רפי הגיב וביקש שאעלה מתכון לפורום.
אז..... הרי הוא לפניכם.

לבצק:
500 גרם בורגול דק יבש
500 גרם סולת
4\3 כוס מים
חצי כפית מלח
למלית:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי
כפית מחוקה פפריקה מתוקה / חריפה
רבע כפית כורכום
לרוטב:
מעט שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום כתושות
4 כוסות מים
1 קופסת רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה בשמן
כפית מחוקה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
רבע כפית כורכום
מעט כמון
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
3 גבעולי סלרי קצוצים (לא לוותר על העלים)
מיץ מחצי לימון
כף מחוקה קורנפלור
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות.
2. בזמן ההשריה, מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור. כשהבצל משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. ממשיכים לבשל עוד מס' דקות, מכבים את האש ומניחים להתקרר בצד.
4. מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה גדולה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק לא יבש מדי ולא רטוב מדי. מניחים את הבצק לנוח בצד למשך 10 דקות.
5. להכנת הרוטב: מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה.
6. אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, שום, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות.
7. מרתיחים סיר עם הרבה מים, לוקחים חתיכות בצק, משטחים על כף היד לפיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה.
8. את הקובות מכניסים לסיר עם המים הרותחים לשלוש-ארבע דקות (עד שצפות) ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת.
9. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה קטנה. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות.
10. לוקחים מעט מין המים הרותחים ששלקנו את הקובות, לקערה קטנה ומערבבים לתוכם קורנפלור עד שאין גושים. מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והסלרי. מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
11. להגשה: מניחים בצלחת 2-3 קובות, קוביות דלעת והרבה רוטב. אפשר לקשט בעלי סלרי ולהגיש עם רבע לימון כבוש.
בתיאבון