פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   חוטים נקרעים לי מידי פעם... חושד שהבעיה בגלגלת?!.. מה דעתכם? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: חוטים נקרעים לי מידי פעם... חושד שהבעיה בגלגלת?!.. מה דעתכם? (נקרא 4899 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
היי חברים : כבר כמה יציאות, אני חווה קריעת חוטים מה שמוביל לאיבוד בובות וחויית הדייג. בדר"כ החוט נקרע בזריקה , וחשדתי בתחילה בטבעות של המקל, אולי אחת סדוקה ואז החוט מתחכך ונקרע אך לא מצאתי טבעת פגומה. החשד שלי כעת מופנה כלפי הגלגלת באיזור שמתגלגל עליו החוט, וזה מקום שסופג לדעתי לחצים גדולים. הגלגלת היא stradic 4000FH. המקום שאני מתכוון אליו מסומן בתמונה בחץ כתום, ושם יש מעין טבעת שמסתובבת ואוספת/ משחררת חוט. ניסית לשחרר את הבורג שאחראי עליה [ חץ צהוב ] אך הוא הדוק מידי ומתקשה לשחררו. אגב, הטבעות הללו מסתובבות די בקלות, ולא תקועות. אם תשימו לב, יש מעין פס כסוף בין 2 הטבעות שם בגלגל הזה, האם כך זה אמור להיות? או שהגלגלת נשחקה וצריך להחליף את החלק ? האם אני בכלל מפספס את הנקודה והחוט נקרע בשל משהו אחר ? מדובר על כמה סוגי חוטים שנקרעו, ואני יודע לזרוק .. לא חדש בתחום. [ שולל קריעה מהצלפה חזקה וכדומה ] משתמש בחוטי בד איכותיים שלא אמורים להיקרע סתם כך : ygk / sunline  
|
|
-------------------------------
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
אהלןן.. אכן מעצבן!! והחריץ כסף כמו שקראת לו( אחלה שם ) מיועד לסידור טוב יותר של החוט. בתמונה השניה רואים בבירור. אשאל כמה שאלות למרות שתיארת את הבעיה יפה מאוד. 1.באיזה איזור אתה חווה את הקריעות? 2.האם נוצרים פלונטרים בחוט שאתה לא שם לב אילהם? או מתעלם מהם? 3.עובי החוט? 4. והאם סף השפולה תקין וחלק ללא שריטות?
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
לפי מה שכתבת זה יכול להיות כמעט בטוח ב100% סדק קטנטן בטבעת השפיץ. תבדוק טוב טוב
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
מה שנראה לך שתי טבעות זו בעצם טבעת אחת שמחורצת באמצע בכדי למקם את החוט הפס המסוף נוצר כתוצאה של ירידת צבע עקב חיכוך החוט עם הטבעת הנל מסתובבת חלק המצב נורמלי לחלוטין והבעיה יכולה להיות במקומות אחרים 1. דפיקה על השפה העליונה של השפולה מה שעלול לגרום לגרד חד 2. קשרים קטנים בחוט שבזמן עומס גורמים לנקודה חלשה 3. טבעת סדוקה 4. חוט פגום או יבש
|
|
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
באיזו תדירות אתה שוטף את הרולר לאחר יציאה?
מלח של ים מייבש וגומר על חוט בד בקלות יתרה,
חובה לשטוף לאחר כל יציאה! לא לנגב עם מטלית, לשטוף!
כמו כן, הייתי בודק גם את הטבעות של המקל בנוסף למה שציינו מעלה החברים, אולי אחת הטבעות סדוקה בחלק הפנימי והחוט עובר בה ו"נפצע"
|
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
|
|
היי חברה ראשית תודה על כל התגובות והרעיונות שלכם.  כמה חידודים : החוטים לא בלויים, חדשים, ותקינים. אני די מנוסה והחוט לא מסתבך בזריקה או נוטה ליצור " קן " ברוח. לא נוצרים פלונטרים, מקפיד מאד. עובי החוט נע בין 0.15 -- 0.10 מ"מ שוטף את הגלגלת והחוט כמו שצריך לאחר כל יציאה [ אבל לא משמן .. ] החוט בדר"כ נקרע לאחר כמה מטרים, בערך כ - 2.5- 3 מטרים מאיזור הסיכה בקצה. לכן החשד נפל על הגלגלת, או על הטבעת הראשונה [ העבה ] במקל. [ המקל באורך 2.70 ] אבדוק את השפולה אם הקצוות לא שרוטים. אעבור שוב על הטבעות. [ אז כנראה עניין הטבעות על הגלגלת נשלל כי הטבעות מסתובבות חלק מאד ] אגב , צור למה התכוונת ב " . קשרים קטנים בחוט שבזמן עומס גורמים לנקודה חלשה" ?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 27, 2015, 10:48:35 AM על ידי ינשוף דייג ירושלמי
|
|
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
|
|
אגב , צור למה התכוונת ב " . קשרים קטנים בחוט שבזמן עומס גורמים לנקודה חלשה" ?
