פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   שאלה לגבי שחרור דגים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלה לגבי שחרור דגים (נקרא 2206 פעמים) |
הדפסה |
|
|
זה לא דיון לגבי אתיקה. מה ניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכוי לשחרר דג שנתפס(טורפים)? - אולי בחירת ריג מסויים? אולי סוג מסויים של סירקל? אולי מעיכת הBARB? - בתוספת, אשמח להיתיחסות ספציפית לגומבר... לינקים בשלוף...(למי שהנושא אקטואלי עבורו) 123 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
תן לי להבין אתה רוצה לתפוס דג ולשחרר אותו תוך כדי נזק הכי מזערי שניתן אם כן יש קרס שנקראת תפוס ושחרר catch and release חפש באיביי אני בנתים אנסה למצוא מאיפה אני יודע על זה זה מהזיכרון
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
הנה
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
בדיג חופי הדג היחידי שנתפס לי זה אבו קקא
בגדול אני אוהב להישתמש בסירקלים מלאים
לדעתי הסיקוי היחידי להוציא אבוקקא ללא
כבל פלדה הוא בשימוש קרסי סרקל מלאים
יש אפשרות של סינון גדלים של דגים
על ידי שימוש בקרסים גדולות יותר
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 13, 2015, 01:15:23 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
ציטוט של התגובה מהדוח של הלל: " לצורך העניין כול ריג שלא יאפשר שאיבה של הריג בקלות... ריג עליון מחוט ראשי לדוגמא, לא מאפשר יותר מדי משחק וושיטוט של הדג ולכן גם לא מאפשר שאיבה שלו בקלות. ריג ים תיכוני מתחת למשקולת עם משקולת רצה, גם יימנע בליעה היסטרית אלא אם כן הריג ארוך מאד או שהחוט הראשי רפוי... בטירגוט גומברים, אני לא רואה יתרון או סיבה למשקולת רצה והסיבה היחידה שאני עובד ככה היא בגלל שאני לא מחליף ריגים ועובד עם הריג הים התיכוני לריגים קטנים מאד וגדולים מאד פשוט על ידי החלפת הריג הסופי בחיבור לולאה ללולאה." עד כאן הציטוט. לתוספת, שימוש בקרסי סירקל לדגים נושכים כגון גומברים (והאבונפחות של יואל) נראה לי מיותר. דג שבולע ושוחה מהמקום, יתאים לו קרס סירקל. לגבי דגמים של קרסים, מעדיף את השורט שנק עם המפתח הרחב. קרסים גדולים מורידים משמעותית את מקרי הבליעה וגם סוג הפיתיון. פילה בורי/סרגוס/סרגוס חי או מת, מחייבים את הגומבר לנשוך, במיוחד אם יש עצם ... רצועת קלמארי נוטה להישאב עד התחת... מיקום הקרס בהתחלה או באמצע ולא בקצה הרצועה, גם יעזור לדעתי... ריג קצר יישאב פחות פנימה מריג ארוך אבל יש מי שמעדיף ריגים ארוכים ולא מוכן להתפשר...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
תודה גיא. מניסיוני, ריג טוב לטורפים לתווך הבינוני(50 עד כ100 מטר) לקרקע חולית(קרחת חול או בור) יתאפיין בBAIT CLIP בצמוד למשקולת(מגן פיתיון), מה שיאפשר זריקת פיתיון יחסית גדול(כ50 גרם) לכן גם גודל הקרס בהתאם(כ 4/0 או 9/0)...חוט קרס(SNOOD) שלי הוא כמטר לפחות ומסתיים ב10 סמ של מתכת( קשורה סטטית לחצי סירקל או אוקטפוס- מתקבל משהו כמו קרס עם צוואר מאוד ארוך), התפירה רגילה... סוג הריג נקבע לפי תוואי קרקעית ומצב הים. כמו בדייג קרפיון...קרס צריכה להתאים לסוג פיתיון. עוד קרס טובה לפילה דג היא aberdeen, אבל בה משתמש ללברקים וגומברים בלבד. גומבר...כפי שציינתי,אין בליעות ואין נפגעי זימים. לברק...מוותר על המתכת בסוף ויורד בגודל קרס(לברק תופס ו"לועס" קצת זמן את הפיתיון ולכן נתפש היטב בדרכ. אינטי, פרידה, לוקוס...לא מוותר על המתכת(ואם יבוא גומבר?), לרוב תופס ורץ מטר ומעלה. הפיתיון עולה ונתפס על השפה. לעומת זאת, קרסי קרפים, היבוסות, קשורים על מתכת רכה(ולא משנה הריג) פשוט נתקעות בהכול(כמו שאפשר לצפות מקרסי J?...)- לעיונך הלל 
