פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   ביניות - בנובמבר? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ביניות - בנובמבר? (נקרא 2503 פעמים) |
הדפסה |
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
לאור הדו"ח האחרון שעלה פה - מתעוררת השאלה...הן לא אמורות להיות בשנת חורף כרגע?!
יתכן שבעצם, התפיסה שלנו לגבי ז'ירז'ור בכנרת מוטעית? אולי הז'ירז'ור בכנרת דומה לז'ירז'ור באגמים בחו"ל? שם לפי מיטב ידיעתי, עם ירידת טמפ' המים, לא מפסיקים לז'רז'ר, אלא מחפשים את הדגים עמוק יותר (שלפי הדו"ח, זה מה שעשו שם הדייגים, עומק מים של עד 20 מטרים).
יתכן שהתחושה שלנו שהדגים "מורידים הילוך" בחורף, היא כי אנחנו פשוט מחפשים אותם בעומק רדוד מידי?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יתכן שבעצם, התפיסה שלנו לגבי ז'ירז'ור בכנרת מוטעית? אולי הז'ירז'ור בכנרת דומה לז'ירז'ור באגמים בחו"ל? שם לפי מיטב ידיעתי, עם ירידת טמפ' המים, לא מפסיקים לז'רז'ר, אלא מחפשים את הדגים עמוק יותר (שלפי הדו"ח, זה מה שעשו שם הדייגים, עומק מים של עד 20 מטרים).
יתכן שהתחושה שלנו שהדגים "מורידים הילוך" בחורף, היא כי אנחנו פשוט מחפשים אותם בעומק רדוד מידי?
מתי יש לך יום חופש? נלך לבדוק עם הקיאקים 
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
39
|
|
מתי יש לך יום חופש? נלך לבדוק עם הקיאקים  יום חופש?  יש דברים כאלה?  לטובת בוקר ניסיונות UL ג'יגינג על ביניות, אני בעד להקריב יום לימודים 
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דבר איתי - נמשוך גם את טל
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
אותי לא צריך למשוך...אין גורר חזק מידי...  מה גם שאני אהיה שם לפניכם.... 
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תביא פישפיינדר ועוגן. נס קפה עליך, תה על רון, אני מביא כמה ג'גיגונים לניסוי כלים  רון איזה מקל להביא?
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
תביא פישפיינדר ועוגן. נס קפה עליך, תה על רון, אני מביא כמה ג'גיגונים לניסוי כלים  רון איזה מקל להביא? בזמן שאנחנו נמזוג לך נס ותה , אתה תתפוס דגים....?  ממש שיח' סעודי....  אתה מביא מנגל....ועושה לנו קבבים על הקיאק !!!!  עכשיו נראה אותך.... 
|
|
|
|
Dragon79
|
רק דגים מתים שוחים עם הזרם חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אין ספק שהתפיסה לגבי דייג עם פתיונות דמי במים מתוקים עדיין לא הבשילה , אבל זה נובע בעיקר מחוסר נסיון . אני יכול להעיד על עצמי שמאז הפעם הראשונה שהלכתי לז'רז'ר עם ניקל אי שם באמצע שנות התשעים ועד היום התפיסה שלי לגבי דייג במים מתוקים השתנתה לגמרי ( לצערי לא היה איש שידגים ויראה לי , אלא הסתכלו עלי כמו על משוגע  ) . ואני בטוח שדעתי עוד תשתנה ללא הכר עם השנים . בחו"ל המצב קצת שונה מאחר ושם הידע כבר עובר מדור לדור . בארצות מסיומות פתיונות דמי קיימים מספר שנות דור . אשתדל לעשות גיחה מבצעית לקו החוף הלילה . אם יהיה משהו מעניין אעדכן  .
