בוקר טוב לכולם, אני מעוניין לקנות חכה חדשה לדיג פתיונות מהחוף. המטרה היא לתפוס דגים עד ה5 קילו, והדגש הוא על חכה שניתן לבצע איתה הטלות כמה שיותר רחוקות. התקציב הוא באזור ה500 ש"ח אם כי אני יכול להתגמש אז אשמח להמלצות גם באופן כללי. כרגע יש לי את הרולר שחבר שלי הביא לי Okuma Beachcaster Pro 365 אולי בעתיד אחליט לקנות חדש. תודה, פבל.
בוקר טוב לכולם, אני מעוניין לקנות חכה חדשה לדיג פתיונות מהחוף. המטרה היא לתפוס דגים עד ה5 קילו, והדגש הוא על חכה שניתן לבצע איתה הטלות כמה שיותר רחוקות. התקציב הוא באזור ה500 ש"ח אם כי אני יכול להתגמש אז אשמח להמלצות גם באופן כללי. כרגע יש לי את הרולר שחבר שלי הביא לי Okuma Beachcaster Pro 365 אולי בעתיד אחליט לקנות חדש. תודה, פבל.
שלום לך פבל
מה הניסיון שלך בהטלות מה החכות שאתה עובד איתם היום ?
חכות חלקים זה המלצה הראשונה שאני יכול לתת לך ,בקשר לחכות חלקים המבחר הוא
לא גדול במיוחד בארץ ,וגם שהתקציב הוא יותר ממה שאתה רוצה ,יש אפשרות להזמין מחול
שלום לך פבל
מה הניסיון שלך בהטלות מה החכות שאתה עובד איתם היום ?
חכות חלקים זה המלצה הראשונה שאני יכול לתת לך ,בקשר לחכות חלקים המבחר הוא
לא גדול במיוחד בארץ ,וגם שהתקציב הוא יותר ממה שאתה רוצה ,יש אפשרות להזמין מחול
חכות טובות במחיר סביר מה אתה אומר .
היי מוטי, עבדתי רק עם חכה טלסקופית אחת Ron Thompson televise 400 משקלים: 80 - 150 גרם. זו חכה שגם חבר שלי הביא לי, היא ממש ישנה וכבר לא ממש טובה, לא בטוח גם כמה הייתה איכותית מלכתחילה. אני מעוניין לחדש את הציוד. אין לי בעיה להזמין מחו"ל, פשוט חשבתי שבניגוד לרולר המשלוח כנראה יהיה יקר בגלל הנפח של המוצר. אם יש המלצות להזמנה מחו"ל אני אשמח. לגבי התקציב אני יכול להשקיע גם יותר למשל עד 1000 שײח אבל רק אם ההבדל הוא באמת משמעותי ומדובר בהשקעה להרבה שנים ביחס למוצר זול יותר. שוב תודה רבה על העזרה, פבל.
טוב אז האמת אני לא לגמרי סגור על כל ההבדלים העדינים בין החכות אבל הדגמים הבאים משכו את עיני: 1) distance 2) Taylor q5 3) Unica energy בגדול אבל קשה לי לבחור ביניהן כי אני לא בטוח כמה ההבדלים משמעותיים. פבל
פבל (וגם מוטי), החכות שהוצגו בפניך מתחילות לבנות לעצמן מוניטין לא רע בתחום הדיג החופי ולמען הגילוי הנאות, אין לי מושג אישי לגבי איך הן ומעולם לא נגעתי באחת מהן. מה שכן יש לי היכרות איתו ולדעתי מהווה מכשול מסוים בדרך למרחק הגדול שאתה מחפש להשיג, זה דווקא הרולר. הביצ'קאסטר זה רולר בסיסי ופשוט והיכולות שלו לא מדהימות בלשון המעטה... חלק מהמכלול שייתן לך הטלות רחוקות זה הרולר וכאן יש לך מעין מחסום. בשלב הזה אני חושב שזו תהיה טעות ללכת על חכות כאלו שהתקציב הדרוש להן עולה הרבה מעבר למה שהקצבת בהתחלה כשאחר כך נשאר לך להתארגן גם על רולר איכותי שיתאים לסט. לרולר כזה הייתי הולך דווקא על חכה טלסקופית מסיבית של 4.20-4.50 מטר ויורד בקוטר החוט הראשי ל0.35-0.40 לכול היותר. ומתחיל לחסוך לאט לאט לסט קומפלט שמיועד להטלות רחוקות...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
גיא אני מבין שהרולר הוא מכשול, אני מודע לנקודה. בשלב מאוחר יותר אשדרג גם את הרולר. העניין שהוא הרולר עובד סבבה כרגע, לא טירוף, אבל ניתן לעבוד איתו. והחכה פשוט נמאס לי ממנה: שתי טבעות נהרסו בה , תיקנתי. התפס של הרולר מעצבן ולא עובד טוב ועוד דברים קטנים בסגנון שמציקים מה גם שזו חכה מלפני עשר שנים בערך. לכן אני רוצה קודם לקנות חכה חדשה שאהנה לעבוד איתה. גם את הרולר אחליף פשוט במועד קצת מאוחר יותר, עוד כמה חודשים - ואז גם אתייעץ איתכם
גם אני מחפש "כרגע" זוג מקלות(שיהיו בידי ככה לקראת ספטמבר 2015). אומר היכן עצרתי בחיפושי נכון להיום...(3.9M(Shakespeare Agility Surf...תבדוק אולי ימצא חן בעינך(מחירון 288שח ליח ללא משלוחה מחול)(משלוח בולגרי=35$ )
עריכה אחרונה: ינואר 31, 2015, 22:15:16 PM על ידי misha____1985
גיא אני מבין שהרולר הוא מכשול, אני מודע לנקודה. בשלב מאוחר יותר אשדרג גם את הרולר. העניין שהוא הרולר עובד סבבה כרגע, לא טירוף, אבל ניתן לעבוד איתו. והחכה פשוט נמאס לי ממנה: שתי טבעות נהרסו בה , תיקנתי. התפס של הרולר מעצבן ולא עובד טוב ועוד דברים קטנים בסגנון שמציקים מה גם שזו חכה מלפני עשר שנים בערך. לכן אני רוצה קודם לקנות חכה חדשה שאהנה לעבוד איתה. גם את הרולר אחליף פשוט במועד קצת מאוחר יותר, עוד כמה חודשים - ואז גם אתייעץ איתכם
מוטי רק שאלה קטנה, באיזה עובי חוט אתה משתמש?
אם אתה מודע לזה והכול הובא בחשבון, לך על זה
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."