רפי שלום,
אני מהמרכז ומשייט בהרצליה.
למען האמת אני לא יודע לדוג ומנסה לגשש דרכי את העולם הזה.
אנחנו ניסינו לדוג עם חוט 40 ודמוי. אולם מעוצמת הרוח והגלים הם ניתלשו.
זה כבר קרה לי בעבר בדרך מלימסול להרצליה.
לכן רציתי לדעת מה צריכה להיות המהירות ומה עובי החוט הרצוי.
מצ"ב צילום של שעון הרוח באחד המשבים היותר מגניבים בהפלגה.
ההפלגה עצמה הייתה מעולה ובוודאי שלא היה חשש לסירות או לצוותים.
היה יופי של ימאות, דייג לא כ"כ.
ברוך הבא לעולם הדיג בטרולינג נועם

לגבי החוט ותלישת הדמוי:
ככלל אני עובד בטרולינג עם דמויים על חוט 0.40 וזו ההמלצה שלי.
הדמויים לא נתלשו בגלל הרוח והגלים - אלא בגלל מהירות ההפלגה...ליתר דיוק זה שילוב של שלושה גורמים: מהירות ההפלגה, סוג הדמוי ועובי (וגם סוג) חוט..
ההסבר פשוט:
לדמוי במים יש התנגדות וגם לחוט,
אפילו אם תשחרר 150מ' חוט בלבד ללא דמוי ותנסה לאסוף עת המהירות גבוהה - תתקשה...
ככל שהדמוי יותר גדול או עם "כפית" גדולה או רחבה יותר או שוקע עמוק יותר - התנגדותו גדלה...
ככל שמהירותך גדלה - ההתנגדות גדלה וגדלים הלחץ על המקל והחוט ולמשל:
תכוון קלץ' פתוח יחסית ותפליג ב-3 קשר, תגביר ל:7קשר ותגלה שיש יציאת חוט ואז צריך להדק קלץ או להאט.
כנ"ל יש השפעה לדמוי: במהירות 4.5 קשר ודמוי קטן לא תרגיש דבר - שים דמוי ענק שצולל עמוק ויצא חוט..
לענייננו,
כשאתה מפליג במהירות של 8-9 קשרים ושם דמוי כבד שצולל עמוק -
אתה מעמיס על החוט את הלחץ והתנגדות שנובעים מהמהירות הגבוהה ובשילוב עם אלו שמייצר הדמוי,
אתה גם מחזק הרי קלאץ כדי לעצור את יציאת החוט שמתחילה להיווצר כתוצאה מהלחץ - ואז החוט קורס...
יכול לומר לך כי דמויי אקסראפ-מגנום-20 שצוללים עד 6.7מ' - דמוי לא צר עם כפית לא קטנה,
גררתי על חוטי 0.40 במהירות של 6.5 קשר ללא בעיה, כנ"ל דמויים דומים של מאיה מבחינת גודל ועומק..
יכול לומר לך כי דמויי אקסראפ-מגנום-30 שצוללים עד 9מ' - דמוי גדול ורחב עם כפית גדולה -
גררתי על חוטי 0.40 במהירות של 5 קשר וללא בעיה...
בקיצור, עם חוט 0.40 אל תעמיס עליו מהירויות של 8-9 קשר עם דמויים גדולים שצוללים עמוק...
כשאתה מבין כי ההפלגה תהיה מעל 6 קשרים - תעביר לדמוי שיוצר פחות התנגדות או שים חוט עבה יותר..
חלק מדמויי יוזורי למשל - גם המעמיקים לצלול, הם יותר צרים ומייצרים פחות התנגדות ופחות לחץ על החוט...
או אקסראפ-מגנום-15 או דמויי מאיה הקטנים יותר - ייצרו פחות לחץ וגם ה:7.5 קשר בודאות לא יקרעו 0.40,
בהפלגות לחו"ל לך על 0.50 לפחות - לא כי לאלבקורים צריך יותר מאשר 0.40 אלא בגלל המהירות...
זהו לנושא הזה...