תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
10/12/2011 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:00 | פילוטה - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 34 |
הדו"ח:
דוח שתי יציאות סרגוסים שישי-שבת
יום שישי מגיעים אני והדוקטור לחוף אולגה בסביבות השעה 16:00, רצינו להגיע מוקדם יותר אבל בגלל ההיסוס מתחזית הרוח החזקה מאוד רצינו לדחות. מחלטים בכל זאת לנסות אפילו אם זה מאוחר.
לפי הדוחות שמקבלים מהדייגים הנמצאים לפנינו בחוף המצב לא טוב ואין הרבה סרגוסים עקב הזרם החזק, הרוח המטורפת והים הגבוה מאוד.
עד שעה 17:00 אני מוציא שלושה סרגוסים. נכנסים טיפה לתוך הלילה ומחליטים להישאר לדוג בלילה. עד השעה 20:00 כבר הספקתי להוציא 20 סרגוסים בגדלים שונים ויפים.רוב הדגים יצאו במקום מוגן מלא קצף. השותף הוציא 7 סרגוסים יפים גם הוא. ב20:15 מתקפלים הביתה.
יום שבת אני מגיע לים לבד, מתחיל לדוג בסביבות 12:30. מוצא כמה דייגים שמדווחים לי שמאז שעות הבוקר לא הוציאו אף דג!!! המצב יבש מאוד, הם אומרים. הים עדיין גבוה ועובד- רוח חזקה אבל פחות מאתמול. מתחיל לדוג באיזור הצפוני ומוציא חמישה סרגוסים יפים. ממשיך לחפש בכל מקום אפשרי – התנודה היא אלמנט חשוב. עד השעה 16:00 יש לי כבר 14 סרגוסים – כאשר 5 מהים בדגלים ממש יפים. אני מחוייב לפספס את שעת השקיעה – השעה הכי משמעותית בדייג סרגוסים אולי – עקב מליון טלפונים מהבית – חזור כבר!
אני חוזר הביתה עם 13 סרגוסים יפים – כאשר הסרגוס ה 14 סיים את דרכו מתחת לגלגלי המכונית פשוט נפל מהסל.
ציוד:
מקל: קוברה 240 גרם
פתיון: פילוטה
קרסים: מס 7
חוט ראשי: 30
חוט מוביל: 25