...כול עוד לא תנסה לגרור(תשחק איתו, תעייף את הגופ...ותהנה יותר מהפייט). אורך שוק רצוי הוא פי 2 מאורך המקל.(אפשר יותר ארוך...הכי חשוב זה שבזמן ההטלה יהיה לך שוק לידר בתוך המכונה) טסט שוק מומלץ לדייג חופי הוא כ70 ליב.(אם אתה לא זורק כמו בהמה אפשר גם 60)
|
|
|
|
em seod
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה מוטי , החוט שלי היום 0.4 לגבי הסיבה לרדת בעובי החוט היא שחרור יותר טוב של חוט והגעה למרחקים יותר גדולים , פשוט עד עכשיו עבדתי רק עם 0.4 אז חשבתי לנסות קוטר יותר נמוך ושוק לידר..
תודה לכולם .
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
תודה מוטי , החוט שלי היום 0.4 לגבי הסיבה לרדת בעובי החוט היא שחרור יותר טוב של חוט והגעה למרחקים יותר גדולים , פשוט עד עכשיו עבדתי רק עם 0.4 אז חשבתי לנסות קוטר יותר נמוך ושוק לידר..
תודה לכולם .
בכיף  מה השטח שאתה יוצא לדוג חולי ,מסולע מעורב ( ירושלמי ) 
|
|
|
|
em seod
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ירושלמי! איזור גבעת אולגה .. בקיץ פולג בנתניה ( טרכונים)
|
|
|
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 20, 2015, 20:51:42 PM על ידי גורן
|
|
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
em seod
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה גורן
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
איזו תשובה....  כמה הערות, למרות ששכחתי איך זה להטיל מהחוף.... 1. אם 0.28 חייב שיהיה מאוד איכותי וחזק, חשוב שיהיה "ללא זכרון" (לא נוטה לסלסולים) 2. לא נראה לי נכון לחבר 0.28 אל שוקלידר של 0.70 - צופה בעיה... 3. להשליך 200 גרם ורחוק על 0.28 - נראה לי סיכוי טוב לקריעת החוט בעת ההטלה... 4. אם השוקלידר באורך המקל ויותר - חשוב להקפיד על קשר ללא "זיזים" למנוע התפסות בעת ההטלה לסעיפים 2-4 יש מקום להתיחסות מביני הדבר מבין דייגי החוף...
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
איזו תשובה....  כמה הערות, למרות ששכחתי איך זה להטיל מהחוף.... 1. אם 0.28 חייב שיהיה מאוד איכותי וחזק, חשוב שיהיה "ללא זכרון" (לא נוטה לסלסולים) 2. לא נראה לי נכון לחבר 0.28 אל שוקלידר של 0.70 - צופה בעיה... 3. להשליך 200 גרם ורחוק על 0.28 - נראה לי סיכוי טוב לקריעת החוט בעת ההטלה... 4. אם השוקלידר באורך המקל ויותר - חשוב להקפיד על קשר ללא "זיזים" למנוע התפסות בעת ההטלה לסעיפים 2-4 יש מקום להתיחסות מביני הדבר מבין דייגי החוף... לא רואה בעייה בהשלכת משקולת של 200 גרם על חוט 0.28 כולל שוק לידר משקולות של 160 גרם נזרקו על חוט 0.16 - 0.18 כולל שוק לידר
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|