פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   שאלה על סיליקון ובומבט |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: שאלה על סיליקון ובומבט (נקרא 2630 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
היי, לפני שבוע בערך קניתי סיליקון של רגלו (8.5 ס''מ) חיברתי לבומבט עם תלאי של מטר יצאתי לים והתחלתי לזרוק ולהחזיר וכשהרגלו חזר אלי ראיתי שהוא לא ממש שוקע אלא מין צף כזה על המים, הוא אמור להיות ככה? אולי כדאי לשים משקולת פקמן באמצע וככה הרגלו ישקע יותר טוב? (בלי קשר ראיתי קפיצות של לוקוסים- מדהים. זרקתי אבל בלי תשובה מהדגים) תודה לעונים 
|
|
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
ככה זה אמור להיות 
|
|
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
|
ככה זה אמור להיות  חח תודה חוסר הניסיון מדבר 
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
ככה זה אמור להיות  אבל ראיתי לא פעם כאלה שמוסיפים משקולת פקמן ממש קטנה ב"אף" של הרגלו. על מנת להשקיע אותו.. אישית, מעולם לא ניסיתי.
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
|
ראשית יש בומבט צף ויש שוקע. אם תרצה שהרגלו ירוץ באזור העליון של המיים - לך על בומבט צף, חיבור משקולת קטנה אכן יגרום לסיליקון עצמו לשקוע יותר אבל לא נמוך מידי .
אם תרצה שירד הרבה יותר נמוך - לך על בומבט שוקע.
בכל מקרה פקמן קטנה כ- 30 ס"מ לפני הסיליקון תעשה את העבודה.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 26, 2014, 22:22:57 PM על ידי Shahar Cohen
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
רגלו אמור להיות על פני המיים ועד 20-30 ס"מ מתחת, תלוי בקצב הגלגול.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ככה זה אמור להיות  אם פיני אמר - אז ככה זה צריך להיות... 
|
|
|
|
|
|
|
אתה פשוט מגלגל באטרף,תוריד את המהירות למהירות הכי נמוכה שאתה יכול לגלגל,אם תמצא זרם חוזר תרגיש את ההתנגדות בגלגול,זה המקום כמעט לעצור ולגלגל באיטיות רבה עם יש לברק רעב שיושב בשולי הזרם ומשחק לטרף הוא לא יהסס לתקוף את הסיליקון , בנוסף הלברק הוא די איטי יחסית ומפספס את הבובה לא מעט פעמים כאשר הנעת הבובה היא אגרסיבית,לכן עבודה איטית עם לברק תתן יותר לברקים בתיק. בזמן שאתה מגלגל מהר אתה מעלה את הסיליקון מעל המים שזה טוב לתחילת עבודה,כלומר איך שהבומבט נוחת במים כמה הקפצות ע״י טוויצ׳ים גלגול מהיר, ואז לאט לאט שנכנסים לשטח ששם לרוב תוקף הלברק שמתקרבים לחוף,והקפצה מידי פעם לעורר ישנים, ככה זה עובד אצלי,שים לב הרבה תקיפות יהיו בשבירה של הגל האחרון ממש על החוף כמעט גם לברקים מפתיעים בגודלם.
|
|
|
|
|
|
|
אתה פשוט מגלגל באטרף,תוריד את המהירות למהירות הכי נמוכה שאתה יכול לגלגל,אם תמצא זרם חוזר תרגיש את ההתנגדות בגלגול,זה המקום כמעט לעצור ולגלגל באיטיות רבה עם יש לברק רעב שיושב בשולי הזרם ומשחק לטרף הוא לא יהסס לתקוף את הסיליקון , בנוסף הלברק הוא די איטי יחסית ומפספס את הבובה לא מעט פעמים כאשר הנעת הבובה היא אגרסיבית,לכן עבודה איטית עם לברק תתן יותר לברקים בתיק. בזמן שאתה מגלגל מהר אתה מעלה את הסיליקון מעל המים שזה טוב לתחילת עבודה,כלומר איך שהבומבט נוחת במים כמה הקפצות ע״י טוויצ׳ים גלגול מהיר, ואז לאט לאט שנכנסים לשטח ששם לרוב תוקף הלברק שמתקרבים לחוף,והקפצה מידי פעם לעורר ישנים, ככה זה עובד אצלי,שים לב הרבה תקיפות יהיו בשבירה של הגל האחרון ממש על החוף כמעט גם לברקים מפתיעים בגודלם.
תודה רבה על ההסבר המפורט  באמת יכול להיות שגילגלתי מהר מדי... אנסה את ההמלצה שלך ביציאה הבאה 
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
הסבר נהדר  מה אורך התלאי שאתה קושר מהסיליקון לבומבט?אתה מתשמתש רק ברגלו או בעוד סוגים של סיליקונים?
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
לא פחות ממטר וחצי
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
|
לא פחות ממטר וחצי
מה שמומי אמר  אני משתמש בסילקונים של רגלו ,סטורם , osp מאוד אוהב את השקוף 2" של storm גם ה3״ אינץ עובד טוב מאוד.. לאחרונה משתמש ב-donky rig שזה שני סילקונים שמחוברים בשני לידרים לבומבט,יצא עד כה לברק קטן בשיטה זו,אבל אני מאמין שלא רחוק היום שיתפסו שני לברקים על שני הסילקונים  שזה בהחלט מעניין.
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
לא פחות ממטר וחצי
מה שמומי אמר  אני משתמש בסילקונים של רגלו ,סטורם , osp מאוד אוהב את השקוף 2" של storm גם ה3״ אינץ עובד טוב מאוד.. לאחרונה משתמש ב-donky rig שזה שני סילקונים שמחוברים בשני לידרים לבומבט,יצא עד כה לברק קטן בשיטה זו,אבל אני מאמין שלא רחוק היום שיתפסו שני לברקים על שני הסילקונים  שזה בהחלט מעניין. כבר נוסה בעבר הרחוק ונתפסו להם 2 לברקים ביחד על ידי חבר Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
לא פחות ממטר וחצי
מה שמומי אמר  אני משתמש בסילקונים של רגלו ,סטורם , osp מאוד אוהב את השקוף 2" של storm גם ה3״ אינץ עובד טוב מאוד.. לאחרונה משתמש ב-donky rig שזה שני סילקונים שמחוברים בשני לידרים לבומבט,יצא עד כה לברק קטן בשיטה זו,אבל אני מאמין שלא רחוק היום שיתפסו שני לברקים על שני הסילקונים  שזה בהחלט מעניין. כבר נוסה בעבר הרחוק ונתפסו להם 2 לברקים ביחד על ידי חבר גם אני ניסיתי אבל.... יש בעיה אחת, ששני הלידרים נישזרים אחד בשני. משום כך ויתרתי על הריג הזה
|
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
|
הסבר נהדר  מה אורך התלאי שאתה קושר מהסיליקון לבומבט?אתה מתשמתש רק ברגלו או בעוד סוגים של סיליקונים? אאריך את התלאי שאני קושר  וכרגע יש לי רק סוג אחד של סיליקון עומד להתחדש בקרוב... לא פחות ממטר וחצי
האורך בגלל שהלברק מפחד אם יראה את הבומבט? סתם מסקרנות 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|