פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   שאלה של השוואת מערכות קיאקים.. סקרנות, הרהורים וסיכוי למימוש |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלה של השוואת מערכות קיאקים.. סקרנות, הרהורים וסיכוי למימוש (נקרא 2513 פעמים) |
הדפסה |
|
חוסאם
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
44
|
|
מה לדעתכם יהיה יותר יעיל ויותר נוח וטוב לדייג מבין 2 אלה?
1. הובי ריבוליושן עם סנפירי טורבו ומפרש קטן , או 2. פראולר 15 עם מנוע טוב?
ועל הדרך שאלה, האם בידונים שמוסיפים לצידי הקיאק מאטים את התקדמותו או שאין להם השפעה?
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
שים לב שעושים "בעיות" לממונעים לאחרונה.
לדעתי רוולושיין עם סנפירי טורבו + מפרש יעשה יופי של עבודה. כמובן להוסיף בידונים.
בידונים שבנויים נכון, כמעט ולא משפיעים על ההתקדמות. הבידונים ה"מקוריים" של הובי (לא של האיילנד, אלא המנפחים), לדעתי לא הכי מומלצים.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
כבר חושב לשדרג את הקיאק חוסאם?! 
|
-------------------------------
|
|
|
חוסאם
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
44
|
|
רון תודה על התשובה.. רפי אני מהרהר על הנושא אם כי כרגע עד שאמצא חבר'ה לצאת איתם אין לי מה לעשות עם השדרוג, אני מאוד נהנה לחתור ואני אוהב את הקטע הספורטיבי של העניין, לכן לא כל כך בא לי לחבר מנוע, במיוחד שמפרשים ורוחות מהפנטים אותי. כנראה שבסופו של דבר נראה לי אמתין קצת, אראה איך זה מתפתח, אחסוך קצת, ואז אנחת לתוך איילנד 
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #4 ב- : דצמבר 23, 2014, 21:45:21 PM » |
|
פרולר עם מנוע חשמלי איכותי זו ליגה , דורש רישוי. אני שדרגתי מפרולר להובי, זה עולם אחר: ידיים חופשיות, הגהה ששומר על כיוון, כושר ברגליים, יציב בהרבה מהפרולר. לדעתי אין צורך בפרש כי אתה לא מתכוון לצאת 10 מייל מערבה. זו דעתי האישית. מפרש זה נחמד אבל אולי מסרבל את הדייג, אין לי נסיון
send from my Mobile
|
|
|
|
|
חוסאם כמי שעבד בעבר עם קיאק חתירה וכעת בעליו של הובי אווט'בק עם פדלים , אין בכלל מה להשוות. מהירות השיוט והיכולת לתמרן הצורה הרבה יותר קלה משמעותית, וכמובן החופש שיש בידיים להתעסק עם החכות. לגבי מפרש ובידונים אני חושב שכדאי להמתין, כרגע עם הפדלים אני מרוצה ביותר. לגבי המנועים - נכון הרבה יותר קל ולא מזיעים , אבל , כמו שכתבו יש בעיות עם הרשויות לאחרונה.
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 25, 2014, 15:23:28 PM על ידי Shahar Cohen
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
fishza
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה לדעתכם יהיה יותר יעיל ויותר נוח וטוב לדייג מבין 2 אלה?
1. הובי ריבוליושן עם סנפירי טורבו ומפרש קטן , או 2. פראולר 15 עם מנוע טוב?
ועל הדרך שאלה, האם בידונים שמוסיפים לצידי הקיאק מאטים את התקדמותו או שאין להם השפעה?
עד שאתה משדרג את הקייק הנה אתר נהדר שיעזור לשדרג את החתירה... עם ראש פתוח, תרגול ואולי קצת עזרה ממישהו מהצד עוד תגלה שחלילה אתה לא צריך מנוע חיצוני http://www.kayakpaddling.net/זיו
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 27, 2014, 20:42:48 PM על ידי fishza
|
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #7 ב- : דצמבר 27, 2014, 21:28:56 PM » |
|
לקח לי חודש להבין כיצד חותרים נכון. הכוח אינו מגיע מהיד "הנמוכה" זו שמלווה את המשוט במים. יד זו במצב זה אמורה רק לתמוך ולכוון את כיוון המשוט. היד השנייה "הגבוה" היא זו שדוחפת את המשוט.
