פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   המשך למקרה באשדוד |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: המשך למקרה באשדוד (נקרא 2158 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מעניין..
היום בדיוק היתה התכנית של אמנון לוי - על שוטרים מכים אשר לאחר הכאת אזרח זה או אחר מיד הוא מואשם בתקיפת שוטר...
לעיתים זה האנשים אך לעיתים שוטרים ומאבטחים, כל מקרה ונסיבותיו, ואכן לא צריך למהר "לקנות" את הגירסה הראשונית..
להתרשמותי, למאבטח היה כאן חלק לא מבוטל באירוע , את האמת יודעים רק המעורבים... הבעיה היא שלא בהכרח המשטרה ובית המשפט יגיעו לחקר האמת...
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי כשאדם מחליט לעבור על החוק. שלא יתלונן
זה לא משנה מבחינתי אם לשומר היה חלק או לא. אם הדייג לא היה נכנס למקום אסור שיבוא בתלונות רק לעצמו.
send from my Mobile
|
|
|
|
|
|
|
בהמה רצינית!!! מבקשים ממנו לצאת ממקום שמראש אסור לו להיות בו והוא מוציא מספריי(ם לפי גרסתו) כדי להוריד למאבטח(שרק עושה את העבודה שלו) אויר. אי אפשר להמשיך להצדיק אזרחים שפושעים ואח"כ לצפות לקבל חברה נורמלית רגוע וחיה עם עצמה בשלום. ה"דייג" הזה ללא ספק הרשה לעצמו יותר מדי. רפי אם הוא היה יושב ודג על היאכטה שאתה יוצא איתה לדוג ופתאום היית סתם כך מבקש ממנו לא לעשות זאת איך נראה לך סוג כזה של בן אדם שמרשה לעצמו להוריד אויר למאבטח באותו עם מספריים סכין או פינצטה היה מגיב לבקשתך?  ? אני כבר חשבתי על התשובה אז אני מציע שכל אחד אחר יחשוב לעצמו מה היה יכול להיות אם הוא היה במקום המאבטח... לא צריך להצדיק אזרח על פני הרשיות בכל מחיר אפילו שזה לא במודה!!
|
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
לפי דעתי הדייג לא אמור להכנס לשטח פרטי גם אם זה במטרה כביכול שלא פוגעת במקום ובטח שהוא לא היה צריך לאיים בפגיעה ברכוש הנמל שזה הרכב של המאבטח זה טימטום מוחלט עכשיו בנוגע למאבטח יש נוהל פתיחה בירי וחלק גדול ממנו זה אם פתחו בירי עליך ורק אז צריך לירות באוויר וכן הלאה לדעתי המאבטח עבר עבירה קשה מאד בזה שהוא פתח באש על בן אדם שבא לדוג גם אם הוא איים שהוא יפנצ'ר את הגלגל של הרכב יש הרבה אפשרויות מספיק אלימות לפני שמוציאים אקדח יכל פשוט לתפוס ולאזוק עד להגעת ניידת אין ספק ששניהם פעלו בניגוד לחוק לטעמי המאבטח זקוק לזמן טוב בישיבה בכלא הוא סיכן את החיים של הדייג בלי שום סיבה מוצדקת לטעמי עבריין גדול ואפילו חולה נפש
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
שניהם לא נבונים במיוחד.
המאבטח אולי חמום מוח ובטח שלא צריך להחזיק אקדח, אבל הרי כל האירוע לא היה מתרחש, אם הדיג לא היה נכנס למקום שאסור לו להכנס אליו, או לחלופין עוזב ברגע שהוא התבקש לעשות זאת, וגם אם התעקש לא לעזוב - בטח ובטח לא להתקרב עם מספריים (שבואו נהיה מציאותיים - אפשר לדקור איתם באותה הקלות כמו סכין) לרכב אבטחה.
אז שניהם אשמים, בדברים שונים, אבל הכל היה נמנע, אם הישראלי המצוי היה מוכן לקבל את העובדה שאסור לו להיות במקום מסויים (בין אם הוא מסכים עם זה או לא!).
וכל הסיפור שהוא קיבל צל"ש לפני זה על עזרה למנוע שוד זה טוב ויפה, ובאמת כל הכבוד לו, אבל תסלחו לי אם אני עושה השוואה כזו, זה בדיוק כמו שהיו רושמים על מאבטח הרמטכ"ל שאנס - אבל הוא היה לוחם מצטיין לפני זה והציל חיים... זה מוריד משהו מביצוע העבירה? לא. אז בדיוק אותו הדבר פה. זה שהוא היה אזרח למופת לפני מס' חודשים, לא אומר שהוא לא עבר על החוק הפעם.
