פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   דיג ספורטיבי !! |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיג ספורטיבי !! (נקרא 8248 פעמים) |
הדפסה |
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
אני לא חושב שמה שאנו עושים הוא דייג ספורטיבי בדייג ספורטיבי יש חוקים אחד החוקים הוא להחזיר את הדגים למים לאחר מדידה ושקילה לא נראה לי שיש דייג בפורום זה או אחר שנוהג כך לכן לדעתי הגדרת הדייג שלנו צריכה להיות דייג חובבני ולא ספורטיבי
הנה מצאת אחד כזה - נעים להכיר  ספורט - הוא בעצם השתתפות בפעילות תחרותית ,הנאה , בריאות (במקרה של פעילות גופנית). הדייג - על אף שהפעילות הגופנית בו מינורית , הרבה דייגים מוצאים בו היבט בריאותי (בעיקר לנפש) וכמובן הנאה. היות ורובנו יוצאים לים שלא במסגרת תחרותית, נושא השקילה והמדידה לא בא לידי ביטוי, אך עם התפתחות הפורומים והשיתוף - צילומים ותיעוד תוכל למצוא לרוב,(שיחרורים פחות). אני לא יוצא לים במטרה לצוד ארוחה, אני יוצא במטרה להנות ולשפר את התוצאות (כמות/גודל/משקל). כל מה שתפסתי והיה לו יכולת לשרוד - שיחררתי. (לא תפסתי אינטיאס כך שלא היה פיתוי גדול  ) בקיצור - אני מזדהה עם ההגדרה שלך : ספורט = תפיסה,תיעוד, שיחרור חשוב לציין - אין בדבריי שמץ ביקורת למי שנוהג אחרת - אנחנו מתייחסים פה רק להגדרת הספורטיביות.
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 05, 2011, 22:47:05 PM על ידי עדי
|
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אני לא חושב שמה שאנו עושים הוא דייג ספורטיבי בדייג ספורטיבי יש חוקים אחד החוקים הוא להחזיר את הדגים למים לאחר מדידה ושקילה לא נראה לי שיש דייג בפורום זה או אחר שנוהג כך לכן לדעתי הגדרת הדייג שלנו צריכה להיות דייג חובבני ולא ספורטיבי
הנה מצאת אחד כזה - נעים להכיר  ספורט - הוא בעצם השתתפות בפעילות תחרותית ,הנאה , בריאות (במקרה של פעילות גופנית). הדייג - על אף שהפעילות הגופנית בו מינורית , הרבה דייגים מוצאים בו היבט בריאותי (בעיקר לנפש) וכמובן הנאה. היות ורובנו יוצאים לים שלא במסגרת תחרותית, נושא השקילה והמדידה לא בא לידי ביטוי, אך עם התפתחות הפורומים והשיתוף - צילומים ותיעוד תוכל למצוא לרוב,(שיחרורים פחות). אני לא יוצא לים במטרה לצוד ארוחה, אני יוצא במטרה להנות ולשפר את התוצאות (כמות/גודל/משקל). כל מה שתפסתי והיה לו יכולת לשרוד - שיחררתי. (לא תפסתי אינטיאס כך שלא היה פיתוי גדול  ) בקיצור - אני מזדהה עם ההגדרה שלך : ספורט = תפיסה,תיעוד, שיחרור האמת שגם אני יוצא לדוג למטרת הנאה הדגים אם נתפסים הם בונוס מכיוון שרובינו כן לוקחים חלק מהדגים שהם תופסים הגדרת הדייג היא דייג חובבני 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
בוא נסגור על זה שכול דיג הוא בעצם ציד ! למעשה כולנו , כל בני האדם , ציידים מיום היוולדם .
בחזקת "החזק שורד".
כל החוקים והתקנות שתקימו אי פעם נועדו רק בכדי שבני האדם יוכלו להמשיך לצוד (לדוג) עוד שנים רבות , כך גם הדורות הבאים של כולנו גם יחד.
כנ'ל לגבי צמחייה והשמירה על פרחים מוגנים , כדי שבני האדם יוכלו לשטוף את העיניים עוד שנים רבות ....
כך ברא אותנו , ככה יצר אותנו , שורדים את המציאות עד כלות , לעתים עד כלות הכל לצערנו. יש בהחלט מקום , ולו רק בגלל שאנו מחשיבים עצמנו ישות נבונה וחושבת , שנעשה מעשים אשר יעצרו את יצר ההרס והחורבן שאנו טומנים עמוק בחובנו בכל אספקט שנסתכל עליו.
