בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה  (נקרא 2335 פעמים) הדפסה
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« ב- : פברואר 10, 2015, 12:46:40 PM »
הבוקר העליתי תמונות לפייסבוק.
רפי הגיב וביקש שאעלה מתכון לפורום.
אז..... הרי הוא לפניכם. מתבייש
לבצק:
 500 גרם בורגול דק יבש
500 גרם סולת
4\3 כוס מים
חצי כפית מלח
למלית:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי
כפית מחוקה פפריקה מתוקה / חריפה
רבע כפית כורכום
לרוטב:
מעט שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום כתושות
4 כוסות מים
1 קופסת רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה בשמן
כפית מחוקה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
רבע כפית כורכום
מעט כמון
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
3  גבעולי סלרי קצוצים (לא לוותר על העלים)
מיץ מחצי לימון
כף מחוקה קורנפלור
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות.
2. בזמן ההשריה, מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור. כשהבצל משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. ממשיכים לבשל עוד מס'  דקות,  מכבים את האש ומניחים להתקרר בצד.
4. מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה גדולה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק לא יבש מדי ולא רטוב מדי. מניחים את הבצק לנוח בצד למשך 10 דקות.
5. להכנת הרוטב: מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה.
6. אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, שום, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות.
7. מרתיחים סיר עם הרבה מים, לוקחים חתיכות בצק, משטחים על כף היד לפיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה.
8. את הקובות מכניסים לסיר עם המים הרותחים לשלוש-ארבע דקות (עד שצפות) ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת.
9. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה קטנה. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות.
10. לוקחים מעט מין המים הרותחים ששלקנו את הקובות, לקערה קטנה ומערבבים לתוכם קורנפלור עד שאין גושים. מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והסלרי. מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
11. להגשה: מניחים בצלחת 2-3 קובות, קוביות דלעת והרבה רוטב. אפשר לקשט בעלי סלרי ולהגיש עם רבע לימון כבוש.
בתיאבון
עריכה אחרונה: פברואר 10, 2015, 12:48:23 PM על ידי piniab
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #1 ב- : פברואר 10, 2015, 16:14:34 PM »
 אתה בסדר אתה בסדר תודה על השיתוף
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
artemi

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 409

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #2 ב- : פברואר 10, 2015, 16:17:00 PM »
נראה טוב  חם

בטוח אני ינסה את זה מתי שהו

בתיאבון 
 IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 54

הודעות: 7873

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #3 ב- : פברואר 10, 2015, 17:23:42 PM »
מחליף איתך על לוקוס ...הולך? גיחוך

עשית לי תאבון פיני  חם

יפה מאד  אתה בסדר
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
 IP: [ מחובר ]
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין:
« הגיב #4 ב- : פברואר 10, 2015, 17:45:20 PM »
שחר. היית מציע אפילו טלויזיה :-)
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
Arbinka

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 66

הודעות: 336

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #5 ב- : פברואר 10, 2015, 17:56:21 PM »
לפעמים נדמה לי שאתה יותר שף מאשר דייג...  סמיילי
-------------------------------
בלוג הדיג שלי:   www.fishing.co.il
 IP: [ מחובר ] WWW
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 3379

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #6 ב- : פברואר 10, 2015, 18:20:37 PM »
לא סתם שף אלא מאסטר שף.
פיני זה נראה פיצוץ ואני בטוח שגם הטעם חלומי
אני ״יבדוק״ את המתכון בהקדם.
תודה נשמה.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #7 ב- : פברואר 15, 2015, 01:33:36 AM »
את התמונות כבר ראיתי,
עם המתכון זה נראה הרבה יותר טוב.... מוצאי לשון

מה לעשות שאני אוהב קובה..
טעם של סבתא... סמיילי

תודה פיני,אתה עשית את שלך בגדול - עכשיו צריך לבקש מאישתי או להציע לאמא להכין לי...  סמיילי
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 1200

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #8 ב- : פברואר 15, 2015, 07:11:27 AM »

תודה פיני,אתה עשית את שלך בגדול - עכשיו צריך לבקש מאישתי או להציע לאמא להכין לי...  סמיילי
אתה בסדר

תודה לכל המפרגנים
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
 IP: [ מחובר ]
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 1628

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #9 ב- : פברואר 15, 2015, 13:34:44 PM »
תותח אני הולך להכין את זה תודה רבה על השיתוף
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: רפי ביקש, הפורום קיבל - קובה כתומה
« הגיב #10 ב- : מרץ 04, 2015, 14:54:08 PM »
ניראה פצצה שווה נסיון אתה בסדר תודה חביבי
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!