| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 18/3/2015 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 04:30 | דמוי דג בינוני - זי בייטס מינו | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 2 | 1.600 |
| 0600 | ניקל בינוני - כסוף | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | מוערך 500 ג' |
| 07:45 | גיג קטן - כסף ירוק | לברק-חלק | 1 | 1.830 |
הדו"ח:
שלל מגוון
יום שלישי בערב אחרי שבמהלך היום בזבזנו והצבענו, בודק את מצב הים , הים עובד ותחושת הבטן לגבי הקיאק אומרת כי עדיף להשאיר אותו מכוסה. מחליט כי אם אין קיאק תמיד יש ז'ירז'ור, מכין ציוד כאשר המטרה.. ברקודות (רון דדון ומוקי עם התפיסות שלהם הדליקו אותי), הציוד הנבחר- חכה של מיג'ור קראפט זאלץ משקלים 5-20 , רולר שימנו סימטרי 2500 שעליו יושב חוט 20 ליברה בעובי 0.18 מעולה של ספקטרה שמצאתי באי.ביי המחיר מצחיק. לווסט נכנסים קופסת גיגים קטנים של 16 ו-20 גרם + ניקלים. וקופסה של 8 דמויים מינו בצבעים לבן , צהוב וגם זהב אדום.
יום רביעי 03:30 אני מניע את הרכב ומחליט כי היום נוסעים לחוף הקרוב ביותר לביתשיש בו שובר גלים ומאפשר עבודה לים הפתוח. בנסיעה שעורכת כעשרים דקות שומע על "המהפך" של הליכוד, אבל אותי מעניינות כרגע רק הברקודות.
מגיע לחוף, ים עובד מעט, מתארגן על הציוד ותוך 10 דקות אני כבר מקפץ בזהירות מסלע לסלע , מוצא אחד שטוח יחסית ומחליט שפה עוצר, המיים הקרים נותנים קצת שפריצים אבל בקטנה, זה רק שומר על ערנות....
הדמוי הנבחר "מריה צייס" לבנה לגמריי, עובד איתה כרבע שעה ללא הענות.מחליט להחליף לזיפ בייטס הכסוף עם נקודות שחורות וראש שחור , שלוש משולשות, עבודה איטית עם עצירות לשתי שניות ואז פשוט משיכת הדמוי עם המקל כמו ג'ארק, ושוב גלגול.... ככה עובד כ- 10 דקות ואז תיקתוק על הדמוי...כאילו משהו מנסה לנקר אותו...אופייני לברקודה עצירה ..גלגול נוסף והתקיפה מגיעה...פה חשוב לי לומר לברקודות אני לא נותן הוק סט כלפי מעלה אלה דווקא הצידה מכיוון שלברקודה פה צר וכאשר אתה נותן הוק הצידה המשולשות הנוספות של הדמוי ננעצות גם הם בד"כ באזור הגחון והזימים. ואכן הברקודה מגיע אחרי מלחמה מהנה וקצרה כאשר היא נעולה על כל שלושת הקרסים.
אני מחייך בהנאה ומשחרר אותה ישירות לשחילר. המשך עבודה ואחרי מספר דקות מצטרפת אליה השנייה ואחריה גם השלישית , אבל זו מחליטה ברגע האחרון להתנער על הסלעים ומצליחה לזכות בחנינה ושוחה לה חזרה
. האור כבר עולה ואני מקבל עוד תקיפה אך ללא נעילה וכאשר האור כבר מלא זה נגמר. אני מחייך בהנאה שתי ברקודות יפות אצלי נהניתי מהתקיפות והכי חשוב אני לבד שקט של בוקר מוקדם והאויר הנפלא ממלא את הראות.

מחליף את הדמוי לניקל כסוף 14 גרם ומחליט לחפש טוניות או ברקודות בגלגול מהיר עם הקפצות... בזריקה הרביעית תקיפה חזקה יציאת חוט ובום אני בסלע..לרגע לא מבין ואז חושב לוקוס... משחק איתו כדקה עם שחרור חוט ומשיכות והבחור בסוף זז מהסלע ואני מעלה אותו ..בחור ששוקל כ- 1/2 קילו ומבחינתי בר שחרור..אבל הבחור בלע את כל הניקל עד הבטן
ונאלץ לעבור ניתוח שאותו לא שרד ולכן מצטרף לחבריו על השחילר
.מרים מבט לכיוון דרום ורואה כי על החוף הגלים יוצרים משטחי קצף יפים והזרמים החוזרים נראים בברור בחוץ המעורב חול וסלעים. מתקפל מהשובר השעה 7 בבוקר ואני מחליט כי אני מקציב לעצמי שעה של שוטטות מהנה על החוף לחיפוש לברקים.
מרכיב ג'יג כסוף ירוק במשקל 21 גרם משולשת בזנב וזוג אסיסט הוק קטנים עם טיזרים בראש.
מטייל על החוף זורק רחוק ככל האפשר ומחזיר בהקפצות כמו שור ג'יג... לאחר חצי שעה של שוטטות,,, בום הג'יג נתקע בסלע..
קצת משיכות הקפצות ימינה ושמאלה והבחור משתחרר .. ואני ממשיך לעבוד ואז בום.... שוב תקוע
בסלע.. משיכות והקפצה ואזזזזזזזזזזזזז הסלע מושך חוט חזרה ומתחיל לנוע דרומה
..מבין כי יש לי עסק עם לברק במשקל טוב ומגלגל לאט לאט תוך שאני מתקדם דרומה איתו על החוף... הגלים עוזרים לי לקדם אותו לחוף ואכן לאחר כ- 2 דקות שוכב על החול לברק גדול ויפה ..תפיסה בזנב והנפה לשטח יבש ומוגן מהמיים... ואז שוכב לו לברק במשקל של 1.830 גרם (נשקל ברכב)
.אני מחוייך מאוזן לאוזן כי בוקר כזה של ז'ירז'ור לא היה לי הרבה מאד זמן. השלל מגוון השעה רק 8:15 ואני מחליט שזהו להיום, הים פינק אותי מספיק להיום ולא צריך להתחזר.
אז חברים הים בתקופה האחרונה מלא הפתעות .. צאו ותהנו.