הניסיונות לא תמיד צולחים בנושאים מסוימים ובינתיים הנזק נעשה ואנחנו מרגישים זאת , כמו במצב הדיג.
תקראו לזה חובבני , ספורטיבי , מקצועני , מסחרי....בכל אנחנו צריכים גבולות , וכמובן....צריך כפי שרשמתי מי שיציב לנו אותם !
ובינתיים , ההגדרה נשארת הגדרה בעיניי המתבונן בלבד.
|
|
|
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
היות ואני לא ממש דייג ספורטיבי ,לא ממש דייג מקצוען,אלא סתם דיג חובב ;)אז אין ברשותי את כל חוקי הדיג הספורטיבי. אבל חוק אחד קטן קטן הייתי ממליץ לאמץ . מעל 3 דגים תשחרר. תאמת ,אני מדבר על דגים בעליי נוכחות כמו לברק ,גומבר,ברקודות ,אינטיאסים ....כאלה שלי בכל אופן נראה שהם חשובים למערכת האקולוגית ,ואל תשאל למה .סתם אינטואיציה אישית. וכן ...שיחררתי כבר דגים אומנם לא הרבה כי לא ממש הצלחתי להוציא ביציאה אחת יותר משנים שלושה . וכן ...מעולם לא מכרתי ו אפילו לא חשבתי למכור דג בכדי לממן ציוד דייג. כל שברצוני להעלות בדיון הזה שאת האנדרנאלין שזורם בגופי לאחר תפיסה של דג ,קשה מאוד לשחזר אז חבל שגם זה יעלם אוטוטו.
שמור לי ואשמור לך זה אחלה משפט ביחסי אדם וטבע ....לא?
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
צור, שמוליק ועדי, מאחר שאנו עוסקים בדיון הזה יותר בענין ההגדרה, "נפל לי האסימון"... לשיטתכם, הואיל שאין מדידה-תעוד-שחרור אזי מה שאנחנו עושים זה דיג "חובבני" ולא "דיג ספורטיבי". ההגדרה הגיונית ולא ניתן לומר שהיא שגויה או מופרכת או "לא נכונה". היא נכונה מבחינתכם ונכונה להשקפת אחרים מן הסתם. מאידך, אין זו בהכרח הגדרה אוניברסלית, לפיה דווקא זה דיג ספורטיבי ובהעדר "מדידה-תעוד-שחרור" לא מדובר בהגדרה של "דיג ספורטיבי". משכך, כל אחד יכול להגדיר דיג ספורטיבי כראות עיניו- כל עוד זה בגבולות הסביר והמקובל בעיני רבים. לגישתי פני הדברים שונים, ומדוע: אם מדברים על מי שנוהג לרוץ בחוף הים עם חברים ולהוסיף שכיבות סמיכה וכפיפות בטן "בשביל הכושר", נהוג לומר שהוא עוסק ב"פעילות ספורטיבית". הרי גם הרופאים ממליצים לפעמים "לעסוק בפעילות ספורטיבית". בדוגמאות שציינתי, למרות שאין חולק שלא מדובר בתחרות אתלטיקה, גם כשלא מודדים ולא מתחרים- ההגדרה מקובלת. לשיטתכם ולהגדרתכם- זו "פעילות גופנית" ולא "פעילות ספורטיבית", אך להגדרת אחרים (שמקובלת בציבור) זו פעילות ספורטיבית. על אותו משקל, דיג חובבני הוא כמו ריצה על החוף, חדר כושר, רכיבה לא תחרותית על סוסים, רכיבה על האופניים של שמוליק  כלומר- פעילות ספורטיבית של דיג חובבני שחלקנו נוהגים לכנות "דיג ספורטיבי" וחלקנו "דיג חובבני".... כל זאת להבדיל מדיג מסחרי ודיג שמבוצע בשיטות מסחריות. מקווה שהצלחתי להגן על הגדרת המונח "דיג ספורטיבי", חייב בלית ברירה....  שהרי פורום הדיג הספורטיבי קרי I.S.F כבר הפך למותג- אם תהיו לגמרי צודקים אז יש לנו בעיה  וברצינות, נראה לי כי שתי ההשקפות נכונות... אביחי, קראתי בעיון את תגובותיך, בשתי מילים: חסכת לי"  בשבע מילים: "לא יכלתי להגדיר זאת יותר טוב ממך" 
|
|
|