|
-------------------------------
"אם אין לך שום דבר נחמד להגיד עדיף שלא תגיד את זה במילים אחרות"
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
תביא פישפיינדר ועוגן. נס קפה עליך, תה על רון, אני מביא כמה ג'גיגונים לניסוי כלים  רון איזה מקל להביא? בזמן שאנחנו נמזוג לך נס ותה , אתה תתפוס דגים....?  ממש שיח' סעודי....  אתה מביא מנגל....ועושה לנו קבבים על הקיאק !!!!  עכשיו נראה אותך....  קבבים על הקיאק? עשית אותי רעב  יאללה שרפתם לי את כל הפיוזים האפשריים בגוף...עכשיו חובה גיחה  רק צריך להצטייד בניקלים שונים בגווני זהב במשקלים 7-14 גרם  אייל - מקל, אין לי שמץ  בחיים לא ניסיתי ג'יגינג בעומק 20 מ' בכנרת. מאמין שמקלות ז'ירז'ור חוף יעשו את העבודה נאמנה. אני אישית מתכנן על מקל ז'ירז'ור חוף, סט UL, וסט לייט שוכב (לא של הים, יש עכשיו שנרכש בקיץ במיוחד לדברים האלה). הסוללה של הFF כבר טעונה....מתי יוצאים?!?!?!?!?!?!??!!?  כרגע יש כיוון של סערונת בסופ"ש הבא... אין ספק שהתפיסה לגבי דייג עם פתיונות דמי במים מתוקים עדיין לא הבשילה , אבל זה נובע בעיקר מחוסר נסיון . אני יכול להעיד על עצמי שמאז הפעם הראשונה שהלכתי לז'רז'ר עם ניקל אי שם באמצע שנות התשעים ועד היום התפיסה שלי לגבי דייג במים מתוקים השתנתה לגמרי ( לצערי לא היה איש שידגים ויראה לי , אלא הסתכלו עלי כמו על משוגע  ) . ואני בטוח שדעתי עוד תשתנה ללא הכר עם השנים . בחו"ל המצב קצת שונה מאחר ושם הידע כבר עובר מדור לדור . בארצות מסיומות פתיונות דמי קיימים מספר שנות דור . אשתדל לעשות גיחה מבצעית לקו החוף הלילה . אם יהיה משהו מעניין אעדכן  . אכן, ז'ירז'ור במתוקים עדין בחיתוליו בארץ. נשמח לדיווח, עדיף כזה עם תמונות של דגים 
|
|
|
|
Dragon79
|
מנותקגיל:
46
|
|
תמונות יש תמיד 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אין ספק שהתפיסה לגבי דייג עם פתיונות דמי במים מתוקים עדיין לא הבשילה , אבל זה נובע בעיקר מחוסר נסיון . אני יכול להעיד על עצמי שמאז הפעם הראשונה שהלכתי לז'רז'ר עם ניקל אי שם באמצע שנות התשעים ועד היום התפיסה שלי לגבי דייג במים מתוקים השתנתה לגמרי ( לצערי לא היה איש שידגים ויראה לי , אלא הסתכלו עלי כמו על משוגע  ) . ואני בטוח שדעתי עוד תשתנה ללא הכר עם השנים . בחו"ל המצב קצת שונה מאחר ושם הידע כבר עובר מדור לדור . בארצות מסיומות פתיונות דמי קיימים מספר שנות דור . אשתדל לעשות גיחה מבצעית לקו החוף הלילה . אם יהיה משהו מעניין אעדכן  . להשוות לחו"ל זה לא לעניין  אם ניקח את ה-PIKE הצפוני,הזמן המתאים בשבילו זה כשקר וטמפרטורת המים נמוכה. סלמונים ופורלים? מים קרים של שלגים שהפשירו... ביניות? דגים פליאוטרופיים ששייכים לאזור המשווני ולכן הפעילות שלהן בקיץ. המקומות שבהם חוגגים עליהן בג'יגינג (ולא בז'ירז'ור) אלו בורות ותעלות עמוקות שמרכזות בתוכן מגוון של דגים מסוגים שונים שלכולם מכנה משותף. חיבה למים חמים. גם הביניות הצהובות (גדולות קשקש),גם המושטים וגם השפמנונים אלו דגים של קיץ ובחורף הם יורדים לעומק ומורידים פעילות. בניגוד לזוחלים שנכנסים לתרדמת מלאה בה הם אינם אוכלים ואינם זזים,הדגים נמצאים בתנועה מתמדת ולכן מחוייבים בנישנוש קטן מדי פעם. כשההזדמנות עולה,בצורת פיתיון או דמוי,הם לוקחים אותה...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
מחזק כל מילה שאדון גיא כתב מעלי, אני מאמין שעם כניסה לעומק בעזרת כלי שייט תולכו להניב אחלה תוצאות. מחכה לדוח שלכם! אני בכל זאת יחכה לקייץ תנו ליהנות מהקרפיונים שלייייי 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מחזק כל מילה שאדון גיא כתב מעלי, אני מאמין שעם כניסה לעומק בעזרת כלי שייט תולכו להניב אחלה תוצאות. מחכה לדוח שלכם! אני בכל זאת יחכה לקייץ תנו ליהנות מהקרפיונים שלייייי  מסתבר שיש דוח עם תוצאות, כמו שציינת איתמר- כניסת כלי שייט.... המסקנה לשאלת רון דדון, אפשר לתפוס ביניות מרשימות בנובמבר וגם בדצמבר, צריך רק לדעת איך...  תמונות יש תמיד  אכן כך, ואת מה שאתה מצלם אי אפשר של לאהוב... 
|
|
|
|
Dragon79
|
מנותקגיל:
46
|
|
תמונות יש תמיד  אכן כך, ואת מה שאתה מצלם אי אפשר של לאהוב...  [/quote] 
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
תמונות יש תמיד  אכן כך, ואת מה שאתה מצלם אי אפשר של לאהוב...   [/quote] אני אישית התאהבתי בתמונה הזו  
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|