gaichuk שלום :
אני מכיר את פעילות הרולר בדייג קל (שייך לאחי) , אך מה שאתה מתאר - אם הבנתי נכון - בעייתי בלשון המעטה.
אתה יכול לדאוג למיקום נמוך של השפולה, ולהצמיד למקל את נקודת המעבר של החוט, כל עוד המקל בסטנד.
שהתחלת את הפעולה במשיכת הדג (על אף שניתן להיעזר גם בהנחת היד על הרולר להקטין עומס) יהיה מאוד מטריד לדאוג כל הזמן לסיים את משיכת החוט בנקודה האידיאלית שתיארת.
תקן אותי אם אני טועה, מרבית הרולרים לסרף, ביג פיט, מתאפיינים במבנה דומה של שפולות ועולים גבוה, האם הבעייה אינה קיימת ברולרים מתחרים בקטגוריה ?
או שבעצם הגדרתם אינם מיועדים לחי כבד - והכוונה לכבד מאוד כנראה.....
הדבר בעייתי כשאתה חושב עליו מרחוק אבל אחרי מספר פעמים בים אתה כבר עושה את הפעולה בלי לשים לב אליה יותר מדי...
חוץ מזה,אם אתה מגלגל חוט כנראה שהדג לא ממש מושך,נכון?

דבר נוסף שצריך לזכור הוא שגובה המיסב של הגשר משתנה ביחס לספולה ולא ביחס לגוף הרולר. כשהספולה בנקודה הכי גבוהה שלה,הגשר נמצא מול תחתית הספולה ולא מול קצה הציר שנמצא הרבה מעליו כך שנושא עיקום הציר עשוי להוות בעיה אבל לא צריך להיות היסטרים איתו...
בכול מה שקשור לרולרים מסוג ביג פיט צריך לזכור שבמקור הם יועדו לדיג חופים שבו היה צורך לעבור את הגלים.
כשהדגמים המוצלחים הראשונים שיצאו לשוק הוכיחו את יעילותם בזריקות רחוקות , לא לקח הרבה זמן עד שחובבי הקרפיונים אימצו אותם...
עם הזמן הפופולאריות שלהם בקרב הקרפיונרים עלתה עד כדי כך שכיום רוב הרולרים מסוג ביג פיט מצויידים בדבל קלאץ' (לפחות בחברות המובילות שמייצרות רולרים כאלו כגון דיווה,שימנו,פוקס,אוקומה ו-TFG).
בדיג קרפיונים ברמה מקצועית לא משתמשים בחוטים כמו POWER PRO 80 LBS ולכן העומס על הציר לא מגיע לכדי מסה קריטית.
בדגמים הסופר-פלצנים הציר המרכזי לא רק עשוי מנירוסטה אלא גם עובר תהליכי הקשיה שונים (גילגול או הוספת ניקל/כרום/מוליבדן שלא רק מחזקים את הנירוסטה אלא גם עושים אותה עמידה יותר למי ים ולכן היא גם מחזיקה יותר זמן לפני שהיא נחלשת ונכנעת ללחצים...)
שינוי ולו הקל ביותר בקוטר הציר גם כן מעלה את החוזק בצורה משמעותית.
מיסב ארוך נוסף בנקודת היציאה של הציר מבית הרוטור גם כן מוסיף תמיכה לציר ומונע יצירת נקודת לחץ קטנה ומרוכזת...
בקיצור,בין הרולרים הממוקמים בראש הרשימה של דגמי הביג פיט לבין האקסאון יש דרך ארוכה (גם אם לא במחיר מול הדגמים שבתחתית הרשימה.....

)
אם אני לא טועה,הרולר הזה גם לא מוגדר כביג פיט למרות שרוב האלמנטים המאפיינים את הרולרים מהסוג הזה,קיימים בו...
האקסאון 90 זה רולר חופים מצויין שיכול לאפשר לך להגיע רחוק מאד עם שילוב מתאים לחכה וחוט אבל לא צריך לצפות ממנו ליותר מזה.
אם אתה מתכנן עליו לאינטיאסים,תרד מזה...