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
יששששששששששששש עוד כמה דיונים ואתה הולך להתחרות בדייג ספורטיבי.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
צור, שמוליק ועדי, מאחר שאנו עוסקים בדיון הזה יותר בענין ההגדרה, "נפל לי האסימון"... לשיטתכם, הואיל שאין מדידה-תעוד-שחרור אזי מה שאנחנו עושים זה דיג "חובבני" ולא "דיג ספורטיבי". ההגדרה הגיונית ולא ניתן לומר שהיא שגויה או מופרכת או "לא נכונה". היא נכונה מבחינתכם ונכונה להשקפת אחרים מן הסתם. מאידך, אין זו בהכרח הגדרה אוניברסלית, לפיה דווקא זה דיג ספורטיבי ובהעדר "מדידה-תעוד-שחרור" לא מדובר בהגדרה של "דיג ספורטיבי". משכך, כל אחד יכול להגדיר דיג ספורטיבי כראות עיניו- כל עוד זה בגבולות הסביר והמקובל בעיני רבים. לגישתי פני הדברים שונים, ומדוע: אם מדברים על מי שנוהג לרוץ בחוף הים עם חברים ולהוסיף שכיבות סמיכה וכפיפות בטן "בשביל הכושר", נהוג לומר שהוא עוסק ב"פעילות ספורטיבית". הרי גם הרופאים ממליצים לפעמים "לעסוק בפעילות ספורטיבית". בדוגמאות שציינתי, למרות שאין חולק שלא מדובר בתחרות אתלטיקה, גם כשלא מודדים ולא מתחרים- ההגדרה מקובלת. לשיטתכם ולהגדרתכם- זו "פעילות גופנית" ולא "פעילות ספורטיבית", אך להגדרת אחרים (שמקובלת בציבור) זו פעילות ספורטיבית. על אותו משקל, דיג חובבני הוא כמו ריצה על החוף, חדר כושר, רכיבה לא תחרותית על סוסים, רכיבה על האופניים של שמוליק  כלומר- פעילות ספורטיבית של דיג חובבני שחלקנו נוהגים לכנות "דיג ספורטיבי" וחלקנו "דיג חובבני".... כל זאת להבדיל מדיג מסחרי ודיג שמבוצע בשיטות מסחריות. מקווה שהצלחתי להגן על הגדרת המונח "דיג ספורטיבי", חייב בלית ברירה....  שהרי פורום הדיג הספורטיבי קרי I.S.F כבר הפך למותג- אם תהיו לגמרי צודקים אז יש לנו בעיה  וברצינות, נראה לי כי שתי ההשקפות נכונות... אביחי, קראתי בעיון את תגובותיך, בשתי מילים: חסכת לי"  בשבע מילים: "לא יכלתי להגדיר זאת יותר טוב ממך"  חלק מהגדרה של ספורט זו הגינות לתפוס דג להנות מהפיט להתרשם מהדג ולשחרר זו הגינות אני מדבר על שיחרור גורף של כל מה שניתפס לא שיש לי משהוא נגד לקחת דגים אבל ברגע שלוקחים אין הגינות ואז ההגדרה לא יכולה להיות ספורט
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
אז לפי כל מה קראתי .כולם מדברים על זומזום ובעצם אף אחד לא ראה אותו ולא יודע על בטוח איך נראה
יש הטוענים שהוא גבוה עם עיניים כחולות וכאלה טוענים שמדובר בגמד עם שיער מטולטל !!
זה שהממסד לא דואג לדבר הזה שנקרא דיג ספורטיבי ולא הגדיר אותו במילים או קבע חוקים כל אחד מאיתנו
מפרש את זה אחרת לפי מה רואה לנכון בעיניו !!
רובכם יודע שבמדינות נאורות ( ארה"ב למשל ) הממסד דאג לספורט זה ומיסד אותו...אסור לדוג בכלל בלי רשיון.
בזמן שמשלמים רשיון מקבלים הסבר כתוב לגבי החוקים באותה מדינה ..מה מותר ומה אסור !!
גודל מותר וגודל אסור לקחת הרי בדיג לא בוחרים מה נתפס ..נתפסים גם קטנים
וזה שמגדירים בדיוק מה הגודל המינימלי לקחת אומר שמותר לקחת ..וזה עדיין דיג ספורטיבי !!