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא מסכים איתך רפי לשומר ייתכן והיה עליו חלק מהאשמה אבל אם נלך לפי גרסת הדייג עצמו, הרי נראה שהתנהגותו היא תת רמה ודוגמה לרעה. ייתכן ולא קראת מה שהוא בעצמו אמר? בכלל, מלכתחילה, להיכנס למקום פרטי ואסור לדייג זה פסול, שלא לדבר על איום על השומר ושימוש בכלי חד...
מצידי, ממליץ לבית המשפט לזכות את השומר.
ואז באים ומתפלאים-למה יש סטיגמה רעה על דייגים ולמה מתחילים להסתכל עלינו בתור "גורם שלילי". עם דייגים כאלו, אני לא אסתובב ולא אחשיב את עצמי כחלק מהם!
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
|
הכל מסתכם בדבר אחד -אגו-  אם היה מוריד את הראש והולך בשקט זה לא היה קורה "אל תהיה צודק אלא חכם "
|
|
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
58
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
 |
|
|
בהמה רצינית!!! מבקשים ממנו לצאת ממקום שמראש אסור לו להיות בו והוא מוציא מספריי(ם לפי גרסתו) כדי להוריד למאבטח(שרק עושה את העבודה שלו) אויר. אי אפשר להמשיך להצדיק אזרחים שפושעים ואח"כ לצפות לקבל חברה נורמלית רגוע וחיה עם עצמה בשלום. ה"דייג" הזה ללא ספק הרשה לעצמו יותר מדי. רפי אם הוא היה יושב ודג על היאכטה שאתה יוצא איתה לדוג ופתאום היית סתם כך מבקש ממנו לא לעשות זאת איך נראה לך סוג כזה של בן אדם שמרשה לעצמו להוריד אויר למאבטח באותו עם מספריים סכין או פינצטה היה מגיב לבקשתך?  ? אני כבר חשבתי על התשובה אז אני מציע שכל אחד אחר יחשוב לעצמו מה היה יכול להיות אם הוא היה במקום המאבטח... לא צריך להצדיק אזרח על פני הרשיות בכל מחיר אפילו שזה לא במודה!! לא נכון...! לכל אזרח שמורה הזכות לעבור על החוק ויש עונשים קבועים למקרים כאלה. המאבטח מראש לא אמור להתעסק איתו וצריך היה להזמין משטרה. במקום זה הוא החליט ״להציק״ להם שזה רק מראה כמה שהוא דפוק המאבטח. אם הוא היה מזמין משטרה, היה מגיע שוטר והדייג היה מקבל תלונה (פלילית) על הסגת גבול. בגלל שהמאבטח היה ממש ״גיבור״ הוא החליט להתנהג כמו נער דפוק מלא אגו והציק להם. הדייג הסיג גבול, המאבטח ירה ללא הצדקה... . . . . סך הכל לא חסרים דייגים שנכנסים למקומות שאסור, יש דרך לטפל בהם בצורה חוקית. אל לנו לתת אפילו אלפית אחוז של הצדקה למאבטח, הוא לא מילא את תפקידו בצורה נכונה.
|
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
בהמה רצינית!!! מבקשים ממנו לצאת ממקום שמראש אסור לו להיות בו והוא מוציא מספריי(ם לפי גרסתו) כדי להוריד למאבטח(שרק עושה את העבודה שלו) אויר. אי אפשר להמשיך להצדיק אזרחים שפושעים ואח"כ לצפות לקבל חברה נורמלית רגוע וחיה עם עצמה בשלום. ה"דייג" הזה ללא ספק הרשה לעצמו יותר מדי. רפי אם הוא היה יושב ודג על היאכטה שאתה יוצא איתה לדוג ופתאום היית סתם כך מבקש ממנו לא לעשות זאת איך נראה לך סוג כזה של בן אדם שמרשה לעצמו להוריד אויר למאבטח באותו עם מספריים סכין או פינצטה היה מגיב לבקשתך?  ? אני כבר חשבתי על התשובה אז אני מציע שכל אחד אחר יחשוב לעצמו מה היה יכול להיות אם הוא היה במקום המאבטח... לא צריך להצדיק אזרח על פני הרשיות בכל מחיר אפילו שזה לא במודה!! לא נכון...! לכל אזרח שמורה הזכות לעבור על החוק ויש עונשים קבועים למקרים כאלה. המאבטח מראש לא אמור להתעסק איתו וצריך היה להזמין משטרה. במקום זה הוא החליט ״להציק״ להם שזה רק מראה כמה שהוא דפוק המאבטח. אם הוא היה מזמין משטרה, היה מגיע שוטר והדייג היה מקבל תלונה (פלילית) על הסגת גבול. בגלל שהמאבטח היה ממש ״גיבור״ הוא החליט להתנהג כמו נער דפוק מלא אגו והציק להם. הדייג הסיג גבול, המאבטח ירה ללא הצדקה... . . . . סך הכל לא חסרים דייגים שנכנסים למקומות שאסור, יש דרך לטפל בהם בצורה חוקית. אל לנו לתת אפילו אלפית אחוז של הצדקה למאבטח, הוא לא מילא את תפקידו בצורה נכונה. שי צר לי אך הפעם אני לא מסכים אתך לאף אזרח לא שמורה הזכות להפר את החוק חוקים נועדו לשמור על סדר ומי שמפר את הסדר צריך לשלם את המחיר תפקידו של המאבטח בנמל זה לשמור שהסדר לא יופר מי שביודעין נכנס לשטח שהכניסה אליו אסור והוא מגודר משולט ושיש בו אבטחה ובנוסף מאיים לפגוע ברכוש או בנפש עם כלי חד במקרא הנ''ל מספריים (שגם הם יכולות לפצוע קשה ואף להרוג ) שלא יתפלא שאילו התוצאות כשאתה הולך ראש בראש עם החוק כך בחשבון שלחוק יש יותר כלים , סמכות ,וכוח שי אם לאזרח יש סמכות להפר את החוק אז תסביר לי למה אתה לא הולך לדוג פורלים בדן ואם זכור לי נכון ניסיתה אפילו לקבל אישור מהרשויות לדוג שם יכול להיות שאתה פוחד להתעמת עם פקחי הרשות?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 07, 2015, 21:06:03 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
58
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
 |
|
|
בהמה רצינית!!! מבקשים ממנו לצאת ממקום שמראש אסור לו להיות בו והוא מוציא מספריי(ם לפי גרסתו) כדי להוריד למאבטח(שרק עושה את העבודה שלו) אויר. אי אפשר להמשיך להצדיק אזרחים שפושעים ואח"כ לצפות לקבל חברה נורמלית רגוע וחיה עם עצמה בשלום. ה"דייג" הזה ללא ספק הרשה לעצמו יותר מדי. רפי אם הוא היה יושב ודג על היאכטה שאתה יוצא איתה לדוג ופתאום היית סתם כך מבקש ממנו לא לעשות זאת איך נראה לך סוג כזה של בן אדם שמרשה לעצמו להוריד אויר למאבטח באותו עם מספריים סכין או פינצטה היה מגיב לבקשתך?  ? אני כבר חשבתי על התשובה אז אני מציע שכל אחד אחר יחשוב לעצמו מה היה יכול להיות אם הוא היה במקום המאבטח... לא צריך להצדיק אזרח על פני הרשיות בכל מחיר אפילו שזה לא במודה!! לא נכון...! לכל אזרח שמורה הזכות לעבור על החוק ויש עונשים קבועים למקרים כאלה. המאבטח מראש לא אמור להתעסק איתו וצריך היה להזמין משטרה. במקום זה הוא החליט ״להציק״ להם שזה רק מראה כמה שהוא דפוק המאבטח. אם הוא היה מזמין משטרה, היה מגיע שוטר והדייג היה מקבל תלונה (פלילית) על הסגת גבול. בגלל שהמאבטח היה ממש ״גיבור״ הוא החליט להתנהג כמו נער דפוק מלא אגו והציק להם. הדייג הסיג גבול, המאבטח ירה ללא הצדקה... . . . . סך הכל לא חסרים דייגים שנכנסים למקומות שאסור, יש דרך לטפל בהם בצורה חוקית. אל לנו לתת אפילו אלפית אחוז של הצדקה למאבטח, הוא לא מילא את תפקידו בצורה נכונה. שי צר לי אך הפעם אני לא מסכים אתך לאף אזרח לא שמורה הזכות להפר את החוק חוקים נועדו לשמור על סדר ומי שמפר את הסדר צריך לשלם את המחיר תפקידו של המאבטח בנמל זה לשמור שהסדר לא יופר מי שביודעין נכנס לשטח שהכניסה אליו אסור והוא מגודר משולט ושיש בו אבטחה ובנוסף מאיים לפגוע ברכוש או בנפש עם כלי חד במקרא הנ''ל מספריים (שגם הם יכולות לפצוע קשה ואף להרוג ) שלא יתפלא שאילו התוצאות כשאתה הולך ראש בראש