פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   יום חופש בשביל דייג מקיאק |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: יום חופש בשביל דייג מקיאק (נקרא 3315 פעמים) |
הדפסה |
|
|
igor81
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 25/3/2015 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | שקט עד גלי | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 10:00 | - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | | לא נשקל | | 10:20 | - | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | | לא נשקל | | 11 | - | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | | לא נשקל | | 11:20 | - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | | לא נשקל |
הדו"ח:עקב מזג אוויר סוער בזמן אחרון שלא מאפשר לצאת בסופ''שים קובעים יציאה ביום רביעי ב5:30 בבוקר ,עמית סלבה ואני, בסוף יוצאים רק אני וסלבה. מגיעים לנקודה הראשונה, עובדים חצי שעה - אין תוצאות ,ממשיכים לנקודה הבאה ושם אותו דבר  . ככה עברנו 4 נקודות ,השעה כבר 10 וים מתחיל להתברבר, חושב שזהו זה - כבר לא נתפוס כלום בשעות האלה ואז מגיע דג ראשון - פרידה לא גדולה  . מצב רוח משתפר ובטווח של שעה מוציא שני לוקוסים ו טונה, השעה כבר 11:30 - רוח צפוני וגלים מתחילים לעלות, מחליטים לזוז לכוון החוף  . האם זאת טונה או פלמידה עד עכשיו לא הבנתי, יש לה שיניים כמו של פלמידה ויש דמיון לטונה? אשמח להסבר.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2015, 16:14:42 PM על ידי igor81
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
סידרת לך מעורב ים תיכוני תענוג של יציאה כן ירבו כמותה
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בווינה, הפלמידה זה בוניטו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! דג לא מהים שלנו ולדעתי תפיסות בודדות היו חופי ים תיכון שלנו! http://en.wikipedia.org/wiki/Bonitoכך לפחות נראה לי!
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלחתי תמונוה לגני גולני חוקר הדגים לשם זיהוי. האם תוכל לשמור את הדג שלם אם יהיה צורך בו?
אגב, יש גם skipjack שהוא מאוד דומה אבל אינו מפוספס בגב למרות שההבדלים לא בולטים וניתן לטעות.
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קיבלתי תשובה מדני גולני, הדג אכן דג בוניטו (התפוצה האטלנטית), וזה דג לא מהגר מים סוף אלא טבעי לים תיכון. השם האנגלי atlantic bpnito, השם הלטיני sarda sarda: לינק לדג בדיוק: http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_bonito
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2015, 18:08:35 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
|
|
|
|
(Grouper1980)
|
"צוות נתניה" חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יופי של דייג איגור ואחלה יציאה נתתם לגבי הבוניטו - דג לא נפוץ בחופינו אבל בהחלט נמצא והוא טעים מאוד, שונה בתכלית מטונית רגילה בטעם ובמרקם שילוב של פלמידה לבנה וטונית מישהו שם בגד באחד המינים 
|
|
|
|
|
|
|
יופי של תפריט השגת איגור  אכן הבוניטו דומה מאד לטונית שנפוצה יותר ולמרות ההתחלה החלשה , לא התייאשתם ובסוף קיבלתם פיצוי יפה  טוב שיצאתם בזמן 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
אחלה טוב שהמשכתם עוד עכשיו בקשר לבוניטו אני יצאתי בסירה ביום שבת מול הרצליה ונתפסה בטרולינג כזו כחולה עם שיניים ופסים ואף אחד לא ידע מה זה פלמידה או טונה אני קראתי לה פלטונה בסוף העניין נשלחה תמונה למישהו שמבין והוא החליט שזה בוניטו אז כנראה שיש כאלו באיזור כרגע נראה טעים אחלה יציאה ובתאבון
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
הכי כייף לברוח מהעבודה למטרת דייג! דוח קצרצר ויופי של דגים כל הכבוד!!
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יציאה עם תוצאה יפה ומכובדת איגור  לוקוס ופרידה זה נהדר אך אין כמו לתפוס דג ראשון שטרם תפסת - אני בטוח שגם קיבלת פייט יפה וגם עשה לך מצב רוח מצוין...  אגב, יש מצב לעדכון לגבי הג'יגים ש"כיכבו" ביציאה? משקלים וצבעים?
|
|
|
|
|
|
igor81
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על עזרה בזיהוי הדג  אחלה טוב שהמשכתם עוד עכשיו בקשר לבוניטו אני יצאתי בסירה ביום שבת מול הרצליה ונתפסה בטרולינג כזו כחולה עם שיניים ופסים ואף אחד לא ידע מה זה פלמידה או טונה אני קראתי לה פלטונה בסוף העניין נשלחה תמונה למישהו שמבין והוא החליט שזה בוניטו אז כנראה שיש כאלו באיזור כרגע נראה טעים אחלה יציאה ובתאבון
פלטונה  ,נשמע טוב. יציאה עם תוצאה יפה ומכובדת איגור  לוקוס ופרידה זה נהדר אך אין כמו לתפוס דג ראשון שטרם תפסת - אני בטוח שגם קיבלת פייט יפה וגם עשה לך מצב רוח מצוין...  אגב, יש מצב לעדכון לגבי הג'יגים ש"כיכבו" ביציאה? משקלים וצבעים? תודה רפי, בערב אני אגיע הביתה ומעלה תמונות של ג'ינג'ים. תודה רבה לכולם 
|
|
|
|
|
|
igor81
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תמונה של ג'יג המנצח, 60 גר
|
|
|
|
|
|
|
כמו שכבר הבעתי את דעתי בעבר לגבי גיגים יקרים או זולים... זה גיג זול (אולי הכי זול) וברגע שאתה תפסת את צומת הלב של הדג הוא יתקוף... בשבילו לא מעניינת החברה או הצביעה וכל גיג שעולה מעל 30 שח בזבוז כסף!(דרך אגב אם כולם יחשבו ויעשו כמוני גם על הגיגים היקרים יורידו מחירים  ) וכל הכבוד על הדגים 
|
|
|
|
|
|
roy2
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|