פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   חמדנות או חזירות? (וגם: דניסים - לשחרר או להוציא כמה שיותר?!) |
עמודים: 1 2 [3]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חמדנות או חזירות? (וגם: דניסים - לשחרר או להוציא כמה שיותר?!) (נקרא 7781 פעמים) |
הדפסה |
|
rob
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
63
|
|
רפי שכתבתי כולנו - הכוונה לכלל הציבור ולא לדייגים מהוללים כמונו  @isf 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי, את ה PDF תמצא בצד ימין של דף התקציר, מודפס בכיתוב צהוב בערך במקביל לשורה הרביעית או החמישית של גוף התקציר.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
רפי שכתבתי כולנו - הכוונה לכלל הציבור ולא לדייגים מהוללים כמונו  @isf  רוברט, ואני בכלל חשבתי שהתכוונת לכחלון...  רפי, את ה PDF תמצא בצד ימין של דף התקציר, מודפס בכיתוב צהוב בערך במקביל לשורה הרביעית או החמישית של גוף התקציר.
תודה ראובן, מצאתי....  ממליץ לכולם לקרוא, נכתב בידי כמה מומחים כולל ד"ר דני גולני, מרתק: "השפעת החקלאות הימית על השונות הגנטית של אוכלוסיות טבעיות - דגי דניס בים התיכון ובים סוף כמודל"עוד נכתב שם בין היתר: "אחד האיומים המשמעותיים על האוכלוסייה הטבעית של דגי הדניס הוא בריחה של דגים רבים מחוות הדגים אל הטבע והפרת האיזון הגנטי של אוכלוסיית–הבר"ובהמשך: "שונות גנטית היא תנאי הכרחי לכך שאוכלוסיות ישרדו בטבע. ירידה בשונות הגנטית מביאה לירידה בכושר ההסתגלות של האוכלוסייה ובסופו של דבר עלולה גם לגרום להכחדתה, בתהליך של ערבול הגורם להכחדה. אחד האיומים המשמעותיים על האוכלוסייה הטבעית של דגי הדניס הוא בריחה של דגים רבים מחוות הדגים אל הטבע, התרבות עם דגי–הבר והפרת האיזון הגנטי של אוכלוסיית–הבר"תימוכין נוסף לכך שהדניס המבוית כנראה לא ישרוד בכל מקרה, מצאתי בדברים הבאים: "דגי הדניס אינם שוכנים טבעיים בים סוף, אך זמן קצר לאחר הכנסת הכלובים ניתן היה למצוא להקות שלהם שם. כיום, לאחר הוצאת הכלובים, נעלמו להקות דגי הדניס ממפרץ אילת".
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #33 ב- : פברואר 20, 2015, 04:13:35 AM » |
|
בנצי צודק....אפשר להסתפק גם ב-2 עד 5 קילו. אל תהרסו את הים כמו אלה שאנו מתלוננים עליהם. הים מספק לנו מזון, רוגע והנאה, יש מספיק שהורסים אותו, אנחנו צריכים לתת דוגמא חיובית ולהסתפק ב-2 - 3 דגים ואת הקטנים תחזירו לים.....וכמובן לאסוף את הלכלוך אחריכם....רובנו הגדול צדיקים אך יש כאלו והם לא רבים שפשוט הורסים....ותהנו כמובן מהדייג.
אולי כן ואולי לא... שים לב לדברים שנכתבו בהמשך... יתכן שהדבר הכי טוב לים הוא שלא להחזיר לים אף דניס - להיפך... לגבי התזכורת לאיסוף הלכלוך - קבל ביג לייק 
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
רפי שכתבתי כולנו - הכוונה לכלל הציבור ולא לדייגים מהוללים כמונו  @isf  רוברט, ואני בכלל חשבתי שהתכוונת לכחלון...  רפי, את ה PDF תמצא בצד ימין של דף התקציר, מודפס בכיתוב צהוב בערך במקביל לשורה הרביעית או החמישית של גוף התקציר.
תודה ראובן, מצאתי....  ממליץ לכולם לקרוא, נכתב בידי כמה מומחים כולל ד"ר דני גולני, מרתק: "השפעת החקלאות הימית על השונות הגנטית של אוכלוסיות טבעיות - דגי דניס בים התיכון ובים סוף כמודל"עוד נכתב שם בין היתר: "אחד האיומים המשמעותיים על האוכלוסייה הטבעית של דגי הדניס הוא בריחה של דגים רבים מחוות הדגים אל הטבע והפרת האיזון הגנטי של אוכלוסיית–הבר"ובהמשך: "שונות גנטית היא תנאי הכרחי לכך שאוכלוסיות ישרדו בטבע. ירידה בשונות הגנטית מביאה לירידה בכושר ההסתגלות של האוכלוסייה ובסופו של דבר עלולה גם לגרום להכחדתה, בתהליך של ערבול הגורם להכחדה. אחד האיומים המשמעותיים על האוכלוסייה הטבעית של דגי הדניס הוא בריחה של דגים רבים מחוות הדגים אל הטבע, התרבות עם דגי–הבר והפרת האיזון הגנטי של אוכלוסיית–הבר"תימוכין נוסף לכך שהדניס המבוית כנראה לא ישרוד בכל מקרה, מצאתי בדברים הבאים: "דגי הדניס אינם שוכנים טבעיים בים סוף, אך זמן קצר לאחר הכנסת הכלובים ניתן היה למצוא להקות שלהם שם. כיום, לאחר הוצאת הכלובים, נעלמו להקות דגי הדניס ממפרץ אילת".מרתק ביותר  בקיצור, במקרה של ידידינו המבוייתים... בדומה לאבונפחות למשל.. לא יזיק קצת הרבה לחגוג 
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מאוד מאוד מעניין ממה שמבינים אז ניראה שבאמת מיצווה להוציא מהים כמה שיותר דניסים ביתיים ? 
