פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   זה לא דו"ח כי לא תפסתי אבל משתף |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: זה לא דו"ח כי לא תפסתי אבל משתף (נקרא 3852 פעמים) |
הדפסה |
|
סקומברנוס
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
היום ממש נהנתי מהדייג, הלכתי לדוג עם החכת ליון שמתי קרס סירקל גדולה תפרתי סבידה וישבתי וחיכיתי... משעה 12:00 כלום, שום דבר לא נוגע.. בינתיים לאחר חצי שעה שעה הוצאתי את הפיתיון ולצערי הריג נתקע בסלע. מנסה לשחרר ללא הצלחה ומחוסר ריכוז ורוחות חזקות נהיה לי פלונטר עם החוט בד  ... לבסוף התייאשתי וחתכתי את החוט. בינתיים עדיין תחילת היום, מתחיל לארגן שוב את הדברים ואז  מגלה שהחוט של השוק לידר בבית. ** על הרולר חוט בד 60 ליברות, השוק לידר היה 90 ליברות. טוב אומר לעצמי, גם ככה מה כבר יכול להיות נחבר את החוט של ה-30 ליברות ומה שיהיה יהיה. שם ראש של סבידה זורק, ושוב עוברות כמה שעות ואין נגיעות. מגיע השעה 19:30, שם סקמוברי, לא עובר דקה וחצי ודפיקות בהתחלה מהוססות ואז ... דג מושך לי סוף סוף נותן הוק סט ומרגיש את הדג מזיז את עצמו מצד לצד בדומה לברקודה (לא יודע מה זה היה), לאחר מס' שניות הוא משתחרר. מחזיר את הריג ושם קלמרי קטן, לאחר 5 דק', בלי התראה מוקדמת אני סוף סוף רואה את המקל מטאטא הזה מתקפל, 3 נגיחות משום מקום והחוט מתחיל לרוץ, נותן הוק סט ואז ...  ... החוט של ה- 30 ליברות ניילון נקרע  ... למה לעזאזאל לא לקחתי איתי חוט עבה ונורמלי. עכשיו הבאסה זה שאני לא יודע איזה דג זה היה, אבל התחושה שהיה לו כח די גדול... בכל אופן אני מתחיל להתאהב בסוג הזה של הדייג, אמנם הוא מצריך המון סבלנות, וידע אבל אני מאמין שעם ההתמדה יגיעו התוצאות גם בזה.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אפשר בהחלט להכניס לממשק הדוחות גם אם אין דג... הנתונים מוסיפים לממשק ותורמים למאגר  לא הבנתי למה אתה עובד עם חוט ניילון 30 ליברות כשהראשי הוא 60 ליברות והשוק (כשיש כזה) הוא 90 ליברות... 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
סקומברנוס
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני לא... שכחתי את החוט ניילון העבה בבית ולכן כשחתכתי את החוט שנתקע בסלע למעשה נשארתי בלי ספייר, אז סתם חיברתי חוט שהיה לי בתיק שאני לעיתים משתמש בו כשאני דג לברקים בזרזור עם סיליקונים. בכל אופן מה שאני בא לומר שזרקתי בלי אמונה שיהיה משהו רציני .. והנה כנראה שכן היה .
|
|
|
|
|
דווקא אני הכי נהנה מדוחות כאלו כי הם מספקים תובנות. תודה על השיתוף 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
מה אחי מגניב נחישות בכל מחיר אני נלחמתי חצי שעה בדג בים סוער מעל דולוסים בלי שום סיכוי מראש להוציא אותו לא יכול להגיד שלא נהנתי אחלה דוח דיג אני בטוח שכולם עשו מה שעשו ולמדו מה שלמדו הכי חשוב זה ללמוד ולהנות על הדרך 
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #5 ב- : אפריל 15, 2015, 08:29:23 AM » |
|
יופי של דוח ,אפשר ללמוד הרבה , לא תמיד דוח צריך להיות שיש דגים כך לומדים ,אהבתי את דוח עד הדוח הבא המפלצת תהיה בחוץ .
Sent from my Uniden Prime 500 using Tapatalk
|
|
|
|
סקומברנוס
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ועכשיו למסקנות: ברור שצריך חוט ספייר...
