בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  צריך עזרה בהתאמת סט לז'ירזו'ר
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: צריך עזרה בהתאמת סט לז'ירזו'ר  (נקרא 1255 פעמים) הדפסה
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

צריך עזרה בהתאמת סט לז'ירזו'ר
« ב- : אפריל 14, 2015, 15:08:49 PM »
אז ככה, אני לא יודע אם מישהו פה זוכר\מכיר אותי אבל בעבר הייתי די פעיל פה, ואז התחלתי לימודים בבראודה והכל השתנה.

אז מכרתי את הציוד הקודם שלי ונשארתי בלי כלום, לא יצא לי ללכת לדוג כבר למעלה משלושה חודשים.

אבל עכשיו העניינים טיפה נרגעו ואני בטוח שיהיה לי קצת זמן בסופי השבוע וגם בין יוני לסוף יולי (ההורים טסים לחו"ל, ולי נשאר אחד המכוניות ככה שיכול להיות שכל יום אני יצא לדוג).

בכל אופן נגיע לעיקר.
אני מחפש סט ז'ירז'ור שגם ישמש אותי בקיץ לירדן ולכנרת, שיתמודד עם דגים גדולים, משהו איכותי .
בנוסף שישמש אותי גם לים, לעונת הטרכונים והגומברים, בעתיד גם לברקודות ולשאר הדגים.

בקיצור סט לכל העונות.
אז חשבתי קצת והגעתי למסקנה שטווח משקלי הזריקה צריך להיות עד 15 גרם גג עד 18 גרם.
מה דעתכם?

על איזה סט אתם ממליצים לי?
הכוונה לסט היא: רולר + חוט + חכה + דמויים.

התקציב הוא 2000 שקלים, אני יודע שלא תקציב נורמאלי אבל זה מה שיש לי בתור סטודנט.

יש לי ניסיון עם ציוד ברמה גבוהה, ככה שאין מה להמליץ לי על חוטי ניילון וחכות סלחניות וכו'.

אשמח להצעות, תודה רבה וסליחה על החפירה סמיילי
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: צריך עזרה בהתאמת סט לז'ירזו'ר
« הגיב #1 ב- : אפריל 14, 2015, 15:33:05 PM »
אני חושב ש-2000 ש"ח זה תקציב מצויין וממש לא נמוך.

לגבי חכה ורולר, קטונתי...אני מחסידי הציוד הבסיסי עד בסיסי+.

לגבי חוט, לאחר זמן לא מועט עם PowerPro ועוד מספר חוטים, אני יכול בהחלט להצביע על Sunline Castaway כבחירה שלי לחוט איכותי במחיר סביר. יש יקרים ממנו, ואולי הם גם טובים ממנו, אבל לא מצאתי שום סיבה להשקיע יותר בחוט מאז שעברתי אליו. מספק את הסחורה בצורה מעולה.

לגבי דמויים, אני חושב שזה בעייתי קצת כי נתת קשת מאד רחבה של תחומים.

בים אני יכול להמליץ על הבאים:

Rapala MaxRap - לא יקר במיוחד בחו"ל וגם בארץ, ועושה את העבודה. לא הטופ שבטופ.

Bassday Sugerpen - במידה 70 דגם שוקע, במידע 90 דגם צף. הומלץ בעבר בפורום המון פעמים, ואישית תפסתי איתו המון מהפעם הראשונה שהתחלתי להשתמש איתו. לברקים, גומברים, טרכונים וחניתנים זה מה שעלה אצלי עד היום.

Jackson Gallop - ג'יג מעולה לג'יג מהחוף. לא יקר מידי בחו"ל, אין לי מושג כמה עולה בארץ.

בים ובכנרת:

Kastmaster - בכל מגוון המשקלים. החל מ-3 גרם ל-UL ועד 28 גרם לז'ירז'ור בים או עד 14 גרם לז'ירז'ור בכנרת. בכנרת גוונים של זהב, זהב עם כתום, כסוף עם כתום וכו'. בים - כסוף, וכסוף עם ירוק עבדו לי הכי טוב.
בכנרת נתפס הכל: מושטים, ביניות ושפמנונים.
בים: סרגוסים, טרכונים, חניתנים, ארוסים (שיננים), טוניות, פלמידות לבנות, אינטיאסים, דוראדו, גומברים, לברקים (אני חושב שהתמונה ברורה סמיילי הכל מהכל).

אבל הכי חשוב, שיהיה בהצלחה בלימודים  האתר מספר 1
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 14, 2015, 16:30:53 PM »
אני חושב ש-2000 ש"ח זה תקציב מצויין וממש לא נמוך.

לגבי חכה ורולר, קטונתי...אני מחסידי הציוד הבסיסי עד בסיסי+.

לגבי חוט, לאחר זמן לא מועט עם PowerPro ועוד מספר חוטים, אני יכול בהחלט להצביע על Sunline Castaway כבחירה שלי לחוט איכותי במחיר סביר. יש יקרים ממנו, ואולי הם גם טובים ממנו, אבל לא מצאתי שום סיבה להשקיע יותר בחוט מאז שעברתי אליו. מספק את הסחורה בצורה מעולה.

לגבי דמויים, אני חושב שזה בעייתי קצת כי נתת קשת מאד רחבה של תחומים.

בים אני יכול להמליץ על הבאים:

Rapala MaxRap - לא יקר במיוחד בחו"ל וגם בארץ, ועושה את העבודה. לא הטופ שבטופ.

