פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   טרולינג זה לא רק לגרור אלא זה אומנות. עומק זה הפרמטר הכי חשוב |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: טרולינג זה לא רק לגרור אלא זה אומנות. עומק זה הפרמטר הכי חשוב (נקרא 2902 פעמים) |
הדפסה |
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
זה שטרולינג הוא אומנות כבר ראינו בדוחות ובדיונים בפורום ובכלל. ראיתי דיונים שמתיחסים לעומק שדמוי שוקע אליו (בעיקר לפי מה שרושמת החברה שמייצרת), מה שלא ממש ראיתי זה דיון לגבי מה קובע עומק שדמוי צולל אליו ומה הגורמים שיכולים להשפיע על זה. אם נסתכל נראה שעל הדמויים לטרולינג מצוין טווח גדול של עומקים (אחד למשל 30-50 פיט-הבדל של 20 פיט\כ6 מטר בין מינימום למקסימום) וזה משנה המון בין זה שדמוי יתפוס לבין לא יתפוס, בין זה שיתפס בקרקעית וילך לאיבוד לבין לא ללכת לאיבוד. לא מעט אנשים נתקע להם דמוי בקרקעית ואיבדו אותו. לא מעט אנשים עבדו בתנאים לא אידאליים ולא קיבלו תקיפה. אחרי מעט גישוש מסתבר שיש מאחורי זה לא מעט מדע, נסיון ותורה ששווה ללמוד אותה, לבדוק אותה עם הדמויים שלנו וליישם במידת האפשר. בחו"ל נכתבו על זה ספרים וכבר משנות ה90 התחילה מהפכה בנושא הזה. שני מאמרים שנחשפתי אליהם באנגלית ששווה לעיין בהם: http://www.walleyecentral.com/articles/?a=173http://fishinggearguru.com/depthcharge.htmlמה שמסתבר שלא קובע עומק זה מהירות גרירה!!!מה שקובע עומק זה עובי חוט, מרחק מסירה, תגובת הדמוי עצמו לפרמטרים שהזכרתי,מה שקובע אפקטיביות של שחיה של דמוי תלוי בדמוי עצמו וזה יכול להיות שונה מדמוי לאחר, יש כאלו שעובדים במהירות איטית בצורה יפה ויש כאלו שחייבים יותר מהירות על מנת לשחות בצורה אפקטיבית ומושכת דגים. מומלץ לבדוק מהירות שחיה של כל דמוי מאחורי הסירה במהירויות שונות ולראות התנהגות דמוי בכל מהירות, ומזה לדעת באיזה מהירות הדמוי ישחה טוב ואם הוא יתאים לצרכים שלנו (למשל, אם דמוי ישחה טוב במהירות גבוהה בלבד אז סביר להניח שללוקוסים הוא לא טוב אבל לפלמודים הוא טוב)... גם מוצר חדש מהחנות יכול להיות שדורש איזון מסוים בצורת הקשירה כדי שישחה בצורה מיטבית. אלו רק מספר סיכום של מספר נקודות שתפסו את תשומת ליבי. התחום הרבה יותר עמוק. אשמח להתייחסותכם והערותיכם
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 25, 2014, 11:53:44 AM על ידי סאמח הצפר
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
סאמח, אחד הדיונים הכי חשובים שעלו בתחום הטרולינג... שאפו גדול על העלאת הדיון ועל אופן הצגת הדברים...  כרגע עייף מידי וטרם קראתי את המאמרים, תגובה תגיע, אשמח עד אז לראות תגובות נוספות...
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תודה על השיתוף. קראתי את הראשון, אבל התעייפתי באמצע  אנסה למצוא יותר זמן פנוי.
|
|
|
|
|
אני לא אשף טרולינג ובקושי גם עושה טרולינג עם הקיאק ככה שהמהירות שאני גורר היא כ7 קמ"ש לא מאמץ את המנוע יותר מזה אני יודע שהמהירות הזאת היא קצת גבוהה אבל אני גורר רק בחזור ומעדיף להגיע לחוף יותר מהר אכשיו שאלה  האם יש אריזות או חברות שמצויין עליהן מהירות גרירה מומלצת של הדמוי ?
