פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   סלעים וים סוער |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סלעים וים סוער (נקרא 7402 פעמים) |
הדפסה |
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
את תחילת דרכי עשיתי במיסלעות של אכזיב
לא מעט ריגים נישארו בים {שכר לימוד }
אתחיל מהמישקולות :
לתת עדיפות למשקולות שטוחות עם כנפים על פני הוספת אביזר למערך
צורות שונות של משקולות שבנויות עם כנפים כנראה יהיו טובות אך לא ניבדקו על ידי
ריגים : עדיפות לריגים שנקודות הקרסים מעל המשקולת , פולי ריג יהיה גם טוב
כל מצב שמעלה טיפה את הקרסים מעל המסולע מוריד משמעותית את התפיסות בסלעים
לגבי הריג האחרון ההיתי מוותר על התחתונה
שליכת הריג עם הפיתיון לים , מניסיוני להשאיר את הראשי טיפה עם בתן { לא לימתוח את הראשי }
ומינימום נגיעות לאחר מכן , היתעסקות מיותרת תגרום לתפיסת המערך בסלעים ולהישארותו בים
היתעסקות עם כל המארך לדעתי יהיה רק להחלפת פיתיון בלבד כאשר הכנפיים של המשקולת
יעזרו שלא תתפס בסלעים
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 16, 2015, 09:39:32 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
עמרי.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
37
|
|
הבעיה זה לא המשקולת ולא הקרסים ולא הריג.
הבעיה זה שאין דגים. זה לא מרמור או משהו...
פשוט ברגע שיבוא דג ויקח את הריג אז ישר ירים את כל הריג ויקח אותו, אז זה לא משנה מה השטח שאתה עובד בו, ברגע שיש דגים הם כבר יקחו את הריג ואז שום דבר לא יתקע בסלע.
ברגע שאתה בים שעתיים שלוש או יותר ואים דגים או אולי רק אחד או שתיים קטנים... אז כאשר אתה מחזיר את הריג אליך לבדוק פתיונות וכן הלאה, אז הריג יתקע בסלעים. משמע, הרגע שיש דגים הכל טוב.
אופציה נוספת לכל מה שהצעתם, זה ריג עם משקולת תחתונה, שתי קרסים מעליה ומעליהם מצוף של 5 גרם. המצוף ירים את הפתיון. אלא אם אתם משתמשים בחתיכה גדולה של קלמרי או דג ואז הפתרון הוא שונה. תמיד אפשר להוסיף חרוזים צפים ליד הפתיון שירימו אותו בים.
|
-------------------------------
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
|
|
|
|
אפשר...אבל BAIT CLIP גם טוב. ואפשר ללכת על פשוט...ואני מעדיף פשוט(חתיכת מונו) יואל, איך נראית עופרת "שטוחה עם כנפיים"?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
מישה המשקולת בתמונה גרמה לצמצום
התקיעות בסלעים והחזרת הריג למקום מבתחים
הבעיה היחידה איתה שהסביבל ונקודת התפיסה של המשקולת מחלידים
|
|
|
|
|
מישה המשקולת בתמונה גרמה לצמצום
התקיעות בסלעים והחזרת הריג למקום מבתחים
הבעיה היחידה איתה שהסביבל ונקודת התפיסה של המשקולת מחלידים
תודה יואל, גם אני משתמש בכאלו(חצי UPLIFT)  גיליתי שאם יש סחף חזק יש לה נטייה להתחפר(ביחוד אם מעקמים קצת את "נקודת התפיסה")...ואז אפשר להמנע ממשקולות קוצים למינהן.  (השמאלית מלמעלה)
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 16, 2015, 13:06:45 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
