אני עושה פילוטה דומה כבר הרבה זמן . המתכון שלי דומה ללא טונה אלא עם שתי קופסאות סרדינים(אם יש אפשרות לסרדין טרי טחון עדיף אלף מונים). אני מוסיף גם שפורפרת מישחת אנשובי (ניתן להשיג בכל סופר) היא מריחה מאוד ומושכת דגים. בסיום אני מוסיף 20% חול ים נקי יבש ולבן. יש לזה משמעות גדולה כיוון שחול הים מיד אחרי הזריקה מתמוסס ויוצר כתם ריח גדול שמביא דגים מיד. תופס הרבה סרגוסים ודניסים לברקים מרמירים ואפילו פעם אחת מוסר . עובד טוב . אבל ואבל גדול הפילוטה המקורית המסורתית מסרדינים מיובשים במלח שניטחנים . עולה לאין שיעור בתפיסות . אך לא תמיד זמינה ומצריכה עבודת הכנה ארוכה. על כל פנים התחליף טוב ומביא תוצאות .