זו טכניקה שמנוגדת למה שאנו מכירים מילדות ומוטורית צריך לתרגל את זה.
send from my Mobile
|
|
|
|
חוסאם
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
44
|
|
תודה רבה חבר'ה על התשובות, אכן הכוח המניע צריך להיות מהגו (טורסו), הכל בחיים עניין של טכניקה 
|
|
|
|
fishza
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #9 ב- : דצמבר 27, 2014, 22:49:05 PM » |
|
לקח לי חודש להבין כיצד חותרים נכון. הכוח אינו מגיע מהיד "הנמוכה" זו שמלווה את המשוט במים. יד זו במצב זה אמורה רק לתמוך ולכוון את כיוון המשוט. היד השנייה "הגבוה" היא זו שדוחפת את המשוט.
send from my Mobile
כמה שאני יודע זה שימושי יותר בחתירה בנהרות, ואני לא מתכוון ל-WW אלא למיים רגועים כמו בכינרת. היה (או עדין) בשימוש בעיקר במדינות כמו גרמניה, אוסטירה וכו. חתירה בים מומלץ מה שחוסאם כתב, ולא לשכוח עבודת רגלים וכו. דעה אישית בלבד - תנסה ותראה מה יותר נח לך, כיוון ואני מניח שאתה חותר על ישיבה עליונה שבו הקייק בכל מקרה יציב מאוד.
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
send from my Mobile
כמה שאני יודע זה שימושי יותר בחתירה בנהרות, ואני לא מתכוון ל-WW אלא למיים רגועים כמו בכינרת. היה (או עדין) בשימוש בעיקר במדינות כמו גרמניה, אוסטירה וכו. חתירה בים מומלץ מה שחוסאם כתב, ולא לשכוח עבודת רגלים וכו. דעה אישית בלבד - תנסה ותראה מה יותר נח לך, כיוון ואני מניח שאתה חותר על ישיבה עליונה שבו הקייק בכל מקרה יציב מאוד. אני כבר לא חותר עם היד. עברתי להובי. וההובי הפך להיות ממש הובי 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
עוד דיון מעניין ששווה הקפצה, לטובת מי שפספס וגם לטובת המשך הדיון המעניין - אם יש למישהו מה להוסיף... 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
אני כותב מנסיון על ההובי אאוטבק בלבד ומיציאות עם החבורה שבדרום שיש בה קילשונים 13 ו15 וקיאק אחד עם מנוע טורקידו קיאק טורק לדעתי הפדלים פשוט עושים את העבודה בכל מה שקשור לדיג ידים חופשיות ולא מעייף יותר מדי ניתן לפדל בקצב הליכה ובאותה השקעת אנרגיה קיאק יציב אז לא צריך בידונים פשוט תענוג יש הכנה למפרש ובכלל למנוע בחיבור של הפדלים מומלץ מאד ונח מאד החברים עם הקלשונים מנסים לשמור על הקצב אני סורק את הנקודות והם עוד בדרך לנקודה וצריכים לנח כאשר מגיעים אליה הקיאק עם המנוע טורקידו במהירות הכי גבוהה שלו שווה למהירות הכי גבוהה שאני מגיע אליה עם הפדלים וכמובן הכל תלוי בסוג הים כיוון השיט וכיוון הרוח מה גם שיש לו מצבר ענק וכבד והוא צרמך לחשוש מהשיטור הימי או להשקיע בכושר שייט מאז שקנית את ההובי לא פזלתי אפילו לשנייה לכיוון הקילשונים (אולי קצת לעלית 4.7 אבל זה עבר לי מהר) מקווה שתחליט מה שנכון בשבילך והכי חשוב שתהנה מעל יציאה בהצלחה
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|