פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מצוקת קלמארי!! |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מצוקת קלמארי!! (נקרא 21153 פעמים) |
הדפסה |
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
חצי השקל שלי בנושא.
הרעיונות שעלו, עולים ויעלו פה - כולם יפים וטובים, חלקם אולי אפילו פרקטיים והגיוניים. הרעיונות הללו, גם באופן מובהק מגיעים ממחשבה טובה, דאגה אמיתית וכנה לטבע ולתחביב שכולנו אוהבים. הרעיונות - דינם להישאר כרעיונות, פנטזיות ילדותיות שככל הנראה שלא יתגשמו במדינה הזו.
שמורות טבע קיימות - כאלה שהדיג המסחרי בהן אסור (לדייגים מעכו זה לא מפריע להגיע לראש הנקרה). חוקים לגודל מינמלי קיימים - אם כי תלושים מהמציאות (נכונים לתקופה של לפני מספר עשורים). אגף הדיג קיים - אם כי יושבים בו אנשים שהקשר היחיד שלהם לדגה הוא כנראה הפילה סלמון שהם מזמינים במסעדה (וגם זה במקרה הטוב).
עניין שמירת הטבע, הוא לא בראש מעייניו של הישראלי המצוי, ואין יותר מידי איך להאשים אותו. יש משכנתה לא שפוייה בעליל, שחיטויות וקומבינות ללא הפסקה, יוקר מחייה שלא בפרופורציה לשכר, בנוסף לזה צריך לדאוג למשפחה למי שיש, ללימודים למי שלומד, ותמיד להיות עם קיטבג מוכן לשעת קריאה. בזכות צה"ל ועבודת הקודש שהוא עושה, לפחות בשנים האחרונות, לא צריך לדאוג מכל אוטובוס שני שיסיים את נסיעתו באופן בלתי צפוי, אבל יש את מי שעושה ימים כלילות על מנת שנוכל להמשיך את שגרת חיינו האזרחית. אז, אפשר לבוא בתלונות למישהו שקם כל יום ב-5 בבוקר, נוסע לעבודה (ומשלם 7+ שקלים לליטר דלק בדרך), חוזר מותש בערב, מנסה להחזיק חיי משפחה נורמליים, ואז יושב ושומע בחדשות על עוד שר שסרח? לא נראה לי שאפשר לבוא בתלונות - ומצער שכך.
על מנת לעורר גל מחאה, צריכים לפגוע בעצב רגיש מאד של הישראלי האדיש - והטבע הוא לא עצב כזה. מי שהחי הימי הוא לא חלק מהתחביב שלו (דיג, צלילה וכו') - ישאר אדיש וחסר עניין. אם ירצה דגים, תמיד אפשר למצוא בסופר, מבחינתו יכול להיות שעצם זה שפחות דגים ישחו לידו בים בעונת הרחצה בקיץ, רק יהיה יותר טוב. דבר נוסף, הוא שהישראלי אולי אדיש, אבל ממזמן כבר לא טיפש. ברגע שיחוקקו חוקים, כגון מקומות אסורים לדיג, גדלים מינמלים, תקופות אסורות, זנים אסורים וכו' - מי ש"יסבול" יהיו דייגי החוף, החובבים כמוני וכמוכם, שיהוו טרף קל לפקחים שירצו להגיע למכסת דוחות. המסחריים, ימשיכו לצפצף על החוק, בדיוק כמו שהם עושים היום, והפקחים, ימשיכו לחשוש להתעמת עימם, מחשש לחייהם, באופן מובן לחלוטין לצערי (לי היה מפגש מאד לא נעים בעבר בתור נער עם סירה, שכמעט הסתיים מאד מאד לא טוב).
