| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 14/2/2015 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 12:30 | פתיון בשרי אחר - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 1 | 1/2 |
הדו"ח:
ככה המון זמן לא כתבתי דוח וזה כי לא היה על מה השניצל לא עבד או שלא היו דגים בזמן שהייתי בחוף נתפסו פה ושם אוטאוט קטן וכמה סרגוסים
לא מספיק בשביל דוח
אז ככה יצאתי אתמול (שישי)לדוג באשקלון הים היה נוראי והרוח עוד יותר מליון קמ"ש אי אפשר לדבר אפילו על דיג
בערב לא היה שונה אפילו גשם החל לרדת ולא הרפה כל הלילה
טוב מוריד בקבוק יין ורואה סרטים במקום גם את זה לא יצא לי לעשות המון זמן נפלתי על קפטן אמריקה 1 ו2 ועל הנוקמים אחחחח סקרלט
טוב קמתי בבוקר יום שבת ונסעתי לאשדוד למים החמים בעיקבות הדיווחים על הבריחה הגדולה של הדניסים
טוב אין מה לדבר זה נכון הדיגים שם הוציאו אותם בזוגות ושלישיות
אבל על הבטונדה היו על כל מטר רבוע 10 דיגים שכל הזמן התווכחו על כל סנטימטר ועל מי זרק על מי ולי זה נראה כמו קטע מהספר השחף שכל השחפים רבים על השאריות מהסירות דיג לא שאני שופט אותם לי זה לא נראה כיף אז ירדתי לחוף ליד וזרקתי ליד בחור שהכרתי ופגשתי שם כמה פעמים אחלה גבר רגוע וכיף להיות ולדבר איתו
כ מובן שלא עבר הרבה זמן וכל עם ישראל בא לחגיגת הדניסים לא עברה דקה וכבר זרקו מולי וסגרו אותי באיקס ולי לא היה מובן לאן אני זורק
אז התקפלתי משם לכיוון דרום אשדוד לא מענין אותי מהדניסים האלה אני רוצה לדוג בנחת ולהנות מה גם שקניתי חכה חדשה עם יכולת זריקה מגניבה שלא היה לה איפה לבטא
אחרי ששקעתי בחול בדרום אשדוד החלטתי שזהו אני בורח חזרה לחוף הבית שלי חוף ניצנים הייקר מאד מאד
הגעה לחוף ואין נפש חיה עם חכה באיזור בטח כולם באשדוד
פותח ציוד וזורק הים מבולגן זורם לכל עבר ויש גלים בקצבים לא ברורים
מה שנראה כמו אכילות אבל לא באמת
טוב יושב לי על הכיסה ושותה קפה עם סיגריה ונהנה מהים ומהשחפים שצוללים להם מולי ואז הגיעו שני חברה שהתברר שהם מרהט ובקשו עזרה
ושאני אלמד אותם לדוג היה להם את כל הציוד דנדש בשקיות
טוב מה לא נעזור אז הרכבתי להם את החוט ואת המשקולת סויבל וקרס ואפילו תפרתי להם תולעת שהם הביאו זהו שיעור מס 1 אך זורקים
מסביר להם בקצרה ובוחן אותם על הזריקה הראשונה הוא הגיע לאיזו דיונה שהיתה מאחוריו איזה קטעים צוחקים והחבר שלו מצלם ומתגלגל מצחוק
זריקה שניה במים משהו כמו 4 מטר בתוך הים הוא מגלגל חזרה ויוצאת לו אצה ענקית שגם קיבלה בוק והמון צחוקים טוב שכנעתי אותם בסבבה לנסוע לאשדוד למים החמים לא עברה שניה והם כבר היו בדרך לדניסים הרבים שתיארתי להם
טוב חוזר לחכה שלי שבנתים היתה במים מגלגל ומרגיש אך הקרס מנקבת חור בפה של הדג מגלגל מהר יותר ואז אני מגלה את הדניס הענק יוצא בריקודים לחוף ואז משתחרר עצמאית מהקרס ושוכב לו על החול מחכה שאני יאסוף אותו איזה דג יפה פעם ראשונה שלי עם דניס מכניס אותו לדלי עם מים בכדי שהוא יחיה עד ההוצאה להורג לפני הנסיעה הביתה הוא לא שרד יותר מחמש דקות בדלי ושחה על הגב כמעט מיד מהרגע שהוא נכנס אליו
זהו עברו להן עוד כשעתיים בלי אכילות ובלי שום ענין אני צפיתי לעוד כמה כמותו אבל הם כמו שהתברר אחר כך מהוואטסאפ הגיעו כבר לאשקלון למרינה
הראש כואב לי פצצות מהיין אתמול אז מקפל ומנקה את הדג במי ים ונוסע הבייתה
בבית בר שלא יכל לבוא כי הוא מחלים מהניתוח מקבל אותי בסקרנות אז
החלטתי שהוא יהיה הסועד העיקרי
אז שני שום עגבניות שמן זית ופלפל שחור ולתנור
הדג הכי טעים שהוא אכל וגם אני תודה לסופה ששחררה אותו
מהכלוב ואני מצפה לעוד דניסים בעתיד ורק בגלל שהם טעימים מאד
דיג מרגש לכולם ושבוע טוב