פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ריג בלתי נראה (כמעט) |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ריג בלתי נראה (כמעט) (נקרא 3639 פעמים) |
הדפסה |
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
ריגים מינימליים עם נראות כמעט אפסית :
הציוד :
varivas - fluoro carbon 100% 3.5 - לדעתי כדאי להשתמש בחוטים עם עובי שונה לריג ולקרס.
gamakatsu : spin-ring m/clear טבעת מסתובבת
hayabusa 14 קרסים
ריג מספר 1 spin-ring בתמונה - ביצוע קשר למעצור , השחלת האביזר , ביצוע קשר מעליו , קשירת הקרס לאביזר.
יתרונות : הקרס תסתובב 360 מעלות על הריג , מינימום נראות והקטנה משמעותית של סיבוכים בחוטים. יש כאלו שמוותרים על ה מעצור ונותנים לאביזר "לרוץ" חופשי. ריג מספר 2 בתמונה - ביצוע קשר מעצור על החוט של הקרס, ביצוע dropper loop על הריג, השחלת החוט עד המעצור לתוך הלולאה, ו"חניקת" הלולאה תוך כדי סיכוך עם רוק.
מתאים גם לסביקי עם 6-8 קרסים, פשוט ומהיר להכנה, החיסרון הוא שאין חופש בתנועה כמו בריג הקודם.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 30, 2011, 12:09:44 PM על ידי עדי
|
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
תודה רבה עדי על ההסברים ועל השיתוף.  את האביזר בריג העליון ניתן לקנות בכל חנות ? אצל מי בנמצא ? האם ריבוי הקשרים אינו יוצר כשלים בסוגי הריגים האלו ? מה הניסיון שלך עם הריגים המוצגים ? אגב , אני ראיתי את הריגים.  שוב , תודה רבה עדי ! 
|
|
|
|
|
חבר'ה, לאחר שימוש בסוגי ריגים מגוונים,לטעמי האישי(בלבד),אני בונה ריג דיי מהיר עם שתי יציאות(רצ"ב) בשיטה זו בה אני משחיל: צינורית+חרוז+סביבל+חרוז+צינורית,אין לי ולא פעם אחת שהחוטים מסתבכים מאחר ואני משאיר רווח קטנטן בין שני החרוזים לסביבל וזה מסתובב לו בחופשיות 360 מעלות. יתרון נוסף שיש לי מינימום נקודות כשל כמו קשרים לסביבל T למינהם בריגים אחרים. כמובן שמתחת למשקולת העוגן(שגם איתה אוהב לעבוד) אפשר להוסיף עוד קרס בכל מידה. אורך כולל של הריג כ-120 ס"מ שיהיה לכם יופי של יום שמש דרי 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
תודה על השיתוף 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
חבר'ה, לאחר שימוש בסוגי ריגים מגוונים,לטעמי האישי(בלבד),אני בונה ריג דיי מהיר עם שתי יציאות(רצ"ב) בשיטה זו בה אני משחיל: צינורית+חרוז+סביבל+חרוז+צינורית,אין לי ולא פעם אחת שהחוטים מסתבכים מאחר ואני משאיר רווח קטנטן בין שני החרוזים לסביבל וזה מסתובב לו בחופשיות 360 מעלות. יתרון נוסף שיש לי מינימום נקודות כשל כמו קשרים לסביבל T למינהם בריגים אחרים. כמובן שמתחת למשקולת העוגן(שגם איתה אוהב לעבוד) אפשר להוסיף עוד קרס בכל מידה. אורך כולל של הריג כ-120 ס"מ שיהיה לכם יופי של יום שמש דרי  כל הכבוד דרי , תודה רבה !  זה הריג שלי אבל..... 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
תודה רבה עדי על ההסברים ועל השיתוף.  את האביזר בריג העליון ניתן לקנות בכל חנות ? אצל מי בנמצא ? האם ריבוי הקשרים אינו יוצר כשלים בסוגי הריגים האלו ? מה הניסיון שלך עם הריגים המוצגים ? אגב , אני ראיתי את הריגים.  שוב , תודה רבה עדי !  יש לי ניסיון עם הריג ללא האביזר, ועם חוטי ניילון סטנדרטיים. ככל שקוטר החוט עבה יותר (לא יותר מ 0.4 ), הסבירות לסיבוכים קטנה יותר. אני משתמש בריג ללא האביזר - לעיתים רחוקות ורק לדייג קל עד קל מאוד - ולהכנת סביקי , - למרות ש"על יבש" הקשרים נבדקים ונראים טוב, לא מוכן לקחת סיכון עם פתיון ודג גדול יותר. בהחלט מתאים לסרגוסים, מרמירים, טלוויזיות. לגבי האביזר החדש - זו הפעם הראשונה שאני משתמש בכלל בחוט פלורוקרבון ובאביזר, אני בהחלט מתכוון לנסות אותו עם פתיון גדול יותר ולנצל את יתרונות החוט לטירגוט לברקים שהססניים יותר בד"כ. את האביזר spin-ring רכשתי אצל דני "כוכב הים" בפ"ת - שיש לו נסיון בריג כזה, אני מקווה שהוא יספר קצת מנסיונו.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 28, 2011, 13:09:23 PM על ידי עדי
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
עדי, שים לב שהקשרים בדף שקישרת אליו מיועדים לחבלים ולא לחוטי דיג. הקשר שאתה משתמש בו זה אחד הקשרים הרעים ביותר בעולם הדיג והאחרון שהייתי משתמש בו... אם כבר אתה הולך בכיוון אני מציע שתקשור עם הקשר האחרון שבדף (קשר שמיניה).