אנחנו פוגעים בדיג גם כן - על כך לדעתי אין בכלל דיון. יש סיבה שבעולם הנאור, דייגי החכות החובבים מוגבלים גם כן בחוקים נוקשים כמו גם הדייגים המסחריים. אם יש דוגמה אישית שאני יכול לספק, במקרה זה בנושא הקלאמרי / סבידות, היא המרינה בנהריה. במרינה הזו, לפני שנים (8 שנים לערך), ראיתי מספר אנשים, מזיזים בובה מוזרה ותופסים סבידות. שמח וטוב לב, רכשתי לי גם בובות כאלה, והמרינה הזו סיפקה את הסחורה. קלאמרי וסבידות, במגוון גדלים, ובכמות גדולה (8-10 חתיכות לשעתיים-שלוש לאדם היה יום סביר עד חלש). דיג הסבידה והקלאמרי, שבעבר היה נחלתם של בודדים, הפך עם התפשטות המידע על השיטה באינטרנט, לדיג של רבים. המרינה בנהריה, שנתיים לאחר מכן (ועד היום), כבר היתה שוממת כמעט לחלוטין. מסבידות וקלאמרי בכמויות וגדלים מטרידים, ללילות שלמים ללא תפיסה אחת כמעט. הדבר הזה נגרם אך ורק על ידי חובבים רבותי, שכן שום סירה או אדם לא פורסים שם רשת. במקרה של דגים, הפגיעה שלנו משמעותית יותר במינים שאינם נידוגים מסחרית באופן סדיר. דג לדוגמא הוא הלברק - דג שמטורגט ע"י חובבים, וכמעט ולא ע"י סירות ורשתות עקב מקום מחייתו הבעייתי. דג נוסף הוא האינטיאס. דג שהיה מטורגט בדיג מסחרי בתקופות מסויימות בלבד, שהוא היה מתקרב לחוף. בודדים היו מטרגטים אותו גם "לא בעונה". היום - לדג הזה אין מנוחה. אין עונה. בחורף מטורגט מהחוף ע"י דייגי חוף וסירות. בקיץ מטורגט ע"י סירות עמוסות במג'גג'ים לרוב. הדג הזה התמעט לעומת שנים קודמות בעשרות אחוזים. אני אישית רואה את זה באופן ברור בכמויות הבייבי אינטיאסים שמגיעים לחוף בסוף הקיץ לעומת שנים עברו.
Bag limit או לחלופין Size limit כפי שנהוג בחו"ל - ככל הנראה לא יהיה כאן, לא כחוק בכל אופן. מכאן, כל אחד ומצפונו ורגשותיו האישיים. יש מי שיחליט שהוא לוקח רק דגים מעל משקל מסויים, יש מי שיחליט שלוקוסים מבחינתו הם טאבו, השלישי יחשוב "עד שיוצא לי דג, הוא מגיע למחבת". כולם מקובלים. כולם נכונים. אין שום חוק שיגדיר שאחד מהם שגוי.
הדיון שעלה פה, עלה בעבר פעמים רבות בפורמים רבים, וראיתי אותו כל פעם מחדש (אמנם בסה"כ 26 שנים חי ונושם, אך בפורמי הדיג הייתי מראשיתם, באתר נכחד שנקרא Fishnet, לפני כ-13 שנים). הדיון, אותו הדיון, הדעות - אותן הדעות, והתוצאות? אותן התוצאות. כלום אחד גדול. שום דבר לא השתנה. כולם פורקים קצת לחץ ותסכול, וכאן הכל נגמר. לצערכם, ולצערי, כך גם דינו של הדיון הזה להיות.
קחו את זה הבנה, קחו את זה בקלות. העצבים לא יובילו לשום דבר, האנשים לא ישתנו, והים שלנו ימשיך לגסוס בדרך הבטוחה אל הסוף המר שברור לכולנו שיגיע.