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני לא אשף טרולינג ובקושי גם עושה טרולינג עם הקיאק ככה שהמהירות שאני גורר היא כ7 קמ"ש לא מאמץ את המנוע יותר מזה אני יודע שהמהירות הזאת היא קצת גבוהה אבל אני גורר רק בחזור ומעדיף להגיע לחוף יותר מהר אכשיו שאלה  האם יש אריזות או חברות שמצויין עליהן מהירות גרירה מומלצת של הדמוי ? בהקשר לשאלה שלך, שהיא מאוד חשובה, רק אתמול יצא לי לשמוע מחבר שדמויי רפאלה כתוב עליהם fast שזה מיועד למהירות גבוהה. נדהמתי כי פעם ראשונה אני שומע דבר כזה וגם לא ראיתי דיונים שהתיחסו לזה. גם לא ראיתי דמויים שעל הקופסה כתוב משהו לגבי מהירות למרות שהנושא מוכר לי ברמה שטחית. אשמח להתיחסויות עוד חברים...
|
|
|
|
ronenaz
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש לא מעט דמויים שע"ג הקופסא רשום מהי המהירות המומלצת לשחיה מייטבית של הדמוי. כך גם ברכישה מאי ביי וכיוצב', מפרטים שם את הפרמטרים שבהם עובד הדמוי.
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סאמח, אחד הדיונים הכי חשובים שעלו בתחום הטרולינג... שאפו גדול על העלאת הדיון ועל אופן הצגת הדברים...  כרגע עייף מידי וטרם קראתי את המאמרים, תגובה תגיע, אשמח עד אז לראות תגובות נוספות... רפי, קשת זו נבנתה היום במיוחד עבור הטרולינג, מקווה שיצא לי למצות את העניין העונה...
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש לא מעט דמויים שע"ג הקופסא רשום מהי המהירות המומלצת לשחיה מייטבית של הדמוי. כך גם ברכישה מאי ביי וכיוצב', מפרטים שם את הפרמטרים שבהם עובד הדמוי.
באיביי כן ראיתי פירוט. על הקופסא לא הכל. יש לך דוגמא לחברות שכתוב על הקופסא שלהם ומה המהירות שמציינים שם?
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
סאמח, אחד הדיונים הכי חשובים שעלו בתחום הטרולינג... שאפו גדול על העלאת הדיון ועל אופן הצגת הדברים...  כרגע עייף מידי וטרם קראתי את המאמרים, תגובה תגיע, אשמח עד אז לראות תגובות נוספות... רפי, קשת זו נבנתה היום במיוחד עבור הטרולינג, מקווה שיצא לי למצות את העניין העונה... סאמח, זה כבר נראה כמעט כמו קשת התפכות  תוודא נוחות הגעה ושליפה של החכות מהסטנדים שיהיו עליה
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סאמח, אחד הדיונים הכי חשובים שעלו בתחום הטרולינג... שאפו גדול על העלאת הדיון ועל אופן הצגת הדברים...  כרגע עייף מידי וטרם קראתי את המאמרים, תגובה תגיע, אשמח עד אז לראות תגובות נוספות... רפי, קשת זו נבנתה היום במיוחד עבור הטרולינג, מקווה שיצא לי למצות את העניין העונה... סאמח, זה כבר נראה כמעט כמו קשת התפכות  תוודא נוחות הגעה ושליפה של החכות מהסטנדים שיהיו עליה שרגא אתה מתכון לרוחב הקשת שמגיע כמעט לקצה? הסטנדים יהיו בקצה אמנם אבל מהחלק הפנימי שפונה אל הסירה. לא יהיה קשה להגיע לחכה ויהיה ניצול כמעט מקסימלי לרוחב שזה חשוב בעיניי. בכל אופן זה יהיה מתקנים מפלסטיק שמחוברים עם אזיקונים. אפשר להזיז את זה אם יימצא מקומם כלא נוח. אשמח אם תבהיר ותמליץ.