תענוג לקרוא את הדיון הזה  חשוב להפריד בין שני נושאים שקצת התערבבו כאן. אחד זה דיג באזור מסולע (אליו נמשך הדיון וגם זה אחלה  ) השני, דיג בסלעים בזמן שהים סוער. אם נתמקד בנושא שלגביו נפתח השירשור, ישנם כמה פטנטים שהוצגו כאן או קושרו אליהם שלא ממש היו עוזרים. המשקולת עם הטיובה למשל, טובה מאד לדיג בסלעים בים רגוע אבל בים עובד היא מטיילת חופשי חופשי. לפולי ריג שבנסיבות מסוימות עשוי להיות יתרון מבחינת התפיסה של הדג, אין שום יתרון בחילוץ בים סוער כי החוט מתוח ואז הריג עובד כמו קרס קשור מעל המשקולת. כול המשקולות המעופפות למיניהן עוזרות אם ניתן להקפיץ על ההתחלה את הריג ואז לגלגל מהר אבל אם הן מטיילות ונגררות על הסלעים ומסתבכות, מה הטעם? מניסיוני האישי, הדגש בדיג בסלעים בים עובד הוא במניעת הטיילת של המשקולת ולא איך לחלץ אותה.יישמע לחלקכם מוזר אולי אבל דווקא משקולות עוגן/קוצים גדולות שאני כול כך לא סובל לעבודה בים עם סחף, הן אלו שמתיישבות איפה שהן נוחתות ומשם רק משיכה איטית ומתונה עד כיפוף הקוצים לאחור מאפשרת שחרור. באזורים סלעיים יש נטייה לעבוד עם ציוד כבד ועם חוטים עבים יחסית אבל בים סוער יש דווקא יתרון לחוט דק יותר. בים סוער יהיה יתרון לעבודה מגובה מול עבודה בגובה המים וגם יתרון לעבודה במקום עם עומק מול מקומות רדודים. ים סוער מביא איתו גם לכלוך במים ולא רק גלים וסחף חזק. הלכלוך הזה שנתפס בחוטים ומושך אותם לכול הכיוונים הוא אחד הגורמים העיקריים לגרירת המשקולות על הקרקע והגורם להיתקעות לא רצויה. מציאת מקומות שבהם אין הצטברות גדולה של לכלוך ופינוי מהיר של הסחף מהחוף יהיו טובים יותר 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
תענוג לקרוא את הדיון הזה  בדיוק מה שרציתי לכתוב... יופי של דיון מקצועי.... 
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
למדתי המון , תודה למתדיינים 
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני דווקה בודק היום פתרון בים סוהר, וחשבתי בכיוון של חקות ISO, ROCK FISHING. אלו חקות שלא ניראה לי יבוא בטוב ל DEPT FISHING, אבל בהחלט יתנו עבודה בים עובד חזק, לשם כך הם נועדו. קראתי כתבות מאוסתרליה וכמה מיפן והיתעשרתי בקצת ידע מסוג דייג זה. מה שלא הבנתי זה : ניתן להגיע עם החקה למרחקי זריקה טובים? 60-70 מטר נניח? ומעניין, מה סוג הדגים בים התיכון שאוכלים עד עומק 5-7 מטר, דייג מזחים ומקומות מסולעים עם עומק מטר וחצי וצפונה.
אני חושב שעיבוד ריגים בשיטה זו יצומצם עם לא יעלם.
|
|
|
|
|
אני דווקה בודק היום פתרון בים סוהר, וחשבתי בכיוון של חקות ISO, ROCK FISHING. אלו חקות שלא ניראה לי יבוא בטוב ל DEPT FISHING, אבל בהחלט יתנו עבודה בים עובד חזק, לשם כך הם נועדו. קראתי כתבות מאוסתרליה וכמה מיפן והיתעשרתי בקצת ידע מסוג דייג זה. מה שלא הבנתי זה : ניתן להגיע עם החקה למרחקי זריקה טובים? 60-70 מטר נניח? ומעניין, מה סוג הדגים בים התיכון שאוכלים עד עומק 5-7 מטר, דייג מזחים ומקומות מסולעים עם עומק מטר וחצי וצפונה.
סליחה על הבורות, אבל תוכל להרחיב בנושא DEPT FISHIG? הכוונה לDepartment of Fish?
