| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 21/12/2014 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | גיג קטן - כל מיני | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 3 | 4 +- |
| בוקר | דמוי דג קטן - ברמונדי | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 1 +- |
| בוקר | גיג קטן - כל מיני | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 3 | לא נשקל |
| כל היום | דמוי דג בינוני - XRAP ועוד לא מזוהה | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 3 | לא נשקל |
הדו"ח:
לאחר החגיגות שהיו בגזרה ביום שבת, החלטנו לצאת לנסות לנצל את המומנטום ביום ראשון בבוקר.
כל השבת האצבעות מגרדות ומחכים בקוצר רוח לראשון בבוקר.
הפעם היציאה בלי לחץ של זריחה וקובעים ב 7:00 במרינה.
הצוות היום אני, אודי ונדב.
אנחנו מתארגנים היום בעיקר לטרולינג עם מערך של 6 מקלות (לשם שינוי, בד"כ גוררים מקסימום 4) שאפילו הצליח ולא היו פלונטרים.
אנחנו מגיעים לגזרה והשמיים מעוננים ויש טפטופים מעצבנים, החבר'ה מעט מודאגים, אבל אני אומר להם שזה ענן מקומי ועוד חצי שעה/שעה הוא זז והכל יסתדר.
בשעה 9, השמש מציצה מאחורי העננים והשחפים מתחילים להתלהב ומתחילות רתיחות של טוניות.
אני עובר ליד רתיחה כזו ואודי זורק בינתיים ג'יג של 60 גרם לכיוון וננעל על טונית ראשונה.
תוך כדי גם אחד ממקלות הטרולינג של אודי מתכופף ויש שם עוד טונית.
שמחים מזה שגזרה מתעוררת וממשיכים לגרור בין הרתיחות, בדרך התחילו לצאת גם שתי לבנות, אחת לאודי ואחת לנדב.
ברתיחה נוספת אודי ננעל על עוד טונית ונדב מככב עם עוד לבנה.
בשלב מסויים החלטנו לעבור לחפש את הרתיחות בנוחות כדי שנוכל להוריד עליהן ג'יגים (בכל זאת הרבה יותר כיף של תפיסה מאשר בטרולינג
) וקיפלנו את המקלות.רתיחה ראשונה ואני זורק ג'יג כסוף קטן של 40 גרם וננעל על טונית יפה שנותנת אקשן טוב
.
המשך של רתיחות ונסיונות ג'יגוג הביאו עוד לבנה אחת לאודי אצלי היו קריעות של ג'יגים (ניסיתי לעבוד עם נילון עבה) ותקיפות שלא ננעלו.
משעה 13:00+- שקט ושלווה בים. כל להקות הביזרי, רתיחות, שחורות ולבנות כולם נעלמו.
בשעה 15:30, התחלנו שוב לגרור ונדב מביא 2 לבנות (אחת בכל סיבוב) על XRAP30 ראש אדום.
היום נדב היה הכוכב של הלבנות.
בהמשך זוהתה עוד להקת פלמידות ונדב מוציא מהן עוד 2
אודי גם קיבל תקיפות ובריחות ורק אצלי לוקחות עוד ג'יג ולא נתפסות.
לקראת השקיעה התחלנו לחזור למרינה והיתה אצלי עוד תקיפה בטרולינג אבל הדג השתחרר לאחר כמה שניות
.לסיכומו של יום, 7 לבנות בסירה ו 4 שחורות. כמות כפולה ברחה/קרעה לחבר'ה.
4 בטרולינג והשאר בג'יג/רתיחות.
כל השלל:

הטונית בבית:

וארוחת ערב:

הטונית שלי שקלה 1.3 ק"ג והפכה לסביצ'ה עם אפרסמון לארוחת ערב
ציוד:
מקל: של חברת Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000 PG
חוט: Power Pro 30 lb.
ג'יג 40 גרם עם כבל פלדה חד גידי 32 ליברות.