פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   מעוניין להיכנס לתחום-יש לי כמה שאלות. |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מעוניין להיכנס לתחום-יש לי כמה שאלות. (נקרא 2148 פעמים) |
הדפסה |
|
shlomisa
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם. אני דייג די מנוסה בכל הסגנונת (בעיקר ז'רזו'ר לאחרונה) ובא לי לעבור להתפתח לשלב הבא של הדייג, דיג מסירה. אני והשותף שלי לדייג מעוניינים לקנות סירה קטנה עד 7 מטר, כזו שלא תאלץ אותנו להוציא רישיון.
1. אשמח אם תעזרו לי להתמקד במה כדאי לחפש בז'אנר הזה, איפה כדאי לחפש את זה וסדר גודל של מחירים. 2. מהם מחירי העגינה באזור המרכז(הרצליה, תל אביב, יפו, אולי אשדוד...) לסירות כאלה? 3. האם יש עלויות קבועות נוספות? (אגרה? ביטוח? משהו?) 4. איזה מנועים כדאי להתמקד? דגש על חסכון ואמינות. 5. מה צריכת הדלק של מנוע כזה ליום של דייג (טרולינג, בולוס, קצת ג'יג) בהנחה שיוצאם למקומות קרובים למקום העגינה.
אם יש כאן מישהו שמכיר את התחום ומוכן ללוות אותנו בצעדים הראשונים של החיפוש והקנייה, אשמח שיפנה אלי. אם יש כאן מישהו שמוכר משהו כזה או מכיר מישהו שמוכר משהו כזה, גם אשמח לקבל פנייה.
אתם בטח רוצים לדעת באיזה תקציב אנחנו מתכננים לקנות, אז אין לי תשובה מלאה לזה. זה נורא תלוי במה מה שתמליצו אבל זה איפשהו בין 30-80 אלף שקל (במקסימום נכניס עוד שותף) לקניית הסירה (לא כולל ציוד דייג, את זה יש בשפע).
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
ליעד131
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סירה עד אורך 7 מטר לא צריכה רישיון אבל צריך כושר שייט.
1. מה זאת אומרת מה כדאי לחפש? אתה מדבר מבחינת דגים?
2. שווה לך לשקול עלות של נגרר שזה רק השקעה של פעם אחת. ותעריף עגינה למ"ר לחודש זה בסביבות 40 ש"ח ותזכור שזה רק למ"ר אחד. תעשה חישוב שהאורך שאתה רוצה הוא 7 מטר ורוחב של סירה ממוצעת באורך 7 מטר זה 2.5 מטר שזה בעצם 17 מ"ר. והעלות לחודש יוצאת לך בסביבות ה700 ש"ח.
|
|
|
|
shlomisa
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התגובה. 1. התכוונתי מה כדאי לחפש מבחינת דגמים של סירות.
לגבי נגרר, בשביל זה צריך גם חניה מסודרת, לא בטוח שזה אפשרי. בכל מקרה, איפה אפשר להוריד למים סירה עם נגרר?
|
|
|
|
ליעד131
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התגובה. 1. התכוונתי מה כדאי לחפש מבחינת דגמים של סירות.
לגבי נגרר, בשביל זה צריך גם חניה מסודרת, לא בטוח שזה אפשרי. בכל מקרה, איפה אפשר להוריד למים סירה עם נגרר?
באיזה איזור אתה רוצה להוריד את הסירה? מבחינת דגמים לא מומחה 
|
|
|
|
shlomisa
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אזור המרכז. נתניה-תל אביב פחות או יותר.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
אזור המרכז. נתניה-תל אביב פחות או יותר.