הוא התכוון שכל קשר הוא נקודת כשל, הוא צודק, קשר קטן שנוצר מפלונטר לעיתים גורמים להחלשות החוט
|
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
היי חברה ראשית תודה על כל התגובות והרעיונות שלכם.  כמה חידודים : החוטים לא בלויים, חדשים, ותקינים. אני די מנוסה והחוט לא מסתבך בזריקה או נוטה ליצור " קן " ברוח. לא נוצרים פלונטרים, מקפיד מאד. עובי החוט נע בין 0.15 -- 0.10 מ"מ שוטף את הגלגלת והחוט כמו שצריך לאחר כל יציאה [ אבל לא משמן .. ] החוט בדר"כ נקרע לאחר כמה מטרים, בערך כ - 2.5- 3 מטרים מאיזור הסיכה בקצה. לכן החשד נפל על הגלגלת, או על הטבעת הראשונה [ העבה ] במקל. [ המקל באורך 2.70 ] אבדוק את השפולה אם הקצוות לא שרוטים. אעבור שוב על הטבעות. [ אז כנראה עניין הטבעות על הגלגלת נשלל כי הטבעות מסתובבות חלק מאד ] אגב , צור למה התכוונת ב " . קשרים קטנים בחוט שבזמן עומס גורמים לנקודה חלשה" ? לפעמים נוצרים קשרים בזמן זריקה קשרים אילו אלולים להתהדק בגלל התנופה שבזריקה וליצור קשר זעיר וממהודק שבגלל עובי החוט כמעת ולא תבחין בו ולכן תמשיך לעבוד איתו רק שכעבור מספר זריקות. הוא יתהדק יותר עד שיקרע בתגובה שלך כתבת שהחוט נקרע יחסית בהתחלה אתה עובד עם שוק לידר מנילון? אם לא יש סיכוי שהמטרים הראשונים משתפשפים בסלעים שאתה באזור הרדוד והחוט נפגם ממליץ לך לעבוד עם שוק לידר מנילון החוט יותר עמיד לשפשופים וקל להבחין עם הוא נפגם פשוט מעבירים הצבע לאורך החוט ואם מרגישים חספוס מחליפים אותו
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 27, 2015, 12:32:59 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
כמו שאמר omry לפעמים קורה לדוגמא שאתה מגלגל חוט מעט רפוי, בזמן ההטלה יוצא דאבל כריכה ונוצר קשר קטן ולא פלונטר, וזה יוצא נקודת חולשה באותו מקום. מציעה לך בכל זאת לעבור טוב טוב טוב על הטבעות. גם סדק שקשה מאוד לראות בעין ישפיע על החוט ויחליש אותו. קרה לי בעבר.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
|
היי , משתדל תמיד לוודא שאין את הקשרים הקטנים הללו. לא נראה שזה המצב, כייון שזה שכל התופעה התחילה בכמה יציאו האחרונות, ולפני זה לא אירע לי דבר כזה.
אני לא עובד עם לידר, ע"פ רוב נקי בלי תלאי.
החוט כלל לא פגום וחדש, כנ"ל החוט השני, שניהם חפים מפגיעת מי מלח.
בגלל שהקרע בדר"כ נוצר כ 2.5 מטר בערך מקצה החוט, עדיין החשד שלי נופל על הגלגלת וסביבתה.. אבדוק היטב את טבעות המקל שיתאפשר לי, אגב יש מצב לפספס סדק זעיר ?
שוב תודה לכם.
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
היי , משתדל תמיד לוודא שאין את הקשרים הקטנים הללו. לא נראה שזה המצב, כייון שזה שכל התופעה התחילה בכמה יציאו האחרונות, ולפני זה לא אירע לי דבר כזה.
בגלל שהקרע בדר"כ נוצר כ 2.5 מטר בערך מקצה החוט, עדיין החשד שלי נופל על הגלגלת וסביבתה.. אבדוק היטב את טבעות המקל שיתאפשר לי, אגב יש מצב לפספס סדק זעיר ?
שוב תודה לכם.
לשאלתך יש מצב לפספס סדק זעיר לכן אני ממליץ לבצע את הבדיקה גם פיזית על ידי מישוש וגם על ידי מבט רצוי במקום עם תאורה טובה או פנס
|
|
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
|
|
שוב תודה לכם.
פה קבור הכלב חבר! שים לידר!!! תמיד גם יותר בטוח, וגם אחוז התפיסות שלך יעלה ללא ספק!!!
|
|
|
|
|
|
|
היי עברתי עלח הטבעות אחת אחת, עם פנס ומיששתי.. אך לא מצאתי פגם.
עומרי : אין קשר לדעתי בין לידר לבין קריעת החוטים,[ לפחות לא בצורה הזאת ] שנים אני עובד גם ללא לידר וזה לא קרה.
די מייאש שלא מצאתי את הנקודת תורפה.
|
|
|
|
|
|
|
יש לך רולר נוסף? אם כן ממליץ לך לצאת איתו שלוש ארבע פעמים לים ולראות האם זה חוזר על עצמו. אם כן האשם הוא בטבעות .אם אין קריעות האשם הוא ברולר . ( אישית מאד חושד בשפת השפולה שלעיתים מקבלת מכה ונוצר זיז קטן שהוא כמו סכין).
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
|
אממ נכון חשבתי על זה אך אין לי כעת גלגלת ספייר, אך אוכל להחליף מקל ולבדוק. נשאר לארגן יציאה או שתיים.
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|