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טוב, מה ניהיה פה 9 באב? כולם עצובים? תתעוררו, זהו, הם בסך הכל התעכבו כי נאלצו לעשות עיקוף מאחרי האינטיאסים. אתמול יצאו לטל ולי כ 15 חתיכות. כשהגעתי למספר המטרה שקבעתי חזרתי לישון (רק חבל שזה קרה רק אחרי שכבר לא הרגשתי את אצבעות הידיים, ואצבעות הרגליים פשוט צרחו מכאב בגלל הקור...) שעות תפיסה - לילה קר עומקים עמוק מאוד (כמה מטרים) וגם רדוד מאוד (30 ס"מ) גדלים 200 - 800 גר' אבל בהמשך לדיון יצאו לידי שני צוללנים חפשיים רועדים מקור על השחילר 5 סרגוסים באורך כף יד של ילד בן שש (אבל לא ילד ממש מפותח) ועוד בורי שאין לי מושג איך הצליחו לפגוע בו ולהשחיל בו חץ. כולם יחד 150 גר'.... אני יודע כי הם נתנו לי אותם במתנה.. למה לירות בכאלה דגיגים? בכמה פגעתם והם נקרעו לשווא? למה דווקא צוללים שיכולים לברור את המטרות שלהם בטרם ילחצו על ההדק עושים דבר כזה? ולא, לא שאלתי אותם, אני לא בא בטענות באמצע הלילה, לאנשים חמושים ברובים, רטובים, מתוסכלים ורועדים מקור, על איזה ריף שכוח אל. ולא, זה לא היה בשמורה  . לפחות יש לי פתיונות (נו, קצת מושחתים מהחץ) עבור הקיאק.
|
|
|
|
דקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נחה דעתי שקראתי את התגובות של גייצ'וק ורון דדון. אם כל אחד יתפוס רק כמה שצריך המצב ישתפר וזה בדוק .אני לא מתנשא או מתמם, המצב של הקלאמרי שלא לדבר על הסבידות לא טוב , כל אחד שתשאירו במים מגדיל את הסיכוי להשרדות המין וגם להמשך ההנאה שלכם לאורך השנים .שיהיה בהצלחה
|
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
 |
|
|
ברור שחלק גדול מהנזק לדגה גורם הדייג המסחרי אבל גם לנו הדיגים החובבים יש חלק
1.ההליכה שלנו על הריפים גורמת לפגיעה בחי והצומח עליהם ובסביבתם 2.השארת פסולת כמו בקבוקים,פלסטיקים,נילונים,חוטים,ועוד. גורמים לזיהום הריפים 3.הפרחת בלונים וסקיות אשפה לצורך ניוד הפתיון לעומק גורמת לזיהום בעקבות השארותם במים 4.צלילה אנטנסיבית בסביבות ריפים גורמת לפגיעה בחי והצומח בהם 5.שימוש ברשתות עמידה ושבקה גרמים גם הם לנזק גדול 6.לקיחת דגים קטנים מידי
לדעתי יש פיתרון על כל כמה קלומטרים של חוף צריך לסגור אזור של כחצי ק''מ ולהכריז עליו כשמורת טבע שסגורה כליל לכניסה רגלית וימת ואסור בו הדייג בכל דרך שהיא רשתות,צלילה ,וחכות. שמורות אלו יהפכו לבתי גידול פוריים בריאים ומסגסגים תוך זמן קצר אוכלסית הדגים תגדל מה שיגרום להתפוצצות אוכלוסין באותם שמורות מה שיגרום לנדידה של דגים מהשמורות אל הריפים הסמוכים ויעשיר אותם בדגים
דבר נוסף שאנכנו הדיגים יכולים לעשות זה לשמור על הניקיון , להשיב דגים קטנים למים, להשתדל לא לפגוע בזמן צלילה בבתי הגידול,ולהשתדל לפגוע כמה שפחות בריפים שאנו דגים מהם יצא לי לראות אנשים שתוקעים את הסטנדים לחכות בעזרת פטיש מה שגורם לשברים ונזק גדול לאותו אזור
זה בדיוק מה שעושים בעולם , אני לא מבין למה לא מאמצים את זה אצלנו גם, זה הפתרון הכי גיאוני אני חושב... גם לדעתי אם יעשו את זה העשירים ישמנו מישהו למעלה וישר יבנו בתי מלון ומסעדות. הכסף מדבר בישראל ולא שום דבר אחר וחבל שאין מי שירים פרויקט כזה בארץ
|
-------------------------------
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
אם יעשו את זה העשירים ישמנו מישהו למעלה וישר יבנו בתי מלון ומסעדות. הכסף מדבר בישראל ולא שום דבר אחר וחבל שאין מי שירים פרויקט כזה בארץ
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
חצי השקל שלי בנושא.