Bassday Sugerpen - במידה 70 דגם שוקע, במידע 90 דגם צף. הומלץ בעבר בפורום המון פעמים, ואישית תפסתי איתו המון מהפעם הראשונה שהתחלתי להשתמש איתו. לברקים, גומברים, טרכונים וחניתנים זה מה שעלה אצלי עד היום.

Jackson Gallop - ג'יג מעולה לג'יג מהחוף. לא יקר מידי בחו"ל, אין לי מושג כמה עולה בארץ.

בים ובכנרת:

Kastmaster - בכל מגוון המשקלים. החל מ-3 גרם ל-UL ועד 28 גרם לז'ירז'ור בים או עד 14 גרם לז'ירז'ור בכנרת. בכנרת גוונים של זהב, זהב עם כתום, כסוף עם כתום וכו'. בים - כסוף, וכסוף עם ירוק עבדו לי הכי טוב.
בכנרת נתפס הכל: מושטים, ביניות ושפמנונים.
בים: סרגוסים, טרכונים, חניתנים, ארוסים (שיננים), טוניות, פלמידות לבנות, אינטיאסים, דוראדו, גומברים, לברקים (אני חושב שהתמונה ברורה סמיילי הכל מהכל).

אבל הכי חשוב, שיהיה בהצלחה בלימודים  האתר מספר 1

תודה רבה..
אבל איזה ציוד לקחת?
אני מכיר מלא חברות משימנו לאפיה, השאלה איזה ציוד יגיע ל-2000 שקל בלי חריגות ויתן לי הנאה למרות התקציב הנמוך? (התקציב נמוך כי הסט הקודם עלה לי קרוב ל-3000 ולא הספיק לי)

חשוב לי מקל רגיש ועם משקלים עד 15 גרם.
elad219
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אפריל 14, 2015, 17:00:07 PM »
מקל יש מקל מצוין של חברת מייג׳ור כראפט דגם kg evolution 5-15 מטיס דמויים קטנים ולעומת זאת מתמודד יפה עם דגים של 2+
מחירו בארץ סביב ה1000 אבל אני מאמין שבאי ביי ופלאט אפשר למצוא בהרבה יותר זול
רולר אני ממליץ על שימנו ארנוס,שימנו אולטגרה או שימנו סטרדיק fj שנותנים תמורה מעולה ביחס למחירם והמחיר שלהם סביב ה500-900 בארץ ובחול אפשר למצוא ביותר זול
חוט אני לא רואה סיבה להשקיע 400 ש״ח החוט אז פרוור פרו ,ygk ,סאן ליין ולגבי דמויים יש מגוון עצום לכנרת לא חושב שצריך דמויים כל כך יקרים כי ניקלים וציקדות עושים את העבודה ולגבי דמויים לים אתה תיטרף להיות קצת יותר ספציפי.
מקווה שעזרתי
Itamar_Zallman

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אפריל 14, 2015, 17:38:38 PM »
Slash silence thief 3-21g
אולי הטסט נשמע לך קצת מוגזם אבל המקל מתפקד גם בנמוך וגם בגבוה, יש לי חבר שיש לו אותו המון זמן והוא הוציא איתו שפמנונים גדולים ואפילו כסיף של 6 קילו במתוקים וברקודות וטוניות גדולות במלוחים. מצד שני המקל מתפקד גם בנמוך והוא דג איתו מושטים עם ניקלים של 3 גרם.
ממליץ לך על הרולר:
Shimano rarenium ci4+ 2500fb
רולר מעולה שעולה בכמה רמות על הדגם הקודם ובמחיר די טוב.
חוט בד זה כבר עולם שלם.. לי כבר לא אכפת..מעדיף ללכת על פאוור פרו 10 ליברות (נשמע חלש אבל גורר משאית מתבייש )
סט קל מאוד שתהנה ממנו מאוד לדעתי.
!..The Light Way Is The Right Way
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אפריל 14, 2015, 17:54:43 PM »
אולי הטסט נשמע לך קצת מוגזם אבל המקל מתפקד גם בנמוך וגם בגבוה, יש לי חבר שיש לו אותו המון זמן והוא הוציא איתו שפמנונים גדולים ואפילו כסיף של 6 קילו במתוקים וברקודות וטוניות גדולות במלוחים. מצד שני המקל מתפקד גם בנמוך והוא דג איתו מושטים עם ניקלים של 3 גרם.
ממליץ לך על הרולר:
חוט בד זה כבר עולם שלם.. לי כבר לא אכפת..מעדיף ללכת על פאוור פרו 10 ליברות (נשמע חלש אבל גורר משאית מתבייש )

חיכיתי לתגובה שלך..
כמה המקל עולה בארץ?
לגבי הרולר רק מחו"ל.
Itamar_Zallman

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אפריל 14, 2015, 19:57:40 PM »
ממליץ לך על הרולר:

חיכיתי לתגובה שלך..
כמה המקל עולה בארץ?
לגבי הרולר רק מחו"ל.
המקל עולה בארץ כ1400 שח, אם תמצא יד שניה או הנחה טובה אצל חנות- זכית.
לגבי הרולר, הוא עולה בחו״ל בין 800-1100 ש״ח אם אני זוכר נכון ללא משלוח.
הסט יחרוג מהתקציב במעט אבל הוא שווה את זה אתה בסדר
!..The Light Way Is The Right Way
YossiFish

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אפריל 16, 2015, 09:05:17 AM »
Yamaga blanks early 7-28
Shimano stradic ci4 3000