לדעתכם בדייג על חי מהחוף/מזח לידר של 90-100 ליברות מספיק ? שאלות נוספות: את הקרס עדיף לחבר לסביבל עם חוט ניילון? ואם כן האם הוא צריך להיות בטסט זהה לשוק לידר או יותר או פחות ? איזה קשר הכי מומלץ לחבר חוט ניילון עבה לקרס ? (אני ניסיתי הפעם פלומר ועל פניו נראה שהקשר טוב). האם יש שוני בעבודה עם קרס סירקל לרגילה ? מבחינת הוק סט או התזמון שלו ?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
לדעתכם בדייג על חי מהחוף/מזח לידר של 90-100 ליברות מספיק ? שאלות נוספות: את הקרס עדיף לחבר לסביבל עם חוט ניילון? ואם כן האם הוא צריך להיות בטסט זהה לשוק לידר או יותר או פחות ? איזה קשר הכי מומלץ לחבר חוט ניילון עבה לקרס ? (אני ניסיתי הפעם פלומר ועל פניו נראה שהקשר טוב). האם יש שוני בעבודה עם קרס סירקל לרגילה ? מבחינת הוק סט או התזמון שלו ?
המון שאלות אבל בלי הכוונה ברורה... השאלה הראשונה היא מה אתה מחפש? אם אתה מחפש לדוג פיתיונות ולטרגט דגי חוף סטנדרטיים פלוס איזה לברק או גומבר מזדמן, במידה והקרקע לא סלעית במיוחד, לא הייתי טורח עם שוק לידר כשהחוט הראשי הוא בד 60 ליברות. אם הקרקע סלעית במיוחד, השוק לידר בהחלט במקום ואין צורך בטסט גבוה מזה של החוט הראשי. הריג יכול להיות בכול טסט, צורה וחומר שתרצה בהתאם לדגים שאתה מטרגט. לדעתי כדאי לרדת מעט בטסט מזה של הראשי/שוק לידר... אם אתה מטרגט דגים גדולים, לוקוסים למשל במידה והאזור מתאים או אינטיאסים, הסט צריך להיות כזה שיעמוד במשימה וללא נקודה חלשה. החוט הראשי 60 ליברות? השוק יהיה דומה והריג גם כן, בלי קשר לאיזה חומר (בד או ניילון). החיבור של הריג לראשי או השוק דרך סוויבל איכותי שיתאים לטסט הכללי של הסט. אישית אני עובד עם קשר UNI (5 ליפופים) בקטרים העבים לחוט ניילון או ב-UNI 8-10 ליפופים לחוטי בד. בקרסי סירקל אני לא אוהב לעבוד כי ברוב המקרים שאני מטרגט טורפים יש סיכוי סביר לגומברים שנושכים ולא בולעים אז האפקט של הסירקל נפגע... בעבודה עם סירקל לא נותנים הוק סט אלא מאפשרים לדג לבלוע, לשחות מהמקום ולתת לקרס להישלף מהלוע ולהיעצר על זווית הפה. לרוב הדג ננעל לבד ואם כבר אתה עושה משהו זה להחזיק את החכה ולמתוח את החוט ללא הוקסט על מנת שהקרס יעשה את שלו לבד.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
סקומברנוס
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
למדתי המון מהתגובה שלך, תודה רבה ידידי על הדרך נתת לי להבין טעות קריטית שביצעתי, ופספסתי בגלל זה פעמיים דג , נתתי הוקסט עם קרס סירקל. יש עכשיו חומר למחשבה וליישום .  תודה.