הרעיונות שעלו, עולים ויעלו פה - כולם יפים וטובים, חלקם אולי אפילו פרקטיים והגיוניים. הרעיונות הללו, גם באופן מובהק מגיעים ממחשבה טובה, דאגה אמיתית וכנה לטבע ולתחביב שכולנו אוהבים. הרעיונות - דינם להישאר כרעיונות, פנטזיות ילדותיות שככל הנראה שלא יתגשמו במדינה הזו.
שמורות טבע קיימות - כאלה שהדיג המסחרי בהן אסור (לדייגים מעכו זה לא מפריע להגיע לראש הנקרה). חוקים לגודל מינמלי קיימים - אם כי תלושים מהמציאות (נכונים לתקופה של לפני מספר עשורים). אגף הדיג קיים - אם כי יושבים בו אנשים שהקשר היחיד שלהם לדגה הוא כנראה הפילה סלמון שהם מזמינים במסעדה (וגם זה במקרה הטוב).
עניין שמירת הטבע, הוא לא בראש מעייניו של הישראלי המצוי, ואין יותר מידי איך להאשים אותו. יש משכנתה לא שפוייה בעליל, שחיטויות וקומבינות ללא הפסקה, יוקר מחייה שלא בפרופורציה לשכר, בנוסף לזה צריך לדאוג למשפחה למי שיש, ללימודים למי שלומד, ותמיד להיות עם קיטבג מוכן לשעת קריאה. בזכות צה"ל ועבודת הקודש שהוא עושה, לפחות בשנים האחרונות, לא צריך לדאוג מכל אוטובוס שני שיסיים את נסיעתו באופן בלתי צפוי, אבל יש את מי שעושה ימים כלילות על מנת שנוכל להמשיך את שגרת חיינו האזרחית. אז, אפשר לבוא בתלונות למישהו שקם כל יום ב-5 בבוקר, נוסע לעבודה (ומשלם 7+ שקלים לליטר דלק בדרך), חוזר מותש בערב, מנסה להחזיק חיי משפחה נורמליים, ואז יושב ושומע בחדשות על עוד שר שסרח? לא נראה לי שאפשר לבוא בתלונות - ומצער שכך.
על מנת לעורר גל מחאה, צריכים לפגוע בעצב רגיש מאד של הישראלי האדיש - והטבע הוא לא עצב כזה. מי שהחי הימי הוא לא חלק מהתחביב שלו (דיג, צלילה וכו') - ישאר אדיש וחסר עניין. אם ירצה דגים, תמיד אפשר למצוא בסופר, מבחינתו יכול להיות שעצם זה שפחות דגים ישחו לידו בים בעונת הרחצה בקיץ, רק יהיה יותר טוב. דבר נוסף, הוא שהישראלי אולי אדיש, אבל ממזמן כבר לא טיפש. ברגע שיחוקקו חוקים, כגון מקומות אסורים לדיג, גדלים מינמלים, תקופות אסורות, זנים אסורים וכו' - מי ש"יסבול" יהיו דייגי החוף, החובבים כמוני וכמוכם, שיהוו טרף קל לפקחים שירצו להגיע למכסת דוחות. המסחריים, ימשיכו לצפצף על החוק, בדיוק כמו שהם עושים היום, והפקחים, ימשיכו לחשוש להתעמת עימם, מחשש לחייהם, באופן מובן לחלוטין לצערי (לי היה מפגש מאד לא נעים בעבר בתור נער עם סירה, שכמעט הסתיים מאד מאד לא טוב).
אנחנו פוגעים בדיג גם כן - על כך לדעתי אין בכלל דיון. יש סיבה שבעולם הנאור, דייגי החכות החובבים מוגבלים גם כן בחוקים נוקשים כמו גם הדייגים המסחריים. אם יש דוגמה אישית שאני יכול לספק, במקרה זה בנושא הקלאמרי / סבידות, היא המרינה בנהריה. במרינה הזו, לפני שנים (8 שנים לערך), ראיתי מספר אנשים, מזיזים בובה מוזרה ותופסים סבידות. שמח וטוב לב, רכשתי לי גם בובות כאלה, והמרינה הזו סיפקה את הסחורה. קלאמרי וסבידות, במגוון גדלים, ובכמות גדולה (8-10 חתיכות לשעתיים-שלוש לאדם היה יום סביר עד חלש). דיג הסבידה והקלאמרי, שבעבר היה נחלתם של בודדים, הפך עם התפשטות המידע על השיטה באינטרנט, לדיג של רבים. המרינה בנהריה, שנתיים לאחר מכן (ועד היום), כבר היתה שוממת כמעט לחלוטין. מסבידות וקלאמרי בכמויות וגדלים מטרידים, ללילות שלמים ללא תפיסה אחת כמעט. הדבר הזה נגרם אך ורק על ידי חובבים רבותי, שכן שום סירה או אדם לא פורסים שם רשת. במקרה של דגים, הפגיעה שלנו משמעותית יותר במינים שאינם נידוגים מסחרית באופן סדיר. דג לדוגמא הוא הלברק - דג שמטורגט ע"י חובבים, וכמעט ולא ע"י סירות ורשתות עקב מקום מחייתו הבעייתי. דג נוסף הוא האינטיאס. דג שהיה מטורגט בדיג מסחרי בתקופות מסויימות בלבד, שהוא היה מתקרב לחוף. בודדים היו מטרגטים אותו גם "לא בעונה". היום - לדג הזה אין מנוחה. אין עונה. בחורף מטורגט מהחוף ע"י דייגי חוף וסירות. בקיץ מטורגט ע"י סירות עמוסות במג'גג'ים לרוב. הדג הזה התמעט לעומת שנים קודמות בעשרות אחוזים. אני אישית רואה את זה באופן ברור בכמויות הבייבי אינטיאסים שמגיעים לחוף בסוף הקיץ לעומת שנים עברו.
Bag limit או לחלופין Size limit כפי שנהוג בחו"ל - ככל הנראה לא יהיה כאן, לא כחוק בכל אופן. מכאן, כל אחד ומצפונו ורגשותיו האישיים. יש מי שיחליט שהוא לוקח רק דגים מעל משקל מסויים, יש מי שיחליט שלוקוסים מבחינתו הם טאבו, השלישי יחשוב "עד שיוצא לי דג, הוא מגיע למחבת". כולם מקובלים. כולם נכונים. אין שום חוק שיגדיר שאחד מהם שגוי.
הדיון שעלה פה, עלה בעבר פעמים רבות בפורמים רבים, וראיתי אותו כל פעם מחדש (אמנם בסה"כ 26 שנים חי ונושם, אך בפורמי הדיג הייתי מראשיתם, באתר נכחד שנקרא Fishnet, לפני כ-13 שנים). הדיון, אותו הדיון, הדעות - אותן הדעות, והתוצאות? אותן התוצאות. כלום אחד גדול. שום דבר לא השתנה. כולם פורקים קצת לחץ ותסכול, וכאן הכל נגמר. לצערכם, ולצערי, כך גם דינו של הדיון הזה להיות.
קחו את זה הבנה, קחו את זה בקלות. העצבים לא יובילו לשום דבר, האנשים לא ישתנו, והים שלנו ימשיך לגסוס בדרך הבטוחה אל הסוף המר שברור לכולנו שיגיע.
