| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 29/1/2015 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 10:30 | ניקל בינוני - הלקו כסוף | לברק-חלק | 1 | 500-600 |
הדו"ח:
כמו שכתבתי בכותרת הכל ספונטני
יום חמישי בבוקר אחרי שהילדים יוצאים לבית הספר חושב מה עושים היום
, חייב לצאת מהבית כי יום חמישי יש עוזרת ואם אני נמצא , היא מחלקת לי משימות
.השמש היפה מאותת ים כמובן ואני לא מביע התנגדות, מחליט ללכת לחפש סרגוסים קצת ככה בסבבה טיול על החוף, אורז חכת לייט עם משקולות של 15 גרם כמה קרסים ומעט גמברי שנשאר במקפיא. מכניס הכל לתיק קטן וקדימה לים.
לפני שנכנס לרכב , ללא כל סיבה מחליט לזרוק לתיק גם קופסה קטנה של ניקלים.
מגיע לחוף השעה בסביבות 9:30 מתארגן זריז ויורד לחוף.... ווואוווו...... איזה גלים יפים וקצף מכסה את כל החוף....
ל ב ר ק י ם ......
זה כל מה שמהדהד לי בראש עכשיו..... מודה לאינסטינקט שגרם לי זרוק את הניקלים לתיק.מחבר הלקו 15 גרם כסוף ומתחיל לחרוש על הריף את האזור בדגש כמובן על הזרמים החוזרים. הקצף הלבן ומערבולות החול נראות היטב ולאזורים הללו אני מכוון את הדמוי.
שעה של עבודה לערך כאשר שיטת העבודה היא גלגול בינוני עד מהיר של הניקל עם הקפצות קלות כלפי מעלה ולעיתים נותן לו ג'ראק ( הורדת השפיץ לגובה מותניים ומשיכה ארוכה הצידה ואז איסוף החוט וחוזר חלילה), עובד .. עובד ואז באה העצירה.

משחק של חצי דקה מול הזרמים החוזרים והתנגדות קלה של הדג והלברק בראשון מונח על השחילר.

מבסוט ויודע שכשיש אחד בדרך כלל יש גם שני וממשיך לסרוק את הגזרה אבל אין הענות... ממשיך להתקדם לאורך הריפים אבל אין הענות, מלבד הסלעים שחמדו את הניקל
.השעה כבר 12 בצהריים ואני מתחיל לחזור ומגיע שוב לנקודה בא נתפס הלברק , הפעם עבד עם גיג קטן של 20 גרם , מסתכל על המשולשת והיא חלודה ברמות על , חושב להחליף או לא ...
המחשבה של להתחיל להתעסק עכשיו עם הטבעת הקפיצית ומשולשת לפרק מניקל אחר גורמת לי לוותר על הרעיון ועובד ככה. 
20 דקות של עבודה ואז עצירה עצבנית , ונגיחות מטורפות.... אני חושב מה זה? טרכון עכשיו? פה? לא ברור.... עובד לאט נגד הזרמים החוזרים והגלים והנגיחות ממשיכות בטרוף ואני במחשבות מה בקצה החוט???

לאחר דקה או שתיים מצליח לעלות על קצה הריף לברק גדול ושמנמן ( כפול בגודלו מהראשון).. החיוך עולה על הפנים ואז רבותי נכנס מרפי לתמונה ,
הלברק שמרגיש את הסלע מקפץ בטרוף וגל שמגיע וסוחב אותו חזרה למיים גורמים למשולשת החלודה להתפרק ואלי חוזר הגיג רק עם קרס אחת מתוך השלוש ולברק שוחה משם עם חיוך זדוני .
... כאילו אומר " מגיע לך עצלן..."זה הרגע שבו אני מקלל את עצמי .. ועצמי מחזיר לי קללות בחזרה .. מקפלים את החכה ומסיימים להיום.
תובנות-
1. הלברקים פה והים נהדר
2. משולשות חלודות לא להתעצל להחליף
3. ים זה כיף תמיד

אבל למה הזמנת גם את מרפי 

צוות המורים!