אין מקומות עגינה במרכז  יש מקומות באשדוד ואשקלון. אתה חייב רשיון משיט לסירה . עלות חודש עגינה כ 600 ש"ח באשדוד לסירה של 7X2.5 מ'. עלויות קבועות:ביטוח ועגינה פעם בשנה. טיפול מנוע פעם ב100 שעות +- (תלוי במנוע) עלויות משתנות:דלק טיפולים שוטפים לסירה בעקבות תקלות שונות. לגבי עלויות דלק, זה תלוי בנפח המנוע , מהירות הנסיעה ומרחק. אצלי בסירה במהירות של טרולינג הצירכה היא 1 ל 2 ק"מ. בנסיעה מהירה יותר יורדים ל 1 ל 1.25 ואפילו 1 ל1 .
|
|
|
|
fishza
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
באיזו תדירות אתם מתכונים לצאת? למה דווקא סירה? אני שואל כי אולי אתם יכולים לצאת עם סירה של מישהו אחר בתשלום, לפני שעוברים את התהליך של לקנות סירה משלכם..מה שיכול אולי לחסוך כסף, אבל בעיקר יאפשר לנסות סירות וסגנונות שונים לפני התחיבות לסירה משלכם. מי יודע, אולי בסוף תלכו עם קייקים  זיו
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קצת סדר בעניין הרישיון. אם זו סירה עד 7 מטר, זה לא אומר שלא צריך רישיון. זה תלוי במנוע שאתה מתכנן לשים לה. יש אפשרות לקנות מפרשית קטנה, עם מנוע עזר (פחות מ-6 כ"ס). הבעיה היא שבכדי להגיע לנקודות רחוקות תצטרך להסתמך על הרוח או לשוט הרבה זמן. במקרה כזה תזדקק רק לרישיון לסירה (כושר שייט), אבל לא למי שמשיט אותה (רישיון משיט). כל מנוע שתשים על הסירה, מעל ל-6 כ"ס יחייב שיהיה לפחות אדם אחד בעל רישיון משיט בסירה. אם אתה בעניין של דייג, ורוצה לנצל את הזמן לעבודה בנקודות ופחות בשייט אליהן, אתה צריך לפחות מנוע של 50 כ"ס, תלוי בגודל הסירה (כמובן שעדיף מנוע כמה שיותר גדול, אבל אז משלמים בדלק).
כך שעדיף שלפחות אחד מהשותפים יוציא רישיון משיט במקביל לחיפושים אחר הסירה. זה לוקח כחודשיים, תלוי בזמינות המבחנים ובקצב השיעורים. העלות נעה סביב ה 1500 ש"ח (תלוי אם עושים גם לאופנוע ים במקביל).
|
|
|
shlomisa
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מעולה, תודה על התשובות. זה בדיוק מה שאני צריך. אני אלך לעשות רשיון משיט, תמיד רציתי. יש המלצה איפה עושים את זה? באיזו תדירות אתם מתכונים לצאת? למה דווקא סירה? מי יודע, אולי בסוף תלכו עם קייקים  זיו בין פעם אחת לפעמיים בשבוע. כשהים יאפשר כמובן. חשבתי על קייאק אבל מכיוון שאין לי איפה לאכסן אותו, אני יורד מזה. וגם בא לי משהו קצת יותר נוח.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אני והשותף שלי לדייג מעוניינים לקנות סירה קטנה עד 7 מטר, כזו שלא תאלץ אותנו להוציא רישיון. 1. חובה שיהיה רשיון משיט למישהו בסירה שיוצאת לים - לא חייב שיהיה בעל הסירה. מצד שני, אם תשקיעו בסירה - הרי לא תרצו להיות תלויים באחרים... 2. יש רשיון לסירה וחייב שיהיה, יש גם בכל שנה "כושר שיט" - שזה למעשה "טסט" לסירה...
1. אשמח אם תעזרו לי להתמקד במה כדאי לחפש בז'אנר הזה, איפה כדאי לחפש את זה וסדר גודל של מחירים. *זהו עולם ומלואו, כמעט אינסופי... *כשאתה רואה סירה פוטנציאלית ספציפית - תשאל ותקבל תשובות... *בכל מקרה חשוב לצאת בים קצת גלי ולבדוק את היציבות וההתנהגות שלה -בנסיעה ובעמידה...