|
|
|
|
|
מעניין הדיון ננסה קרסי סרקל נורמלים פעם הבאה
|
|
|
|
|
מעניין הדיון ננסה קרסי סרקל נורמלים פעם הבאה
אוקי... מה לגבי להוסיף לדיון אגורה או 2? (הדיון ניפתח בעוד 2 פורומים בחול...נראה מה התגובה משם) נב: תודה יואל...אבל אבוקקה אני לא מטרגט 
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 08, 2015, 19:36:25 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תודה גיא. מניסיוני, ריג טוב לטורפים לתווך הבינוני(50 עד כ100 מטר) לקרקע חולית(קרחת חול או בור) יתאפיין בBAIT CLIP בצמוד למשקולת(מגן פיתיון), מה שיאפשר זריקת פיתיון יחסית גדול(כ50 גרם) לכן גם גודל הקרס בהתאם(כ 4/0 או 9/0)...חוט קרס(SNOOD) שלי הוא כמטר לפחות ומסתיים ב10 סמ של מתכת( קשורה סטטית לחצי סירקל או אוקטפוס- מתקבל משהו כמו קרס עם צוואר מאוד ארוך), התפירה רגילה... סוג הריג נקבע לפי תוואי קרקעית ומצב הים. כמו בדייג קרפיון...קרס צריכה להתאים לסוג פיתיון. עוד קרס טובה לפילה דג היא aberdeen, אבל בה משתמש ללברקים וגומברים בלבד. גומבר...כפי שציינתי,אין בליעות ואין נפגעי זימים. לברק...מוותר על המתכת בסוף ויורד בגודל קרס(לברק תופס ו"לועס" קצת זמן את הפיתיון ולכן נתפש היטב בדרכ. אינטי, פרידה, לוקוס...לא מוותר על המתכת(ואם יבוא גומבר?), לרוב תופס ורץ מטר ומעלה. הפיתיון עולה ונתפס על השפה. לעומת זאת, קרסי קרפים, היבוסות, קשורים על מתכת רכה(ולא משנה הריג) פשוט נתקעות בהכול(כמו שאפשר לצפות מקרסי J?...)- לעיונך הלל  ואתה מתפלא שהגומברים בולעים לך את הקרס עד התחת ?? 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
יש מצב שהצפה של פיתיון כשהאביזר הצפה קרובה לקרס והפיתיון מלופף על ההצפה ימנע את הבליע
|
|
|
|
|
 |
|
|
תודה גיא. מניסיוני, ריג טוב לטורפים לתווך הבינוני(50 עד כ100 מטר) לקרקע חולית(קרחת חול או בור) יתאפיין בBAIT CLIP בצמוד למשקולת(מגן פיתיון), מה שיאפשר זריקת פיתיון יחסית גדול(כ50 גרם) לכן גם גודל הקרס בהתאם(כ 4/0 או 9/0)...חוט קרס(SNOOD) שלי הוא כמטר לפחות ומסתיים ב10 סמ של מתכת( קשורה סטטית לחצי סירקל או אוקטפוס- מתקבל משהו כמו קרס עם צוואר מאוד ארוך), התפירה רגילה... סוג הריג נקבע לפי תוואי קרקעית ומצב הים. כמו בדייג קרפיון...קרס צריכה להתאים לסוג פיתיון. עוד קרס טובה לפילה דג היא aberdeen, אבל בה משתמש ללברקים וגומברים בלבד. גומבר...כפי שציינתי,אין בליעות ואין נפגעי זימים. לברק...מוותר על המתכת בסוף ויורד בגודל קרס(לברק תופס ו"לועס" קצת זמן את הפיתיון ולכן נתפש היטב בדרכ. אינטי, פרידה, לוקוס...לא מוותר על המתכת(ואם יבוא גומבר?), לרוב תופס ורץ מטר ומעלה. הפיתיון עולה ונתפס על השפה. לעומת זאת, קרסי קרפים, היבוסות, קשורים על מתכת רכה(ולא משנה הריג) פשוט נתקעות בהכול(כמו שאפשר לצפות מקרסי J?...)- לעיונך הלל  ואתה מתפלא שהגומברים בולעים לך את הקרס עד התחת ??  אצלי הכול תקין. הלל הוא זה שסובל מבליעות.  יואל, אני מציף כאשר משתמש במתכת...שכחתי לציין 
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 08, 2015, 22:11:00 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה