כן אני יודע מזמן לא כתבתי ...
רכיבים :
בשר בקר
בצל
פטרוזיליה
פלפל שחור
מלח
שום כתוש
כמון
בהרט
אבקת מרק עוף
אורז ( ריזוטו מומלץ )
ההכנה :
מתבלים את הבשר בפלפל, מלח , כמון בהרט ומערבבים טוב עם השום הכתוש .
מטגנים את הבצל אחרי שקוצצים אותו גס בתוך סיר.
במקביל עושים קציצות עגולות מהבשר הטחון.
לאחר שהבצל שקוף מוסיפים מים קרים כחצי סיר .
מוסיפים שתי כפות גדושות של אבקת מרק עוף ומרתיחים את המים . ( מומלץ להוסיף למים טיפה כמון )
מכסים את הסיר עד לרתיחה ואז מוסיפים את כדורי הבשר ומכסים שוב.
שהמים רותחים שוב אחרי שכדורי הבשר קיררו אותם מוסיפים אורז למים , מערבבים ומכסים .
מורידים לאש קטנה ונותנים לארוז להתבשל טוב .
מידי פעם לערבב ולראות שהאורז מוכן .
קוצצים טוב את הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר לחמש דקות.
מכבים את האש ובתיאבון .
חשוב לי לציין שאני חצי עיראקי וחצי סורי ואילו התבלינים שאני אוהב ומכיר .