2. מהם מחירי העגינה באזור המרכז(הרצליה, תל אביב, יפו, אולי אשדוד...) לסירות כאלה? *שרגא ענה על אשדוד, הכי פשוט - להתקשר לכל מרינה ולשאול: א. האם יש מקומות עגינה?! ב. מה המחיר לסירה בגודל הרלוונטי כך תקבל תשובה הכי בדוקה
3. האם יש עלויות קבועות נוספות? (אגרה? ביטוח? משהו?) ברור שיש: *חובה ביטוח חובה ולשיקולך אם לעשות מקיף- כמו במכונית *כושר שיט - כמו טסט... *רכישת ציוד פירוטכני ושאר ציוד חובה בסירה כמו מצפן וכו' - זה תנאי לעבור טסט... *תיקונים וטיפולים... *בקיצור כמו במכונית...
4. איזה מנועים כדאי להתמקד? דגש על חסכון ואמינות. 4 פעימות - 2 פעימות עשוי לחנוק אותך בדלק... הונדה 90 מנוע מצוין וגם הונדה 130 - המחיר לא זול... יש להתאים גודל המנוע לגודל ומשקל הסירה: אני בעד התאמה שתאפשר במידת הצורך נסיעה מהירה כדי לברוח מהר כשהים עולה, לפחות 20 קמ"ש.. מאידך שלא יהיה מנוע גדול מידי יחסית לגודל הסירה... אגב, רוב הסירות מגיעות עם מנוע, אם כי לעיתים ההתאמה של המוכר גרועה ויש צורך להחליף...
5. מה צריכת הדלק של מנוע כזה ליום של דייג (טרולינג, בולוס, קצת ג'יג) בהנחה שיוצאם למקומות קרובים למקום העגינה. בנהיגה נכונה 2000-3000 סל"ד תלוי במנוע ובסירה 20-40 ליטר, אך מאוד תלוי ויכול לעלות ליותר... טרולינג אתה נוסע כל הזמן ותלוי אם היום שלך הוא 4 או 10 שעות... בולוס וקצת ג'יג תלוי כמה "תחנות" אתה עושה.. פונקציה של שעות מנוע, של צריכת הדלק במנוע הספציפי עם הסירה הספציפית, וצורת הנסיעה (ומצב הים)...
אם יש כאן מישהו שמכיר את התחום ומוכן ללוות אותנו בצעדים הראשונים של החיפוש והקנייה, אשמח שיפנה אלי. אם יש כאן מישהו שמוכר משהו כזה או מכיר מישהו שמוכר משהו כזה, גם אשמח לקבל פנייה. *כשתראה משהו שיהיה לך מעניין - תשאל כאן וננסה לסייע... *לחפש מציע שתחפש בלוח יד2 ובמרינות יש שלטי מכירה על סירות... *אם מישהו קרא וישמע משהו - מן הסתם יודיע לך...
אתם בטח רוצים לדעת באיזה תקציב אנחנו מתכננים לקנות, אז אין לי תשובה מלאה לזה. זה נורא תלוי במה מה שתמליצו אבל זה איפשהו בין 30-80 אלף שקל (במקסימום נכניס עוד שותף) לקניית הסירה (לא כולל ציוד דייג, את זה יש בשפע).
שלום גם לך שלומי... עניתי בכחול בגוף הטקסט...
|
|
|
|
shlomisa
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי וכולם, תודה רבה על התשובות. אני אעדכן אותכם בהתפתחויות.
מה דעתכם על שימוש במפרשית עד 7 מטר עם מנוע קטן יחסית בשביל דייג? זה הגיוני או שזה סתם מטופש?
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רפי וכולם, תודה רבה על התשובות. אני אעדכן אותכם בהתפתחויות.
מה דעתכם על שימוש במפרשית עד 7 מטר עם מנוע קטן יחסית בשביל דייג? זה הגיוני או שזה סתם מטופש?
אין בעד מה שלומי, בכייפ... הרי זו מהות הפורום - לדבר על דיג ולשתף בכייפ, בחוויות ובידע... לשאלתך, לדעתי יתאים והגיוני בהחלט. אמנם יגביל אותך בכמה מישורים אך עדיין אפשרי ויכול להתאים...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]