ידידי היקר צר לי אבל אני חולק על חלק מאמירותך יש רעיונות שיוצאים לפועל ויש פנטזיות שמיתגשמות הרעיון של שמורות טבע שסגורות כליל זה לא פנטזיה שלי שמורות כאלו קימות במיספר מקומות בעולם אפילו במדינות ששוכנות לאורך הים התיכן והם מסגסגות ופוריות מאוד לגבי השמירה על הטבע צר לי לאכזב אותך אבל זה כן בראש מעיינו של האזרח הישראלי ראה את ההצלחה להצלת חוף בצת ראה את השיפור בשמירה על הניקיון בשמורות ראה את הפסקת הקטיף של פרחי הבר נכון שחלק מדיגי הרשתות נוהגים בעברינות ואלימות זה לא אומר שלא ניתן לטפל בהם עד כמה שידוע לי בישראל יש משטרה על שמורות הטבע הימיות אפשר לשמור סגורות ולאסור את הדייג כליל בשביל זה יש את רשות הטבע והגנים כמו שמונעים צייד בשמורות יבשתיות ומטפלים בצידים לא חוקיים שחלקם אף אלימים ובמיקרים מסוימים גם חמושים ניתן לטפל גם בעברים על החוק בים כדי שכל זה יצא לפועל צריך שיהיה גוף שיתפקד כמו שצריך מה שלא קורא אגף הדייג לא מתפקד בכלל זה הגיע לרמה כזו שמגיע אלהם מידע על דיגי רשתות בתעלות שמובילות לירדן כולל ידוע שלהם על המצאות תמונות וסרטים של אותם עברינים כולל מידע על כך שהם יגיעו גם למוחורת כל מה שנותר זה להגיע לנקודה בליווי משטרה ולבצע מעצר בפועל הדיגים חזרו אבל רשויות החוק לא זו בדיוק הסיבה שהדיגם העברינם מרשים לעצמם להתנהג איך שבא להם אילו אגף הדיג היה מתפקד כמו רשות הטבע והגנים אכיפת החוק בים היתה נראת אחרת
|
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
תגיד צור אתה בטוח שדברים אלו באמת קורים כי אם כן ויש הוכחות לכך למה לא ללכת לתוכנית תחקירים כלשהי כמה פעמים היה שם תחקירים על אנשים שפגעו בטבע מה זה משנה אם זה ביבשה או בים? 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תגיד צור אתה בטוח שדברים אלו באמת קורים כי אם כן ויש הוכחות לכך למה לא ללכת לתוכנית תחקירים כלשהי כמה פעמים היה שם תחקירים על אנשים שפגעו בטבע מה זה משנה אם זה ביבשה או בים?  אני יכול להגיד לך בוודאות שלגבי צייד לא חוקי יש אכיפה מוגברת מערבים מעקום ומצלמות נסתרות שפועלות על ידי חישני תנועה פקחים של הרשות מסתובבים ונותנים כנסות גבוהים לאנשים שעוברים על החוק בשמורות נכון שלא את כולם תפסים אבל מתבצעת אכיפה אני יכול להגיד לך שבמשך השנים יש מודעות יותר גדולה לשמירה על הטבע חבל שהמעמץ מתבצע רק ביבשה ואין השקעה כזו גם בים בכינרת ובנחלים
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
עכשיו גם ברור למה אין תפיסת רבות של אינטיאסים חברים אין פתיון במים אל תתחילו לנסות להאשים אחד את השני או אחרים ...מיותר לגמרי וסתם יוצר בלאגן בפורום ( ראו פורומים אחרים שבעקבות כך נהרס הפורום ) לעניינינו , נראה כי יש התמעטות של מזון במים , שזה מאוד מוזר כי שוב הים בתסבוכת עם עצמו ועם מזג האויר ומשתנים אחרים , שנה שעברה שעוד הייתי במרכז פלמחים היה ריפ הבית שלי לקלמרי שנתפסו בערימות , השנה רק בתחילת עונה על הריפים בצפון נתפסו רבים מאוד אך מחברים שיוצאים יותר ממני לים נראה ונשמע כי אין דיג כמצופה והסיבה נראית בעקבות מחסור של מזון במים . בואו נקווה שהעונה הזאת תראה יפה יותר . 
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
נשבע לכם אני קורא ולא יודע אם לצחוק או לבכות . מה אתם מחפשים את הסיבות אצל אנשים ואו מקומות אחרים .. תסתכלו טוב טוב מה קורה אצלכם /אצלנו בבית ....כן כן בבית הזה שלכם שחלק מאיתנו קוראים לו פורום ספורטיבי. תבדקו בציציות ואז תבינו שהבעיה של חוסר דגה בעצם מתחילה ואני מדגיש מתחילה בנו הדייגים הקטנים. ולגבי מה שרון אמר בנושא המרינה בנהריה ....מי צריך יותר בכדי להבין את הבעיה . כתיבה מרובה עם הרבה משפטים באותו הנושא לא ממש מפנה את הבעיה למקומות אחרים . תסתכלו שוב ...אצלנו בבית .