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
עדי תודה רבה על השיתוף יופי של ריגים לשימוש בדיג .
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
עדי, שים לב שהקשרים בדף שקישרת אליו מיועדים לחבלים ולא לחוטי דיג. הקשר שאתה משתמש בו זה אחד הקשרים הרעים ביותר בעולם הדיג והאחרון שהייתי משתמש בו... אם כבר אתה הולך בכיוון אני מציע שתקשור עם הקשר האחרון שבדף (קשר שמיניה).
צודק, הקישור מטעה (והוסר) , הקשר האחרון שהתכוונת היה figure 8 knot או גם נקרא flemish ובאמת יוצא לי להשתמש בו אך לפעמים אני מעדיף קשר "עבה" יותר , והעיקר שלא יפתח במקרה של מתיחה. למשל הקשר הזה http://www.animatedknots.com/surgeonsloop/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.comלאיזה קשר אתה מתכוון שהוא "אחד הקשרים הרעים" ? לא ציינתי קשר ספציפי, התכוונתי לקשר שיהווה "מעצור" stopper , תיקנתי את ההודעה כדי לא להטעות עם קשר stopper למצוף.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 29, 2011, 15:18:01 PM על ידי עדי
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
צודק, הקישור מטעה (והוסר) , הקשר האחרון שהתכוונת היה figure 8 knot או גם נקרא flemish ובאמת יוצא לי להשתמש בו אך לפעמים אני מעדיף קשר "עבה" יותר , והעיקר שלא יפתח במקרה של מתיחה. למשל הקשר הזה http://www.animatedknots.com/surgeonsloop/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.comלאיזה קשר אתה מתכוון שהוא "אחד הקשרים הרעים" ? לא ציינתי קשר ספציפי, התכוונתי לקשר שיהווה "מעצור" stopper , תיקנתי את ההודעה כדי לא להטעות עם קשר stopper למצוף. לא ברור לי איך אתה משתמש בקשר מנתחים כפול (שבקישור החדש) בכדי ליצור סטופר לאביזר  הקשר הרע שדיברתי עליו הוא קשר סבתאשנמצא ראשון בשלישיה שמכילה גם את הקשר שמיניה שהצעתי כאלטרנטיבה.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
צודק, הקישור מטעה (והוסר) , הקשר האחרון שהתכוונת היה figure 8 knot או גם נקרא flemish ובאמת יוצא לי להשתמש בו אך לפעמים אני מעדיף קשר "עבה" יותר , והעיקר שלא יפתח במקרה של מתיחה. למשל הקשר הזה http://www.animatedknots.com/surgeonsloop/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.comלאיזה קשר אתה מתכוון שהוא "אחד הקשרים הרעים" ? לא ציינתי קשר ספציפי, התכוונתי לקשר שיהווה "מעצור" stopper , תיקנתי את ההודעה כדי לא להטעות עם קשר stopper למצוף. לא ברור לי איך אתה משתמש בקשר מנתחים כפול (שבקישור החדש) בכדי ליצור סטופר לאביזר  הקשר הרע שדיברתי עליו הוא קשר סבתאשנמצא ראשון בשלישיה שמכילה גם את הקשר שמיניה שהצעתי כאלטרנטיבה. כנראה לא הסברתי טוב, ולכן ההערות שלך במקום. בוא נעשה סדר - הריג הראשון : spin rig של gamakatsu - יש בו 2 מעצורים מעל האביזר שנקשרים לא ע"י קשר סבתא רגיל שהינו קשר בעייתי מאוד ובהחלט לא רצוי להשתמש בו - על פניו בתמונה שהעליתי זה באמת נראה קשר כזה, אך צירפתי את הדוגמא לאיך לבצע את הקשר ע"פ הנחיית היצרן. בריג מס' 2 - ללא האביזר - התלאי עם הקרס "נחנק" על ידי הלולאה שבגוף הריג, מה שעוצר את התלאי זה יצירת מעצור שמתבצע ע"י קשר בסוף התלאי עם הקרס. כאן אפשר להשתמש בקשר שמינייה או בקשר עבה יותר כביטחון. כמו כן ניתן לבצע קשר מנתחים כפול או לולאה כפולה חזקה ולחתוך את המיותר כדי להשיג נפח במעצור. אני מקווה שזה קצת יותר ברור מההודעה הראשונה, אשמח לשמוע את דעתך 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