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
המון שאלות אבל בלי הכוונה ברורה... השאלה הראשונה היא מה אתה מחפש? אם אתה מחפש לדוג פיתיונות ולטרגט דגי חוף סטנדרטיים פלוס איזה לברק או גומבר מזדמן, במידה והקרקע לא סלעית במיוחד, לא הייתי טורח עם שוק לידר כשהחוט הראשי הוא בד 60 ליברות. אם הקרקע סלעית במיוחד, השוק לידר בהחלט במקום ואין צורך בטסט גבוה מזה של החוט הראשי. הריג יכול להיות בכול טסט, צורה וחומר שתרצה בהתאם לדגים שאתה מטרגט. לדעתי כדאי לרדת מעט בטסט מזה של הראשי/שוק לידר... אם אתה מטרגט דגים גדולים, לוקוסים למשל במידה והאזור מתאים או אינטיאסים, הסט צריך להיות כזה שיעמוד במשימה וללא נקודה חלשה. החוט הראשי 60 ליברות? השוק יהיה דומה והריג גם כן, בלי קשר לאיזה חומר (בד או ניילון). החיבור של הריג לראשי או השוק דרך סוויבל איכותי שיתאים לטסט הכללי של הסט. אישית אני עובד עם קשר UNI (5 ליפופים) בקטרים העבים לחוט ניילון או ב-UNI 8-10 ליפופים לחוטי בד. בקרסי סירקל אני לא אוהב לעבוד כי ברוב המקרים שאני מטרגט טורפים יש סיכוי סביר לגומברים שנושכים ולא בולעים אז האפקט של הסירקל נפגע... בעבודה עם סירקל לא נותנים הוק סט אלא מאפשרים לדג לבלוע, לשחות מהמקום ולתת לקרס להישלף מהלוע ולהיעצר על זווית הפה. לרוב הדג ננעל לבד ואם כבר אתה עושה משהו זה להחזיק את החכה ולמתוח את החוט ללא הוקסט על מנת שהקרס יעשה את שלו לבד. בנוגע להסבר על שיטת העבודה של הקרס סירקל מענין אותי היא תתאים לדוג בורי לדוגמא? זאת אומרת נניח שבגלל שהבורי מוצץ את הפתיון אז הקרס תתיפס לו בפה ללא צורך בהוקסט? או שזה לא הגיוני ? אני שואל כי בבולונז מאוד קשה לזהות אכילות ממרחק לפחות לי וחשבתי שאולי עם סירקל זה יקל על תפיסת בורי בבולונז
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
 |
|
|
המון שאלות אבל בלי הכוונה ברורה... השאלה הראשונה היא מה אתה מחפש? אם אתה מחפש לדוג פיתיונות ולטרגט דגי חוף סטנדרטיים פלוס איזה לברק או גומבר מזדמן, במידה והקרקע לא סלעית במיוחד, לא הייתי טורח עם שוק לידר כשהחוט הראשי הוא בד 60 ליברות. אם הקרקע סלעית במיוחד, השוק לידר בהחלט במקום ואין צורך בטסט גבוה מזה של החוט הראשי. הריג יכול להיות בכול טסט, צורה וחומר שתרצה בהתאם לדגים שאתה מטרגט. לדעתי כדאי לרדת מעט בטסט מזה של הראשי/שוק לידר... אם אתה מטרגט דגים גדולים, לוקוסים למשל במידה והאזור מתאים או אינטיאסים, הסט צריך להיות כזה שיעמוד במשימה וללא נקודה חלשה. החוט הראשי 60 ליברות? השוק יהיה דומה והריג גם כן, בלי קשר לאיזה חומר (בד או ניילון). החיבור של הריג לראשי או השוק דרך סוויבל איכותי שיתאים לטסט הכללי של הסט. אישית אני עובד עם קשר UNI (5 ליפופים) בקטרים העבים לחוט ניילון או ב-UNI 8-10 ליפופים לחוטי בד. בקרסי סירקל אני לא אוהב לעבוד כי ברוב המקרים שאני מטרגט טורפים יש סיכוי סביר לגומברים שנושכים ולא בולעים אז האפקט של הסירקל נפגע... בעבודה עם סירקל לא נותנים הוק סט אלא מאפשרים לדג לבלוע, לשחות מהמקום ולתת לקרס להישלף מהלוע ולהיעצר על זווית הפה. לרוב הדג ננעל לבד ואם כבר אתה עושה משהו זה להחזיק את החכה ולמתוח את החוט ללא הוקסט על מנת שהקרס יעשה את שלו לבד. בנוגע להסבר על שיטת העבודה של הקרס סירקל מענין אותי היא תתאים לדוג בורי לדוגמא? זאת אומרת נניח שבגלל שהבורי מוצץ את הפתיון אז הקרס תתיפס לו בפה ללא צורך בהוקסט? או שזה לא הגיוני ? אני שואל כי בבולונז מאוד קשה לזהות אכילות ממרחק לפחות לי וחשבתי שאולי עם סירקל זה יקל על תפיסת בורי בבולונז רותם, לבורי תשתמש עם קוץ של דורבן בתור מצוף, הרגישות כל כך גבוהה שכש הבורי מכניס את הקרס לפה הקוץ שוקע מייד...!
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אבל הוא טוב רק לים שקט מאוד לא? במקרה ויש קצת גלים זה בעייתי עם כזה מצוף
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
אבל הוא טוב רק לים שקט מאוד לא? במקרה ויש קצת גלים זה בעייתי עם כזה מצוף
אין ספק שבים גלי לא תצליח לעבוד עם קוץ דורבן, אבל אם אין קצף וגלים שנשברים אלא רק סוול אז תצליח...
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז ידש פתרון לים גלי?
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
אז ידש פתרון לים גלי?
קטונתי מלהשיב על זה, יש פה מומחים לבולונז ולבורי...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|