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
עכשיו גם ברור למה אין תפיסת רבות של אינטיאסים חברים אין פתיון במים אל תתחילו לנסות להאשים אחד את השני או אחרים ...מיותר לגמרי וסתם יוצר בלאגן בפורום ( ראו פורומים אחרים שבעקבות כך נהרס הפורום ) לעניינינו , נראה כי יש התמעטות של מזון במים , שזה מאוד מוזר כי שוב הים בתסבוכת עם עצמו ועם מזג האויר ומשתנים אחרים , שנה שעברה שעוד הייתי במרכז פלמחים היה ריפ הבית שלי לקלמרי שנתפסו בערימות , השנה רק בתחילת עונה על הריפים בצפון נתפסו רבים מאוד אך מחברים שיוצאים יותר ממני לים נראה ונשמע כי אין דיג כמצופה והסיבה נראית בעקבות מחסור של מזון במים . בואו נקווה שהעונה הזאת תראה יפה יותר .  אין פה האשמה אישית והדיון מתנהל בצורה תרבותית ומכובדת מה שלא קורא תמיד בפורומים אחרים אני מקווה שגם ימשיך כך
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
התחלנו שיחה מתורבתת ,ואני מקווה שזה ימשיך ככה
שמוליק לא מובן אתה לא יוצא לדוג ?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נשבע לכם אני קורא ולא יודע אם לצחוק או לבכות . מה אתם מחפשים את הסיבות אצל אנשים ואו מקומות אחרים .. תסתכלו טוב טוב מה קורה אצלכם /אצלנו בבית ....כן כן בבית הזה שלכם שחלק מאיתנו קוראים לו פורום ספורטיבי. תבדקו בציציות ואז תבינו שהבעיה של חוסר דגה בעצם מתחילה ואני מדגיש מתחילה בנו הדייגים הקטנים. ולגבי מה שרון אמר בנושא המרינה בנהריה ....מי צריך יותר בכדי להבין את הבעיה . כתיבה מרובה עם הרבה משפטים באותו הנושא לא ממש מפנה את הבעיה למקומות אחרים . תסתכלו שוב ...אצלנו בבית .

|
|
|
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
עד לפני כחצי שנה הייתי בים לפחות פעמים בשבוע .אין חוף שלא הייתי בו ,מאשקלון ועד ראש הניקרה . הירידה הדרסטית בכמות ההצלחות ,תפיסות ,אכילות גרמה לי לקחת פסק זמן ולפנות את הזמן לדברים אחרים. עכשיו אתה בטח מבין את התיסכול שלי מחוסר הדגה . לצערי תמיד תליתי את האשמה בכל מיני גורמים אחרים .אבל בתקופה האחרונה אני מפתח תאוריה שחלק גדול מהאשמה מוטלת עלי ועל כל שאר דייגי החוף. שוב ....חלק מהבעיה לא כולה 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
עד לפני כחצי שנה הייתי בים לפחות פעמים בשבוע .אין חוף שלא הייתי בו ,מאשקלון ועד ראש הניקרה . הירידה הדרסטית בכמות ההצלחות ,תפיסות ,אכילות גרמה לי לקחת פסק זמן ולפנות את הזמן לדברים אחרים. עכשיו אתה בטח מבין את התיסכול שלי מחוסר הדגה . לצערי תמיד תליתי את האשמה בכל מיני גורמים אחרים .אבל בתקופה האחרונה אני מפתח תאוריה שחלק גדול מהאשמה מוטלת עלי ועל כל שאר דייגי החוף. שוב ....חלק מהבעיה לא כולה  אחי אני מבין טוב מאוד מה אתה אומר אני רוצה להבין זה תיסכול כי אתה לא תופס או בגלל שאין דגים ? אני אומר לך דבר אחד אני תופס דג 1 בשבילי זה סוף הדייג ואני יוצא פעמיים בחודש
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
|