כמות מקסימלית לקחת אומנם יש יוצאים מהכלל ..בכמה מדינות או אזורים דווקא ..אסור לקחת
בכלל אבל זה נדיר יותר ..מותר לשמור ולקחת והדבר מוגדר בפירוש ברשיון הדיג
מה עושים עם הדג שלקחנו? !! הם לא מתערבים בעניין בכלל .כי זו בחירתו וזכותו של הדייג בלבד
בהיעדר הגדרה מוסכמת אעדיף לקרוא " לתחביב " או "לספורט " שאני עוסק בו כאן רק במילה אחת
"דיג " ..זה לפחות מוסכם על כולם
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
 |
|
|
דיג ספורטיבי , כשמו כן הוא , סוג מסוים של ספורט בו עוסקים האוהבים את סוג הספורט הזה. כמו בכל ענף ספורט , ישנם חוקים למשחק הזה. השאלה הנשאלת היא , מהם החוקים במדינתנו לסוג ספורט שכזה ? האם זה מוכר כספורט כאן ? האם ישנם בכלל חוקים או שההמונים קובעים את החוקים לפי נורמה מקובלת בינם לבין עצמם ....?  בכל סוג של ספורט , ישנו גם בעל הדעה והמחליט בנושא לגבי חוקים , תקנונים , כללי התנהגות והתנהלות..... במדינות מסוימות יש "שר הדיג " (נורבגיה כמדומני...אשה ממלאת תפקיד זה-שמה ליזבת ברג) , שם השר קובע את החוקים , את הכללים ותחתיו ישנם עובדים שתחת אחריותם לאכוף את הכללים והחוקים האלה , פקחים , כמו שופט בכדורגל. ברגע שיש סדר וכללים , הספורט נראה כמשחק הוגן לכולם , תחת כללים הנוגעים לכולם , בהחלטות שמתקבלות בצורה הגיונית ומלוטשת למען הספורט והמשחק כמו גם למען כל העוסקים בו. כל דבר שנעשה בצורה כזו , רואים אותו העוסקים בדבר , כחוק ! הספורט נשאר נקי עד כמה שניתן , וכיף לעסוק בו לבד , ועם המשפחה גם. מהספורט הזה אפשר גם להתפרנס כמובן , ואפשר לעשות זאת בצורה חובבנית כמובן , הכל לפי חוק. מי כאן מחליט על מה ? דיג ספורטיבי להבנתי הוא מפורש כפי שהעוסק בדיג או הצופה מן הצד מפרש אותו. כל דבר יכול להתפרש לכל כיוון אפשרי כאשר אין הגדרה ברורה וחדה. אני רואה טוב , שני רואה רע ושלישי יושב על הגדר באין עניין אמתי. אני רואה דיג כספורט בשבילי . במקום ללכת לשחק כדורגל (הלך הקרסול...הלך הגב  ) , אני הולך לדוג !  כך מתבטא ה" דיג ספורטיבי" אצלי.  גם אם יש חוקים במדינתנו הקטנה כמעט ואף אחד לא אוכף אותם דייג ספורטיבי זה שיחרורים אצלנו לפחות לשחרר את הקטנים לצורך התרבות מה שלא קורה בדרך כלל
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני יוצא לדוג בשביל הספורט  אני אומר הגינות יש גם אם לא מחזירים את הדגים לא לשכוח שיש חוקים שאנחנו משתמשים בדיג זה לתת לדג הזדמנות לברוח ,לעמוד באותו כח שיש לדג כמו בצלילה חופשית לא משתמשים בבלונים אז אני נושם בכוחות עצמי בחכה אותו בסיס וכולנו כן שומרים על החוקים האלה למה ? בסירה גם משתמשים בחכות ולא ברשתות זה אומר שהגינות כן קיימת אצלנו אז כולם אומרים בגלל שאני לא משחרר את הדג אז זה לא ספורטיבי ?