|
|
|
|
gal nir
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
53
|
|
לא יקרה כלום ולא יגרם שום נזק  איך אני יודע  אינטואיצייה  תעלו את הדיון הזה עוד כמה שנים ונראה אם צדקתי .
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
לדעתי, מכיוון שמדובר בגידול חקלאי ולא בדגים מקומיים, מה שלא יילקח על ידי הספורטיביים יילקח על ידי הדייגים המסחריים. יצאת, תפסת 100 קילו (בהנחה שיש לך כח לנקות הכל), קח הבייתה ותקפיא. ולו בשביל לחסוך כסף על קניית אותם דגים בדיוק שלא תפסת והמסחריים תפסו ומכרו לך... אין כאן קשר בין שמירה על הדגה בארץ לבין הדניס ים. שוב, דעתי...
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לדעתי, מכיוון שמדובר בגידול חקלאי ולא בדגים מקומיים, מה שלא יילקח על ידי הספורטיביים יילקח על ידי הדייגים המסחריים. יצאת, תפסת 100 קילו (בהנחה שיש לך כח לנקות הכל), קח הבייתה ותקפיא. ולו בשביל לחסוך כסף על קניית אותם דגים בדיוק שלא תפסת והמסחריים תפסו ומכרו לך... אין כאן קשר בין שמירה על הדגה בארץ לבין הדניס ים. שוב, דעתי...

|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא זכור לי ששמעתי כי מישהו תפס דניס של פחות מ-100 גרם...
טוב, אז הייתי היום בים ואני יכול להגיד לך שתפסתי כמה דניסים שנכנסו לי בתוך כף היד. היו הרבה קטנים, אבל כאלה קטנים אף פעם לא ראיתי. אין לי תמונות כי אין לי סמארטפון ולקחת תמונה עם המכשיר שלי זה גיהנום, אז אני מוותר. גם אין לי מושג מה זה אומר לגבי הדיון, אבל בדבר אחד אני בטוח - יש דניסים נורא קטנים שם, ואנחנו כבר שלושה שבועות אחרי הבריחה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
טוב, אז הייתי היום בים ואני יכול להגיד לך שתפסתי כמה דניסים שנכנסו לי בתוך כף היד. היו הרבה קטנים, אבל כאלה קטנים אף פעם לא ראיתי. אין לי תמונות כי אין לי סמארטפון ולקחת תמונה עם המכשיר שלי זה גיהנום, אז אני מוותר. גם אין לי מושג מה זה אומר לגבי הדיון, אבל בדבר אחד אני בטוח - יש דניסים נורא קטנים שם, ואנחנו כבר שלושה שבועות אחרי הבריחה. חידשת לי, טוב לדעת... אגב, אתה בטוח שהיו דניס מבוית ולא אג'אג'ים (דניס בר)?! בכל אופן, גם אם היו דניסים מבויתים בגודל זה: *לא שולל, הרי מגדלים אותם מדגיגים ש"יוצרו" לשם גידול. יתכן שנפרץ גם כלוב כזה.. *עדיין לפי מה שכתבו המומחים בקישור שהוזכר כאן - הם מזיקים יותר מאשר תורמים לדגה המקומית
|
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טוב, אז הייתי היום בים ואני יכול להגיד לך שתפסתי כמה דניסים שנכנסו לי בתוך כף היד. היו הרבה קטנים, אבל כאלה קטנים אף פעם לא ראיתי. אין לי תמונות כי אין לי סמארטפון ולקחת תמונה עם המכשיר שלי זה גיהנום, אז אני מוותר. גם אין לי מושג מה זה אומר לגבי הדיון, אבל בדבר אחד אני בטוח - יש דניסים נורא קטנים שם, ואנחנו כבר שלושה שבועות אחרי הבריחה. חידשת לי, טוב לדעת... אגב, אתה בטוח שהיו דניס מבוית ולא אג'אג'ים (דניס בר)?! בכל אופן, גם אם היו דניסים מבויתים בגודל זה: *לא שולל, הרי מגדלים אותם מדגיגים ש"יוצרו" לשם גידול. יתכן שנפרץ גם כלוב כזה.. *עדיין לפי מה שכתבו המומחים בקישור שהוזכר כאן - הם מזיקים יותר מאשר תורמים לדגה המקומית אין לי מושג מה ההבדל בין דניס מבוית לדניס בר אבל זה היה בנקודה שהבנתי שהרבה דניסים נמלטים הגיעו אליה ועם קצב אכילות גבוה אבל של פרטים קטנים במיוחד. שוב, אין לי מושג מה זה אומר על הדיון, אבל אני לא בטוח שהם לא יכולים להתרבות בטבע.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3]
|