עם החוק כך בחשבון שלחוק יש יותר כלים , סמכות ,וכוח שי אם לאזרח יש סמכות להפר את החוק אז תסביר לי למה אתה לא הולך לדוג פורלים בדן ואם זכור לי נכון ניסיתה אפילו לקבל אישור מהרשויות לדוג שם יכול להיות שאתה פוחד להתעמת עם פקחי הרשות? צור יקירי, אהוב ליבי... . שיעור קצר בדמוקרטיה: לכל עבירה בסדר הדין הפלילי יש עונש קבוע בחוק. במדינה דמוקרטית יש לכל אזרח את הזכות (לא סמכות...) לעבור על החוק כאשר הוא יודע מה המחיר שעליו לשלם כדי לבצע פעולה זו. הדבר דומה לקניה בסופר (נא להוציא את הרגש לחלוטין מהשיחה ולהשתמש אך ורק בשכל). יש לכל קונה (אזרח) את הזכות לקחת את המוצר ששיך לסופר (בינתיים) ולשלם עבור הלקיחה סכום מוסכם מראש (עונש). זו זכותו של כל קונה (אזרח). במדינות לא דמוקרטיות הזכות הזו לא קיימת (צפון קוריאה). . על השומר לעומת זאת חלים חוקים דומים אם כי מעט מחמירים. אם הוא ישתמש בנשקו שלא על פי דין הוא יהיה צפוי לעונש מסוים ( תלוי בתוצאת הירי ). אבל לליבו של הענין, העבירה שביצע השומר חמורה עשרות מונים מזו של הדייג. . ולגבי דיג פורלים בדן, על פי מה שכתבתי, אני פשוט לא. וכן לשלם מחיר גבוה על פורלים. בדיוק כמו שאני לא משלם על פורלים בחנות, המחיר לא שווה את הטעם... תחשוב, תבין... אוהב.
|
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
הכל מסתכם בדבר אחד -אגו-  אם היה מוריד את הראש והולך בשקט זה לא היה קורה "אל תהיה צודק אלא חכם " מדויק מאוד  וזה בדיוק מה שאני עושה בנמל לשם הגילוי הנאות, ועוד רבים כמוני. תפסו אותי- אמרו לי לצאת- יוצא החוצה וזהו. במצב הזה אף מאבטח גם החמום מוח הכי גדול מביניהם לא מתחרפנים ככה ומגיעים למקרים כאלה. הטעות כמובן של שניהם גם לטעמי. הדייג היה צריך לצאת כשאמרו לו לצאת, בלי להתחכם יותר מדי. לגבי המאבטח, בהנחה שגרסתו של הדייג היא הנכונה, הוא פעל בניגוד להוראות פתיחה באש. מספריים אינם מסכנים את חייו ובמיוחד כאשר הדייג (הטיפש יש לומר) מכריז שמטרתו היא הגלגל... בכלל כמעט ולא נתקלתי בדייג שנושא עליו סכין.. ברוב המקרים אלה אכן מספריים שיש כמובן לכולם בשפע. איזו גרסה שלא תהיה נכונה נקווה שרשויות החוק יכוונו לאמת.. וזה כמובן קשה כאשר האירוע לא מצולם. הוויכוח ביניכם צור ושי הוא על עצם הכניסה לנמל, מקום שאסור להיכנס אליו לדוג מלכתחילה. כאשר אני נכנס לשם, אני לוקח בחשבון אפשרות שא'- אני אתפס ע"י אבטחת הנמל, ב'- שיחמירו איתי עד כדי הזמנת ניידת משטרה שתחרים את הציוד, תיקח אותי לתחנה ויפתח נגדי תיק פלילי. במיוחד אם אני מסרב לדרישתם המפורשת פשוט לצאת ובזה הכל יכול להישכח. זו זכותי לקח את הסיכון הזה, ולדעתי זכותו של כל אדם. על עבירה כזו הענישה המקסימלית היא אכן תיק פלילי ולא ירי, אלא אם כמובן יתברר שהדייג אכן תקף את המאבטח. נחכה לפרסום תוצאות החקירה.. בינתיים מה שביקשתי בשרשור הקודם בנושא הזה תקף ונכון.. חבר'ה בואו לא נמהר לשפוט אף אחד כי עדיין איננו יודעים באמת מה היה שם.. מסקנות החקירה יהיו הכלי היחיד על פיו אפשר יהיה להביע דעה בנושא לכאן או לכאן, וגם הן כפי שכתב רפי לא תמיד עושות צדק.
|
|
|
|
|
|
סקומברנוס
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מסקרן אותי , האם מתישהו בעבר היה מותר לדוג בנמל ? ואם כן מתי זה השתנה ולמה ?
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1]