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
"אז כולם אומרים בגלל שאני לא משחרר את הדג אז זה לא ספורטיבי ? " מוטי..שאלה מאד מעניינת !! 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
"אז כולם אומרים בגלל שאני לא משחרר את הדג אז זה לא ספורטיבי ? " מוטי..שאלה מאד מעניינת !!  ויש לה גם תשובה בארה"ב הנאורה לכאורה יש דיג ספורטיבי של מרלין (דג חרב) לצורכי תחרות ואיך אתם חושבים שהדג מגיע לשקילה (מת לגמרי) אז ספורטיבי או לא זה דיון שלא יגמר לעולם כמו שכבר כתבתי כאן יש דברים יותר חשובים מאשר להתעסק בהגדרות התחביב והם לנסות להשפיע על הדייגים לאסוף את מה שהם משאירים אחריהם בים כך לפחות יהיה לנו ולים יותר נחמד ונקי ולא נפגע בסביבה ומשם הדרך יותר קלה לדברים אחרים
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
"אז כולם אומרים בגלל שאני לא משחרר את הדג אז זה לא ספורטיבי ? " מוטי..שאלה מאד מעניינת !!  אין קשר לשיחרור הדג. בכול העולם תמצא זמנים,מקומות,כמויות וגדלים שניתן לקחת את השלל שנתפס. העניין הוא שבזמנים אחרים או במקומות אחרים או כמויות וגדלים אחרים,לא תוכל לקחת וזה מה שיוצר איזון. ללא תקנות ברורות שנאכפות אין דרך למצב את הדיג בארץ כספורט. בינתיים אנחנו עושים "כאילו"... לשיטתי,ההגדרה של דיג ספורטיבי בשלב הזה היא שאני לוקח רק מה שאני מתכוון לאכול או לפנק את משפחתי. אני לא מספק דגים לשכנים,למשפחה של אשתי,לעמותות,לחנויות או מסעדות. הדיג הוא שלי,בשבילי ולעצמי. אם אני לא אשמור עליו,הוא לא יהיה... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
 |
|
|
דיג ספורטיבי , כשמו כן הוא , סוג מסוים של ספורט בו עוסקים האוהבים את סוג הספורט הזה. כמו בכל ענף ספורט , ישנם חוקים למשחק הזה. השאלה הנשאלת היא , מהם החוקים במדינתנו לסוג ספורט שכזה ? האם זה מוכר כספורט כאן ? האם ישנם בכלל חוקים או שההמונים קובעים את החוקים לפי נורמה מקובלת בינם לבין עצמם ....?  בכל סוג של ספורט , ישנו גם בעל הדעה והמחליט בנושא לגבי חוקים , תקנונים , כללי התנהגות והתנהלות..... במדינות מסוימות יש "שר הדיג " (נורבגיה כמדומני...אשה ממלאת תפקיד זה-שמה ליזבת ברג) , שם השר קובע את החוקים , את הכללים ותחתיו ישנם עובדים שתחת אחריותם לאכוף את הכללים והחוקים האלה , פקחים , כמו שופט בכדורגל. ברגע שיש סדר וכללים , הספורט נראה כמשחק הוגן לכולם , תחת כללים הנוגעים לכולם , בהחלטות שמתקבלות בצורה הגיונית ומלוטשת למען הספורט והמשחק כמו גם למען כל העוסקים בו. כל דבר שנעשה בצורה כזו , רואים אותו העוסקים בדבר , כחוק ! הספורט נשאר נקי עד כמה שניתן , וכיף לעסוק בו לבד , ועם המשפחה גם. מהספורט הזה אפשר גם להתפרנס כמובן , ואפשר לעשות זאת בצורה חובבנית כמובן , הכל לפי חוק. מי כאן מחליט על מה ? דיג ספורטיבי להבנתי הוא מפורש כפי שהעוסק בדיג או הצופה מן הצד מפרש אותו. כל דבר יכול להתפרש לכל כיוון אפשרי כאשר אין הגדרה ברורה וחדה. אני רואה טוב , שני רואה רע ושלישי יושב על הגדר באין עניין אמתי. אני רואה דיג כספורט בשבילי . במקום ללכת לשחק כדורגל (הלך הקרסול...הלך הגב  ) , אני הולך לדוג !  כך מתבטא ה" דיג ספורטיבי" אצלי.  גם אם יש חוקים במדינתנו הקטנה כמעט ואף אחד לא אוכף אותם דייג ספורטיבי זה שיחרורים אצלנו לפחות לשחרר את הקטנים לצורך התרבות מה שלא קורה בדרך כלל שלמה.. מחקרים בעולם הוכיחו שהטענה והדרישה לשחרר דגים קטנים, אינה בהכרח עוזרת לקיום המין לשנים הבאות. דווקא שחרור של גדולים , דגים שהגיעו לשלב ההתרבות ונקבות הריוניות , הם אלה שחייבים בשחרור שלהם. את הקטנים אפשר לקחת. רק לידיעה. 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
חברים אנחנו מדברים ,יש כמה חברים שלי יצאו לדייג בחוף בצת פתחו להם רשתות  באמצע הדייג נו מה אפשר לומר אין מה לומר חברים זה פשוט בושה מה שקורה כאן אין פיקוח בכלל  שמורת טבע חחחחחחחחחח
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3] 4