בוקר טוב.
רפי שפו על הירידה לפרטים בכל מה שקשור לטיוטה.
בכדי להצליח הדרישות שלנו צריך מאבק. צריך להביא את המידע שציינת על גבי הרשת. צריך לשתף כמה שיותר מעגלים. היום המאבק בעיקרו עבר לרשת ואולי צריך לצבוע את הפייס של הפורום בבאנר חדש ,"דייג מסחרי הורס את הים ".
חייבים לשנות גישה ולכוון את האש לכיוון שאנו רוצים להתמקד בו.
כאחד שסיים מאבק של שנתיים מול העירייה (לקח לי המון זמן איכות ,זמן דייג,זמן משפחה,ושעות שינה של דיונים בלילה), אני מציע להקים חמ"ל התנגדות והכי חשוב צריך תוכנית אסטרטגית ומסודרת.
גייסנו תרומות והכנו שלטים,מדבקות לרכבים,הכנו סרטונים והעלנו ב YouTube והבאנו את המידע לציבור וכך התחזקנו. כשהתחזקנו משמעותית ,ראש העיר כבר פחד. כל פוליטיקאי רוצה שקט.
וזה רמז לכיוון המאבק.
בתוכנית ההתנגדות לטיוטה חייבים לכתוב הכל ולעבוד על פיה.
וחייבים להבין את התמונה הגדולה.
ג'קי, כתבת דברים מאוד נכונים...

דברים חיוניים בכל התארגנות...
מבחינת תכניות אנחנו ערוכים עם תכניות רחבות ומפורטות...
כעקרון יש גם דף פיסבוק של י.ע.ד אשר לבסוף לא הופעל..
אכן ולפני הכל צריך לגבש חמ"ל -
עם קבוצת אנשים אכפתיים עם יכולות ועם נכונות להקדיש כמה שעות בשבוע...
מלבד סיעור המוחות כל אחד או שניים ירכזו תחום בו יש לבנאדם יתרונות יחסיים...
ודבר אחרון מידע אישי שלי.,העבר ניסו לעצור את הדייג המסחרי. אני יודע שהם ניצחו את המדינה בבג"צ ,בטענה שזה עסק שעובר מדור לדור. וכך הם ניצחו עפי חוק חופש העיסוק. כאשר הכל חוקי אף אחד לא יגול לסגור לך את העסק.
וחייבים להבין את התמונה הגדולה.
לדעתי אין שום פסק דין כזה..גם לא מדובר על עצירת הדיג המסחרי -
מדובר על עצירת דיג מסחרי עברייני או משמיד ועוד כמה צעדים הגיוניים...
למשל-
**אינך אמור לאסור דיג של מכמורתן אבל כן אפשר:
א. לא לסבסד את הדלק שלהם (כן כן, אנחנו משלמי המיסים מסבסדים אותם לפי החלטת מש' בחקלאות)
ב. לאכוף את החוק הקיים ולהשלים חקיקה, אך בינתיים - גם לפי החוק הקיים הם מבצעים עבירות דיג
ולפי החוק בקיים ניתן לחלט להם את הציוד ששימש לדיג עברייני...
ג. אנחנו בין המדינות היחידות בעולם שמאפשרות למכמורתן לעבוד עם גלגלים ורשת שמאפשרים גרירה
על סלע תוך הרס בתי הגידול וגריפת המוני לוקוסונים ושאר דגים, תקנה קטנה ואפשר למנוע זאת.
אגב, אפשר לאסור עליהם דיג בעונות רבייה ולשלם להם - בדיוק לפי מה שהצהירו למס הכנסה....
שום בגצ לא יתערב לזכותם בדברים שציינתי...