צודק, הקישור מטעה (והוסר) , הקשר האחרון שהתכוונת היה figure 8 knot או גם נקרא flemish ובאמת יוצא לי להשתמש בו אך לפעמים אני מעדיף קשר "עבה" יותר , והעיקר שלא יפתח במקרה של מתיחה. למשל הקשר הזה http://www.animatedknots.com/surgeonsloop/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.comלאיזה קשר אתה מתכוון שהוא "אחד הקשרים הרעים" ? לא ציינתי קשר ספציפי, התכוונתי לקשר שיהווה "מעצור" stopper , תיקנתי את ההודעה כדי לא להטעות עם קשר stopper למצוף. לא ברור לי איך אתה משתמש בקשר מנתחים כפול (שבקישור החדש) בכדי ליצור סטופר לאביזר  הקשר הרע שדיברתי עליו הוא קשר סבתאשנמצא ראשון בשלישיה שמכילה גם את הקשר שמיניה שהצעתי כאלטרנטיבה. כנראה לא הסברתי טוב, ולכן ההערות שלך במקום. בוא נעשה סדר - הריג הראשון : spin rig של gamakatsu - יש בו 2 מעצורים מעל האביזר שנקשרים לא ע"י קשר סבתא רגיל שהינו קשר בעייתי מאוד ובהחלט לא רצוי להשתמש בו - על פניו בתמונה שהעליתי זה באמת נראה קשר כזה, אך צירפתי את הדוגמא לאיך לבצע את הקשר ע"פ הנחיית היצרן. בריג מס' 2 - ללא האביזר - התלאי עם הקרס "נחנק" על ידי הלולאה שבגוף הריג, מה שעוצר את התלאי זה יצירת מעצור שמתבצע ע"י קשר בסוף התלאי עם הקרס. כאן אפשר להשתמש בקשר שמינייה או בקשר עבה יותר כביטחון. כמו כן ניתן לבצע קשר מנתחים כפול או לולאה כפולה חזקה ולחתוך את המיותר כדי להשיג נפח במעצור. אני מקווה שזה קצת יותר ברור מההודעה הראשונה, אשמח לשמוע את דעתך  עכשיו הרבה יותר ברור אפילו שכתוב "MAKE WET" 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
צודק, הקישור מטעה (והוסר) , הקשר האחרון שהתכוונת היה figure 8 knot או גם נקרא flemish ובאמת יוצא לי להשתמש בו אך לפעמים אני מעדיף קשר "עבה" יותר , והעיקר שלא יפתח במקרה של מתיחה. למשל הקשר הזה http://www.animatedknots.com/surgeonsloop/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.comלאיזה קשר אתה מתכוון שהוא "אחד הקשרים הרעים" ? לא ציינתי קשר ספציפי, התכוונתי לקשר שיהווה "מעצור" stopper , תיקנתי את ההודעה כדי לא להטעות עם קשר stopper למצוף. לא ברור לי איך אתה משתמש בקשר מנתחים כפול (שבקישור החדש) בכדי ליצור סטופר לאביזר  הקשר הרע שדיברתי עליו הוא קשר סבתאשנמצא ראשון בשלישיה שמכילה גם את הקשר שמיניה שהצעתי כאלטרנטיבה. כנראה לא הסברתי טוב, ולכן ההערות שלך במקום. בוא נעשה סדר - הריג הראשון : spin rig של gamakatsu - יש בו 2 מעצורים מעל האביזר שנקשרים לא ע"י קשר סבתא רגיל שהינו קשר בעייתי מאוד ובהחלט לא רצוי להשתמש בו - על פניו בתמונה שהעליתי זה באמת נראה קשר כזה, אך צירפתי את הדוגמא לאיך לבצע את הקשר ע"פ הנחיית היצרן. בריג מס' 2 - ללא האביזר - התלאי עם הקרס "נחנק" על ידי הלולאה שבגוף הריג, מה שעוצר את התלאי זה יצירת מעצור שמתבצע ע"י קשר בסוף התלאי עם הקרס. כאן אפשר להשתמש בקשר שמינייה או בקשר עבה יותר כביטחון. כמו כן ניתן לבצע קשר מנתחים כפול או לולאה כפולה חזקה ולחתוך את המיותר כדי להשיג נפח במעצור. אני מקווה שזה קצת יותר ברור מההודעה הראשונה, אשמח לשמוע את דעתך  עכשיו הרבה יותר ברור אפילו שכתוב "MAKE WET"  דיון מרתק ומעשיר כאן בין שניכם עדי וגיאצוק, ועם התוספת של דרי.... תענוג להעשיר ידע עם המקצוענות שנשפכת כאן 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]