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
סאמח, אחד הדיונים הכי חשובים שעלו בתחום הטרולינג... שאפו גדול על העלאת הדיון ועל אופן הצגת הדברים...  כרגע עייף מידי וטרם קראתי את המאמרים, תגובה תגיע, אשמח עד אז לראות תגובות נוספות... רפי, קשת זו נבנתה היום במיוחד עבור הטרולינג, מקווה שיצא לי למצות את העניין העונה... סאמח, זה כבר נראה כמעט כמו קשת התפכות  תוודא נוחות הגעה ושליפה של החכות מהסטנדים שיהיו עליה שרגא אתה מתכון לרוחב הקשת שמגיע כמעט לקצה? הסטנדים יהיו בקצה אמנם אבל מהחלק הפנימי שפונה אל הסירה. לא יהיה קשה להגיע לחכה ויהיה ניצול כמעט מקסימלי לרוחב שזה חשוב בעיניי. בכל אופן זה יהיה מתקנים מפלסטיק שמחוברים עם אזיקונים. אפשר להזיז את זה אם יימצא מקומם כלא נוח. אשמח אם תבהיר ותמליץ. 1. במידה ויתפס דג גדול, תיהיה חייב לעבוד איתו רק מהצד ולא מכיוון הירכתיים. 2. תוודא שיש מקום בין כל סטנד לרולר והלידית שלא יגע בחכה שליד. 3. תוודא גישה נוחה לסטנד לשליפת חכה, כך שלא תאבד שיווי משקל בזמן שליפה של חכה שתקועה בלחץ והדג מושך. בהצלחה בהצלחה
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
סאמח, אחד הדיונים הכי חשובים שעלו בתחום הטרולינג... שאפו גדול על העלאת הדיון ועל אופן הצגת הדברים...  כרגע עייף מידי וטרם קראתי את המאמרים, תגובה תגיע, אשמח עד אז לראות תגובות נוספות... רפי, קשת זו נבנתה היום במיוחד עבור הטרולינג, מקווה שיצא לי למצות את העניין העונה... סאמח, זה כבר נראה כמעט כמו קשת התפכות  תוודא נוחות הגעה ושליפה של החכות מהסטנדים שיהיו עליה שרגא אתה מתכון לרוחב הקשת שמגיע כמעט לקצה? הסטנדים יהיו בקצה אמנם אבל מהחלק הפנימי שפונה אל הסירה. לא יהיה קשה להגיע לחכה ויהיה ניצול כמעט מקסימלי לרוחב שזה חשוב בעיניי. בכל אופן זה יהיה מתקנים מפלסטיק שמחוברים עם אזיקונים. אפשר להזיז את זה אם יימצא מקומם כלא נוח. אשמח אם תבהיר ותמליץ. 1. במידה ויתפס דג גדול, תיהיה חייב לעבוד איתו רק מהצד ולא מכיוון הירכתיים. 2. תוודא שיש מקום בין כל סטנד לרולר והלידית שלא יגע בחכה שליד. 3. תוודא גישה נוחה לסטנד לשליפת חכה, כך שלא תאבד שיווי משקל בזמן שליפה של חכה שתקועה בלחץ והדג מושך. בהצלחה בהצלחה תודה רבה שרגא. ייושם. לגבי נקדה 1. זה שיש קשת בטוח יגביל יותר מאשר בלי קשת אבל האמת, חשבתי על העניין ובגלל זה נבנתה בצורה כזו שהקשת לא תהיה גבוהה מדי ותהיה מתחת לגובה מותניים, יאפשר לי גם לעשות ג'יגינג בעמידה בלי מפריע. לגבי מלחמה עם הדג גם תתאפשר בעמידה לכיוון הירכתיים בלי בעיה אבל כמו שאתה כתבת הדג לא יוכל לעשות את צעדיו האחרונים אל תוך הסירה מהירכתיים אלא מהצדדים. עם סירת גומי כמובן שיש לא מעט מגבלות ואין אופציה למתקני חכות אלא על הצד הקשיח היחידי וזה הירכתיים. תודה על ההמלצות 
|
|
|
|
fishza
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קראתי, מאוד מעניין ומלמד! מניח שצריך לקרוא שוב כדי שישקע יותר טוב ובעיקר איך לחשב הכל יחד כשאני בים בצורה קלה.
זיו
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
no habla italiano. חבל שזה לא באנגלית. זה דברים שלא מצאתי באנגלית.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|