|
|
|
|
(Grouper1980)
|
"צוות נתניה" חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יואל תודה רבה על הפירוט והתמונות להמחשה עשית לי חשק ללכת לדייג חופי עכשיו להכין איזה ריג על מקל או שניים להכין תרמוס לרדת לים לשים מקלות בסטנדים ולנשום אוויר ים (לא היום כמובן  ) למדתי עוד משהו
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יואל תודה רבה על הפירוט והתמונות להמחשה עשית לי חשק ללכת לדייג חופי עכשיו להכין איזה ריג על מקל או שניים להכין תרמוס לרדת לים לשים מקלות בסטנדים ולנשום אוויר ים (לא היום כמובן  ) למדתי עוד משהו שי בכיף , צא לים ותהנה וזכור הדגים הם רק הבונוס
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
 |
|
|
תענוג לקרוא את הדיון הזה  חשוב להפריד בין שני נושאים שקצת התערבבו כאן. אחד זה דיג באזור מסולע (אליו נמשך הדיון וגם זה אחלה  ) השני, דיג בסלעים בזמן שהים סוער. אם נתמקד בנושא שלגביו נפתח השירשור, ישנם כמה פטנטים שהוצגו כאן או קושרו אליהם שלא ממש היו עוזרים. המשקולת עם הטיובה למשל, טובה מאד לדיג בסלעים בים רגוע אבל בים עובד היא מטיילת חופשי חופשי. לפולי ריג שבנסיבות מסוימות עשוי להיות יתרון מבחינת התפיסה של הדג, אין שום יתרון בחילוץ בים סוער כי החוט מתוח ואז הריג עובד כמו קרס קשור מעל המשקולת. כול המשקולות המעופפות למיניהן עוזרות אם ניתן להקפיץ על ההתחלה את הריג ואז לגלגל מהר אבל אם הן מטיילות ונגררות על הסלעים ומסתבכות, מה הטעם? מניסיוני האישי, הדגש בדיג בסלעים בים עובד הוא במניעת הטיילת של המשקולת ולא איך לחלץ אותה.יישמע לחלקכם מוזר אולי אבל דווקא משקולות עוגן/קוצים גדולות שאני כול כך לא סובל לעבודה בים עם סחף, הן אלו שמתיישבות איפה שהן נוחתות ומשם רק משיכה איטית ומתונה עד כיפוף הקוצים לאחור מאפשרת שחרור. באזורים סלעיים יש נטייה לעבוד עם ציוד כבד ועם חוטים עבים יחסית אבל בים סוער יש דווקא יתרון לחוט דק יותר. בים סוער יהיה יתרון לעבודה מגובה מול עבודה בגובה המים וגם יתרון לעבודה במקום עם עומק מול מקומות רדודים. ים סוער מביא איתו גם לכלוך במים ולא רק גלים וסחף חזק. הלכלוך הזה שנתפס בחוטים ומושך אותם לכול הכיוונים הוא אחד הגורמים העיקריים לגרירת המשקולות על הקרקע והגורם להיתקעות לא רצויה. מציאת מקומות שבהם אין הצטברות גדולה של לכלוך ופינוי מהיר של הסחף מהחוף יהיו טובים יותר  מה דעתך על משקולת עגולה לאזור מסולע ?
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 11, 2015, 14:00:00 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
סליחה על הבורות, אבל תוכל להרחיב בנושא DEPT FISHIG? הכוונה לDepartment of Fish? סליחה, הקוונה ל DEPTH (תחתון) דייג דגים שאוכלים מקרקעית. ISO מיועד לדגים האוכלים בעומקים שונים אבל פחות מקרקעית. זה לא אומר שאתה לא יכול למדוד עומק ולהרקיב מצוף רץ כבד (להטלה רחוקה יותר) ולהגיע לעומק, גם 30 מטר... הריג הוא חות מוביל, אליו מצוף עגול חופשי, מודדים עומק דרוש ולפי זה קושרים על המוביל קשר עצירה: עומק 15 מטר אז מודדים 15 מטר על מוביל וקושרים קשר, הקשר יעצור את המצוף בעומק דרוש, הקשר לא ניתקע במעבר תבעות בזריקה... אף פעם... בסוף מוביל סביבל עם חרוז. לסביבל קושרים חות עם קרס 38-45 ס"ם, קותר קטן יותר במידה אחת מהמוביל. 25 ס"ם מהקרס על חות של קרס מחברים משקולת שמיישרת גם את המצוף, במקרה ויש למצוף אנטנה. אפשר גם במקום חות מונו או פלורו שמחובר לקרס, לקשור חות ברזל... לפי כל מיני דעות ניתן לדוג עם מקל ורולר ISO קמעת בכל סיגנונת הדייג חובבני, כמובן ציוד ISO מיועד ל ROCKFISHING ושם יחשב כמקצועי לכל עניין. בשער סיגנונות הדייג ציוד ספציפי יהיה נוח ויעיל יותר. אבל אין עוד ציוד שמכסה יותר סיגנונות מאשר ISO. גם לדעתי. עולה יותר מפי כמה מכל ציוד אחר... ברך כלל יפני, אבל יש גם קוריאני, אוסטרלי, אנגלי, ואיטלקי. אחר לא כדאי לגעת, גם סיני לא כדאי... משהוא כזה....
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא הבנתי רק עם אפשר להגיע להטלות רחוקות כמו 60-70 מטר, אולי מישהוא מכיר, יודע או שמע?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|