| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/2/2015 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 9 | דמוי סיליקון - מאיה 18 מ"מ | לברק-חלק | בערך קילו | |
הדו"ח:
יום שבת הגיע ואנחנו (פיני ואני) מגיעים לים קצת מאוחר בסביבות השעה 06:30 ורואים כמות נכבדה של דייגים פרושים לאורך החוף כשרובם ז'רז'רנים. הים שקט יחסית וצלול ואנחנו סורקים את החוף ומנסים את הברזלים שהבאנו איתנו, פיני עם כפית כסופה ואני עם המנייק 17 גרם.
תוך כדי הליכה אנחנו מתעניינים עם הדייגים האחרים אם נתפס משהוא ומבינים שהיום הזה ממש חלש ולא תפסו כלום מלבד גומבר אחד שנתפס בבוקר מוקדם. לאחר שסרקנו את החוף עד לקצה ללא שום פעילות מיוחדת מצד הדגים, אני מחליט לחזור לסיליקונים ומחבר בומבט לחכה ומוציא מהתיק שני סיליקונים שונים: אחד דיונון יוזורי באורך של 35 מ"מ ואחד רגלו של מאיה באורך של 18 מ"מ.
מחבר את הדיונון לבומבט וביחד עם פיני אנו מתחילים לצעוד לכיוון חזרה. לאחר כמה זריקות שלי, התלאי נקרע והבומבט עף לים ביחד עם הדיונון ואני לא מתרגש ואומר לעצמי שכנראה הקדוש ברוך הוא רומז לי שאני צריך לעבור לסיליקון של מאיה...
מחבר בומבט חדש ישירות לחוט המוביל ומשדך לו את הרגלו של מאיה באורך של 18 מ"מ. ממשיכים לצעוד לכיוון חזרה ואז בנקודה עם מעט גלים ומעט קצף אני מתכונן לזרוק את הבומבט אבל אז אני שם לב שמשהוא (דג) משך לי מעט את הסיליקן מהקרס והוא יצא מהמקום. מסדר את הרגלו על הקרס כמו שצריך וממשיך לנסות באותה הנקודה. בזריקה השלישית כמדומני הבומבט נעצר ואני מרגיש דג שמפרפר בקצה ומושך חזק.
זה לא עוזר לו הרבה ולאחר מאבק קצר ונחמד יוצא החוצה הדג ומתגלה כלברק של קילו בערך ואולי פחות. אנו ממשיכים לנסות אבל הרוח מתגברת ואנחנו פורשים הביתה.

הנקודה:

mad3;יפה מאוד 
צוות המורים!